Ahoj, chtěla bych poradit mám 4 měsíční holčičku a je strašně moc zahleněná v lékárně řekli že nesmí žádný sirup 🤷♀️ dali nám jen mořskou vodu do nosánku ráno a navečer vždy trošku odsaju z nosánku ale jinak ne. V postýlce má podloženou matraci aby měla hlavičku vyvýšenou a lépe se malé odkašlávalo. Máte prosím někdo tedy zkušenost? U ostatních dětí od 4 měsíců jsem normálně používala jitrocelový sirup ale teď v lékárně řekli že děti do roka nic nesmí za sirup 🤷♀️ já už jsem bezmocná samozřejmě že dneska navštívíme dětskou lékařku ale chtěla bych znát zkušenosti i od vás. Děkuji moc za rady přeji hezký den po kontrole dětské lékařky napíšu co mi řekla držte malé palečky prosím
@palja super děkuji za radu ☺️🙂
Nám doktor vždy radí fenistil kapky a teď dostal malej Tussin. Ale ten myslím kašel tlumí. Nebyl teda moc zahleněnej, ale divně kašlal. No uvidíte, co vám řekne doktorka, ale určitě i pro mimčo něco doporučí, předepíše. Možná i Pamykon kapky do nosu . Pak hoď info, jsem zvědavá 🙂
@hanyzka11 v půl 12 mám být u doktorky tak ti dám pak vědět 🙂
@sandrasevcikova Malý měl už podruhé zadní rýmu... My na radu pediatra proplachujeme Sterimarem (tím fyziologickým). Položím malého na bok, stříknu 1-2 vteřiny do horní dírky, totéž na druhém boku. Chvilku počkám, odsaju co jde a dám ho na bříško, aby zbytek hlenů vyblinkal. V akutní fázi dávám aspoň na noc Nasivin. A na postýlce má u hlavičky vlhkou plenku.
@hanyzka11 tak nám paní doktorka řekla že mám dávat na noc stoptusin, proplachovat nosanek mořskou vodou a fenistil kapičky a ve čtvrtek máme jít na kontrolu
@sandrasevcikova Tak držím palce, aby bylo brzy líp 😊
@sandrasevcikova Tak se držte. Hlavně to proplachovaní 😵
@hanyzka11 už je malá v pohodě děkuji
@sandrasevcikova my máme inhalátor, dám do něj vincentku a pustím na dítě. To vdechuje aerosol z té vincentky, hleny se uvolní a pak je odsaju.