Maminky,zdravim vas🙂 pojdte mi poradit nebo me uklidnit vasemi zkusenostmi. Ten muj malej drobecek(5mesicu) mi dava pekne zabrat. Vecne se mu neco nelibi,je protivnej, nekdy se plac rozjede az do uplneho hysteraku! To same u kojeni, chvilku saje pak se pusti a rve,pak se zase prisaje a zase rve a takhle furt dokola,proc? Ze by ho zlobilo brisko? Je fakt,ze nas trapila hoooodne moc kolika. V noci taky spatne spi, snad kazdy dve hodky mu musim vrazit dudana aby se nerozbrecel a tak dvakrat za noc kojim. Proc mi nevydrzi spat tak aby se vzbudil treba jen jednou jako ostatnim maminam tady v mem okoli?☹ nelibi se mu v postylce? Nebo zas ty prdy? Mam slabe mliko? Dekuji predem za reakce;)
Ahoj nebo dobry den...reaguji uplne nahodou a poprve...ale nedalo mi...to co jste psala je uplne nase situace nekd pred peti mesici...mozna bych vam nasla svuj prispevek kde jsem taky prosila o pomoc v jedne diskuzi...Malej neustale plakal, nechtel k prsu, to plakal jeste vic,pak zas chvilku prso a zas rev...ale priznam, ze neporadim co s tim...jak to prislo,tak to odeslo...zniceho nic pohoda...jak dlouho to u vas trva??? U nas to asi zkoncilo v dobe paseni koniku, pretaceni a tak...proste jak zacal sam prdet🙂🙂 A k tomu nocnimu kojeni...mmm ja jeste pred 14 dny kojila malyho (skoro 10m) co dve hodky i v noci...😂 bylo to jednodussi,pak jsem zkusila co kojo dat vodu a ted se budi tak po 4...takze parada😉🙂 nooo asi jsem moc neporadila, dejte vsemu cas...uvidite, ze to prejde🙂
Zdravím, známí měli miminko co plakalo a nakonec přišli na to že mělo problem s nějakým zaseknutým obratlem či co. Snad to není váš případ, jen mě to napadlo v souvislosri s tím pláčem.
Zacnu tim slabym mlikem. to je mytus, nic takoveho neexistuje.To, zda se mu nelibi v postylce, zjistis velmi jednoduse tak, ze ho vezmes na. noc k sobe do postele. Pokud se odtrhava, muze mu to teci bud prilis rychle nebo naopak prilis pomalu. Brisko to muze byt take a klidne i zoubky. A deti se proste budi, ze nekomu spi dite skoro celou noc, je spis. vyjimka.
Prý to skutečně bývá od páteře - dojde k zablokování již během porodu. v Hradci Králové je doktor , který se na to specializuje - Mudr. Eduard Popper. Běžní rehabilitační doktoři o tomto jevu bohužel nemívají tušení.
Ja bych doporucila spolecny spanek, kojeni podle potreby miminka (dvakrat je pro neho nejspis malo proto place), chce byt u vas a dudlik je zacatek konce kojeni.
Zkuste vzit mrnouska k sobe a bude spokojenejsi ;)
Ze se vam odtrhava od prsa bych videla na zacinajici bojkot prave z dudliku. A na ostatni, jak.jim spinkaji deti, nekoukejte. Kazdy mrnousek je jiny, ale kazdy potrebuje byt s maminkou. Preji hodne uspechu 🙂
To odpojování je jasný bojkot kojení. Zažila jsme na vlastní kůži. 🙂 Zadej do googlu a něco si o něm přečti, dudlík může být u některých miminek cesta k ukončení kojení. To co nedožene přes den, pak dohání v noci, v noci také miminka co bojkotují kojení často sají v pohodě. Když vydržíš a vyhodíš dudlík, tak to přejde.
Teeda, to jste me docela vydesili s tou pateri a tim bojkotovanim,ja myslela ze ho zlobi jen to bricho,pripadne zuby....jenze dudlik on moc nechce jen s nim usina,uklidni ho,to preci neni spatne nebo jo?:-/ dostat do nej caj z flasky je nadlicky ukol,flasku nechce,kdyz uz tak davam po lzickach.....on je ted nemocnej,ma rymu a kasel tak nemuze to byt treba i tim?
@mojajas23 Jestli má rýmu, tak se mu špatně saje mléko. Zkus si ucpat nos a vypít hrnek na jeden zátah brčkem... 😀 Plně kojené miminko nepotřebuje žádné jiné tekutiny. Dcera měla pátý šestý měsíc přes léto a ani v těch vedrech nepotřebovala jiné tekutiny než MM. MM má obsah vody minimálně 80 %! Flašku bych vůbec necpala. A s protivností? Já když mám rýmu a není mi dobře, tak se na svět taky neusmívám od rána do večera...
