Ahoj holky, už si nevím rady:( Našemu malýmu od narozeni teče z očiček.. ze začátku z obou (jedno se vyléčilo) a do teď z druhého.. kapeme Opthalmo septonex a měli jsme 2x antibiotika Tobrex a bez účinku, vždy se to do týdne vrátilo.. sem tam mu jen slzí hodně a pak i žlutý výtok.. byli jsme i u oční ale ta říká, že má vše svůj čas.. Jenže nechci aby ho pak uspávali skrz sondáž..
Jinak malý si do toho očka furt sahá a protírá:(
Měla jste některá zkušenost a co vám zabralo? Jsem už zoufalá.. ve středu jdeme k dr znovu
@mamikry Taky má jedno menší než druhé.. nám naštěstí to druhé ne, to je dobrý
Taky mě napadla alergie na kočku co máme doma ale tohle měl už v porodnici.
Zkusím koupit místo Septonexu ten Ocu flash
Ten nechce držet ani při kapání natož průplach..
Já moc doufám, že se mu to srovná
Doporučuju namazat mu oblast slzného kanálku zvenčí bepanthenem (okolí oka od nosu až po oční víčko). Zklidní zánět a obvykle i vyléčí. Funguje do pár dní. U obou dětí jsem vyzkoušela kde co a zabrala až tahle rada.
@terkezz sestra mela u maleho to same. A bylo to z kocky. I v te porodnici. Mu to zacalo. Asi na ni byl taky pach z kocky nebo nevim. Ale prosli vsim, pak dali kocku k nasim. Vse vypucovali, sedacky, postele vše umyli, preprali. A maly je ok.
@petradt1986 Tyjo, tak to zkonzultuju hned a dr aby nám udělali testy na alergii
@petradt1986 on si tře i druhé očko ale z toho mu nic netecě
@terkezz Synovi hnisalo jedno oko od narození - zúžený slzný kanálek. Vyzkoušeli jsme všechno - několikery kapky, masáže slzných kanálků, průplach, sondáž, nepomohlo vůbec nic. Pak v 11,5 měsících to samo od sebe ze dne na den zmizelo. Četla jsem takových příběhů víc, že se to kolem roku spravilo samo. Tím, jak děti rostou, vše se jim zvětšuje, i ty kanálky.
Dcera od narození, neboli po pár týdnech od narození začala mít slepeno ocicko, cistila jsem ji to až jsme nakonec šli na oční že měla zúžené slzne kanálky tak ji to pichali. Asi na rok byl klid ale stále se jí to vrací, je jí 3,5 roku a hlavně teď v zimě ji to oko furt teče, má tam někdy zánět, jsme neustále na očním, bere antibioticke kapky. A hlavně je to taková předzvěst že bude nemocná, nejdřív teče oko pak nastoupí rýma a kašel. Takže s tím bojujeme a nevím jak se toho zbavit.. Snad máte jiný případ a nebude mít s tím takové problémy.
@katule1990 Já doufám, že se mu to taky spraví samo jak poroste.. nerada bych ho tahala na ty průplachy a sondáže.. z toho mám strach i já😀
@terkezz také jsme řešili u syna, kapky, masáže, mastičky atd. neustále se to vracelo, až jsem vydupala u doktorky žádanku na oční ( malý už měl téměř 6 měsíců), na očním udělali průplach i sondáž, oční říkala, že měl ty kanálky plné hnisu,dostali jsme antibiotické kapky a od té doby jako když utne a už nikdy se to nevrátilo.
@terkezz Já jsem se synem na ten průplach a sondáž taky vůbec nechtěla jít, nakonec jsme šli až v 7 měsících, kdy se to pořád nelepšilo a já už jsem byla zoufalá. Už mu to ani nechtěli udělat, že je moc starej, ale udělali to. Měl tam prý několik překážek a moc to nešlo. Nicméně po tom zákroku se mu to ještě zhoršilo, začalo to hnisat tak moc, že ráno už nemohl to očičko vůbec otevřít ☹. A to jsme dělali tlakovou masáž přesně podle toho "brutálního" návodu několikrát denně, kapali antibiotický kapky a odsávali z nosu po aplikování mořský vody, přesně podle instrukcí doktora. Všechno k prdu a syn už nechtěl ani umýt obličej ve vaně, jak se bál, že zase bude masáž. Znovu už bych na ten zákrok určitě nešla, byť někomu moc pomohl. Doktor nám po tom zákroku řekl, že když to nepomůže, tak se musíme objednat do fakultní nemocnice na ten zákrok v narkóze, že už jiná možnost není. To jsem nechtěla, bylo mi z tý představy úplně hrozně. Říkala jsem si, že na to se dá jít v nejhorším případě klidně až ve 3 letech. Tak jsme čekali a fakt to zmizelo úplně samo bez masáží, kapek a všeho. Už to má 2 měsíce úplně dobrý. Věřím, že většina dětí z toho vyroste, držím palce 🙂.
