Pěkný večer, chci se zeptat máte zkušenosti s problémovým přibíráním u dětí?
Dcera má 6 let měří 116 a váží 15,9 kilo je hodně hubená prostě tělíčko kost a kůže nožičky a ručičky jen tyčky..
Podle doktorky krev i moč vyšetření naprosto v pořádku, nejsem si tím ale jistá. Jí ve školce snídaní ovoce svačinu oběd odpolední svačina doma si dá před večeří třeba rohlík nebo šunku a pak večeři. Tak samo o víkendech, když je doma. Hrozně pomalu přibírá. Za chvilku bude i mladší dcera která má 21 měsíců těžší než ta starší má 82cm a 12 kilo rovných..
Je nějaká rada jak podpořit přibírání?
Děkuji
Určitě se najde spoustu dětí, co jsou podobně drobné, jen je zvláštní, že "tolik" jí, asi dobře spaluje...možná bych ještě pro klid duše poprosila doktorku o potní test, také jsme s dcerkou byli, naštěstí vše v pořádku...
respektive o žádanku, alespoň my jsme museli jinam, nic to nebylo, dcerce bylo 8 měsíců a jen nevěděla, co se děje, měla na ručičce takové "hodinky" asi necelou hodinu, co si pamatuji
Dcera bude mít 6 let, měří cca 107 cm a váží cca 16 - 17 kg.
Ahoj, asi bych to úplně nehrotila. Třeba si to nese od vás, rodičů. Nevím, jak velcí a postavove jste vy. Ale pro příklad. Syn, v dubnu 5, a má cca 99cm a váží nějakých 13.5kg. Dle Mudr vše v pořádku. On totiž nemá být po kom chlapak. Manžel má 163cm a já 156 😅
Dcera měla v době nástupu do školy stejné míry, možná ještě menší. Nikdy mě nenapadlo řešit, aby nějak přibrala. Stačilo mi, že vždy pěkně jedla, někdy se přímo cpala a nic ji netrápilo. Dnes má 9 a půl let, je ve 4. třídě, váží 25 kg a pomalu se dostává na vel. 134. Oblečení jí dlouho vydrží, než z něho vyroste, a jak se říká, co je malé, to je milé 🙂 . Zvlášť u holky mi nepřijde, že by malý vzrůst něčemu významně vadil.
Je asi hubená, ale není malá. Dcera bude mít za chvíli 7, měří taky 116 cm, ovšem váží skoro o 4 kila víc. Jestli je vaše dcerka normálně aktivní a není nějak často nemocná, nemá asi smysl se tím trápit. Někdo to tak prostě má.
@jajulin pokud nechce delat topmodelku :D
Já mám kluka - váha i výška stéjná🙂 Ve třídě je mezi kluky nejmenší. Podle doktorky je drobnější, roste, jen váhově přibírá méně.
@zelenaesmolda noooo, vzhledem k našemu vztahu k této profesi jsem radši, že jí to bude znemožněno "zásahem shůry", než kdybychom jí to měli zakazovat my jako rodiče 🙂 . Na druhou stranu manžel byl jako dítě nejmenší ze třídy, malý prcek. Až teprve v pubertě začal růst, dnes má 182 cm. Něco podobného čekám i u našich dětí, proto jejich míry a váhy v tomto věku fakt neřeším.
Kluk, čerstvě 6, má 110cm a 18kg
jsou děti drobnější a děti co jsou na tom váhově víc, pokud má veškeré výsledky v pořádku netrápila bych se tím, já sama jsem byla nejmenší z celé třídy....
a třeba jen takové info od nás:
*dcera 6let 118cm a 22kg
*syn 2,5roku 100cm a 18kg
Každé dítě je jiné. Náš kluk vedle svého vrstevníka na 1,5roční prohlídce vypadal min o rok starší. Je mu 19měsíců,má 85cm a 12,86kg
Já měla v 8letech 24kg a byla nejmenší ze třídy,za to neteř ve stejném věku měla 35kg.
@ehgv ja mela v jejim veku jeste min a jsem naprosto zdrava