@mojajas23 nenech se lekat, zkus se zeptat dr ať můžete zkusit vyloučit co to může být a co ne. Hlavně klidná maminka je důležitá;) však na to přijdete, vždyť to hned nemusí být páteř🙂 Co se dudlíku týče, ten jsem použila hned v porodnici ten žlutej gumovej velkej:D když prckovi vypadl z pusy všichni koukali na velikost🙂 kojím dodnes a dudlík jak se začal rozpadat tak ho sám nechtěl🙂 Jo a doporučila mi ho přímo asistentka, že je lepší sebrat dudel v ruce než odnaučovat palec ale to spíš na okraj;)
Původně jsem nechtěla reagovat,ale nedalo mi to. Moje švagrová od začátku používá pro prcky dudlíky-nyní má 3 děti a u těch starších kojila do roka a že by jim dudlík vyhovoval a nechtěly MM to vůbec ne
Jinak tímto jsem si prošla taky,ale může to být taky tím,že nechce MM a nebo jej není dost,aby jej zasytilo. I když se bude argumentovat že slabé MM neexistuje-omyl,existuje a tím,že se bude častěji kojit neplatí-tím jsem si prošla taky a nakonec nám hrozila nemocnice,protože malá neprospívala-hubla.
Hlavně nezačínejte se spaním prcka v posteli, u některých dětí se to těžko odnaučuje,že mají svou postýlku a rodiče svou. Určitě bych toto zkusila konzultovat s Dr. jaký na to má názor a co doporučí
@veronikav31 mylis se ty anabadas zakladatelku k nesmyslum a pletes ji akorat hlavu.Kojeni do roka je ve srovnani s doporucenimi docela malo, tudiz pokud dite tve svagrove od roka nechtelo mm, nejspis se odstavilo pravve diky dudliku.A nebo i kvuli jinym faktorum, to tezko zjistit.Tve dite mohlo.hubnout x ruznych pricin, ale pokud fite skutecne spravne saje s pauzou v brade , tak si vzdy vytahne, co.ma. Nedavno tu taky jedna maminkahorlive vypisovala, jak ji dite po mm hublo a pak z ni vylezlo, ze dite proslo jakymsi prujmovym onemocnenim a bylo hodne slabe sat. Spolecne spani snizuje riziko sids avyborne startuje a udrzuje laktaci. Nektere deti na postylku ,,neukecas" acvicit si miminko na neco, co mu neni vlastni (coz separace od matky je), nema zrovna blahodarny vliv na jeho vyvoj.
a pokud je mm malo (v tom muzes mit pravdu), resi se to navysenim laktace.Dr v takovych pripadech vetsinou bohuzel doporuci um @veronikav31
@veronikav31 Však každé děcko je jiné! Pokud není s kojením žádný problém, tak může mít i dudlík, ale jak začne nějaký problém skojením je dobré dudlík dát pryč. Já mám dvě kamarádky, obě kojily do dvou a půl let, u jedné dítě mělo dudlíkm do roku a půl, pak ho samo zahodilo a druhá musela při bojkotu ve 3 měsíci života miminka dudlík vyhodit a už nedat, kazil jí techniku kojení. Ono to s kojením až tak jednoduché není a na technice záleží. Já mám za sebou dva bojkoty, jednomu určitě dudlík výrazně napomohl.
Když má někdo problém s kojením, tak napsat mu nech dudlík a bude to v pohodě je blbost. 😀 Navíc paní píše, že má miminko rýmu, tak nemůže sát, takže dudlík nedudlík je jaksi off topic, problém se našel.
@panickatlamicka No, ono je doporučení a doporučení, někdy ženským leze mm na mozek..Nikde jsem nepsala,že od roka neteře mm nechtěly, švagrová dál nekojila. A hlavně v mm od roku nic dítěti nedává, pokud jí nomálně-maso,zelenina,ovoce,luštěniny,apd
Dr. v takových případech doporučuje laktační poradkyni,alespoň tak to bylo u nás,jen u nás to nepomohlo,kamarádce LP pomohla.Krom toho společné spaní nesnižuje sids. No,já měla problém s kojením už i v porodnici a malá nemocná nebyla,žádný průjem
@liska01 no,miminko může mít rýmu a nebo taky jen ucpaný nos. A jako sorry,vaše názory jsou mimo.Ať jsem mluvila s kýmkoliv tak nikdo neměl problém s kojením kvůli dudlíku
@veronikav31 nedava?😀 😀 😀 prosim te, zjisti si neco o mm .Neber si to spatne, ale opravdu pises bludy.
A jeste te s titm sids tez oponujes nesmyslne. @veronikav31
@panickatlamicka a co mu MM dává? nikde to není podložené,je to jen doporučení, je jasné,že do roku kojení ano-to je bez debat, ale potom? dítě od roku klasicky jí a nevím o tom,že by kojení od roku chránilo děti od nemocí, rakovině,apd. A bludy nepíšu,jen pravdu. Když se vezme 100 kojených dětí a 100 nekojených dětí od roku,žádné rozdíly v nemocnosti nebudou. To je spíš pohodlnost žen,že některé nevaří a proto raději dítě nakojí,je to tak.