@terkezz Ahoj. Moje dcerka měla od narození problém s ocickem. 2x Tobrex atd. Nezabírá lo. Tak jsme šli v Praze do Vfn na sondaz a měla srusty v slznem kanálku. Tak ji je odstranili. To ji byly 3 měsíce. Potom jsme šli ještě jednou ve čtyřech měsících a to jí to ocicko jen proplachla a dobre. Od té doby kapu hermankovo-svetlikove kapky a dělám masáž kanálku a je to v pohodě. V nemocnici mi všechno vysvětlili a paní doktorka byla úžasná. Říkala, je je dobře, jít s tím dítětem když je menší, protože se to lépe dělá a nepamatuje si to.
@terkezz neuspávali, trvalo to fakt chvilku, i když slyšet malého křičet mi nedělalo vůbec dobře. Byly tam dvě sestřičky a paní doktorka, sestřičky ho pevně držely a to je i ten důvod proč děti tak pláčou. Byli jsme tam 4 rodiny v čekárně, za 14 dní se tam všichni sešli zase na kontrolu a všem dětem to pomohlo! Není to nic moc zážitek ani pro rodiče ani pro děti, ale zpětně mě štve, že jsme to nepodstoupili dřív. Samozřejmě každé dítě je jiné a je to na posouzení Mudr, my natrefili přímo na paní primářku, která se zaměřuje na miminka, takže jsem v ní měla důvěru, že ví, co dělá.
@knoesell Mně bolí srdce i při očkováni, to se otáčím a nechci to ani vidět..😁 naše oční pořád říká, že dokud to nemá cely zahnisaný tak dobrý a nemáme plašit, že to má svůj čas.. ale stejně mi přijde divný 5 měsiců kapat pořád kapky a když se nekape, tak oko zahnisaný
Chce to natrefit opravdu na dobrého doktora
@terkezz mě pediatrička taky přesvědčovala, že budou stačit kapky a masáže, že ho přece nebudu "trápit" na očním, ale mě štvalo, že to k ničemu nevedlo. Jeden den dobrý a další zase zalepené oči. Zpětně si vzpomenu kolikrát plakal a třel si očička, že ho to muselo řezat. Ale je pravda, že paní primářka na něho koukla a hned řekla, že se jde dělat průplach. Takže možná to u vás fakt není nic co by se muselo tímto řešit. Každopádně držím palce ať se toho co nejdříve zbavíte a máte klid 🙂
Měli jsme to samé, ophtalmo Septonex, ocu flash, tobrex - vše k ničemu. Až na očním předepsal antibiotické kapky+mast (nemůžu si vzpomenout název) +masáž slzných kanálků a hned druhý den to bylo lepší, za týden už úplně v pořádku a nikdy se to nevrátilo. Nechápu proč vám na to na očním nic nedali, nevím na co čekat 🤦
Ahoj. Podobne, jako ty, jsme bojovali se synem. Od porodnice. Samé kapky, kortikoidy, ATB, masáže. Vždy pomohlo max na den dva. Vyhledali jsme si proto, na doporučení, jiného Mudr. Udělali jsme si sice delší výlet, ale nelituju. Jednalo se o pana doktora Červenku v Otrokovicích. Je to kapacita, co se týká oči a děti. Byly jsme tam s malým, když měl 8 měsíců. Rozkaoal mu oci, a pidi kamerou se mu do kanálků podival. Pote s námi konzultoval. Vysvětloval mi, že nemá zanesené oční kanálky jako takové, ale "vak", který je jakoby v úrovni líčka pod okem. A dostali jsme na výběr - buď jít na zákrok, nebo nechat do roka věku, a mělo by se to růstem hlavy srovnat. Vybrali jsme si druhou možnost. A opravdu byl cca do měsíce od tohoto vyšetření klid 🙂
@nikoulinka Tak Otrokovice máme 50km od nás.. nejlepší by bylo tady u nás v Olomouci.. ale na naší Fakultní nemocnici neni moc spoleh z mých zkušeností ale každý doktor je jiný..😏 pohledám na internetu dle recenzí a snad najdu někoho dobrého..
@terkezz Nas maly to mel taky. Rano se vzbudil a uplne zalepene ocicko, do dvou dnu hnisalo i to druhe. Dostali jsme antibiotika a kapala jsem OCUflashem. K tomu masaz kanalku. Jenze se to do ocicka musi kapat poradne, coz u maleho miminka moc neslo. Hnis zmizel, ale slzelo mu porad, obcas i trosku hnisu. Jedno mel mensi nez druhe. Pomohlo nam paradoxne az to, ze mel maly prudusky a dostal celkove atb. Ta mu prelecila jak nemoc, tak ta ocicka. Mame od te doby pokoj. 🤷♀️ Jinak nam hrozila doktorka pruplachem kanalku. Ale casto se to pry do pul roku srovna rustem samo.