@panickatlamicka Smysl to dává,nejsou to bludy. A jako sorry,ale stačí o tom něco vědět
Může to mít spoustu příčin, docela důležitá informace je že má rýmu, to prostě nemlže pít, je nešťastný, dusí se, nemá vzduch, zkusit aby byl při kojení hodně zvednutý, aby rýma stékala, před kojením vyčistit nosánek. Jinak v noci jsem dávala pokaždé prso, aspon se dcera dopila, krásně prospívala, někdy to pilo i co hodinu co fakt pila. Spí se mnou, takže to bylo pohodlné. V 18 měsícíc se mi bohužel odstavila po mé hrubé chybě, do té doby měla 1 x dvoudenní rýmičku, protože jsem jí asi nechala dlouho svlečenou, když byl muž nemocný nebo i já, nikdy nic nechytila, od té doby co se odstavila je nonstop nemocná, už má 2.hnusnou virozu, nemyslím si, že je to náhoda, prostě mateřské mléko je skvělé na imunitu, je mi to moc líto a u dalšího budu dávat pozor, abych mohla kojit co nejdéle, snad do školy až 😀 Pokud brečel při kojení i když nemá rýmu, může to být taky bříško, dávala bych si větší pozor co jím. No je toho spoustu co to může způsobovat a chce na to jít vylučovací metodou, no. My nakonec přišli na alergie, po dietních opatřeních se to upravilo, ale to by měl i špatnou stolici. Držím palce ať na to přijdete a všechno bude fajn.
Já teda nechápu to o lenosti žen po roce při kojení vařit?🙂 Já kojím i vařím, malej začal s příkrmama od 4 m. Vždyť každej je jinej. Každopádně se mi zdá, že ty "dohady" autorce nepomohou, diskuze pak jde někam jinam🙂
@petrasipkova1 já s tímto nesouhlasím, mm není na imunitu, spoustu mých kamarádek co mají stejně staré děti kojí a přikrmují tak jsou pořád nemocné, naše malá ne,měla rýmu ve 4 měsících, v 9 kvůli zubům a teď, v roce a měsíci taky k zubům,jinak ne a antibiotika taky ne,není kojená,má UM,kterou dostává každý druhý den kvůli vitamínům. Sama jsem nebyla kojená a nemocná jsem byla poprvé v 5.třídě zš. Chce to dávat vitamíny ať již ve formě ovoce a zeleniny nebo rybí olej(ten je i pro děti i dospělé na imunitu),echynaceové kapky,ty jsou dobré na imunitu taky a jsou od 1 roku, já užívám pro dospělé a nechytám nic
@veronikav31 No vidíte, já třeba problém kvůli dudlíku měla. 🙂 A čím jako jsem mimo? Tím, že říkám, že každé dítě je jiné? 😀
@liska01 ne,tím ne,ale někdy se kojení bojkotuje zubama, špatnou náladou,podle mě to nemá s dudlíkem nic společného
Kojí protože jsou line vařit ?? Jako wtf? A co manžel ,toho kojí taky ne 😀 Větší blbost jsem už dlouho neslyšela, promiň @veronikav31
@sonia79 Některé ano,některé jsou líné vařit a proto kojí-viz moje kolegyně,sama to i přiznala,manžel jezdil do práce do Prahy,ráno tam,večer zpět a pro sebe si vždy něco objednala
@veronikav31 Ty jsi studovala co, že o MM toho tolik víš? 😀 Abych použila tvojí krásnou pomocnou frázi, jako sorry, ale to, že MM nedá dětem nic po roce jejich života je fakt nesmysl. Je to samozřejmě skvělý přírodní doplněk k vyvážené stravě dítěte. A jak jsi přišla na to, že není na imunitu? Samozřejmě, že na imunitu je, ale je snad jasné, že to nezaručí absulutní odolnost proti nákaze. Pomáhá hlavně po tom, co se dítě už nakazí.
@liska01 ano,studovala.Podle posledních studií to na imunitu od roka není.
Nicméně,diskuze se stočila jinam než chtěla tazatelka,takže nadále se k tomu vyjadřovat nebudu.
@veronikav31 Studovala co? Mě to doopravdy zajímá.
Dobry den, nevim jestli poradim, ale treba povzbudim. U nas je to podobne bude mit ze tyden 5m v noci kojim co 2hod a obcas se mezitim vzbudi. Vypada to na zuby a to se klidne muzou vyklubat az za mesic ci dva. Taky se zlobi a obcas breci u kojeni, je videt ze ho v pusince neco boli. Takze se nic zvlatniho nedeje, jsou to nervy, ale musime to vydrzet. Drzim palce, at je brzy lip.😉