4 dny vodnatý průjem. Máte zkušenost?

kejcvil
7. črc 2022

Zdravím. Syn (2,5) roku má už čtyři dny vodnatý průjem . Tři dny chodil na velkou 2-3x denně až na dnešek, dnes je to šílený a fakt jen hnědá voda . Skoro nic nejí, pije dost. V lékárně nám na to poradili hylac forte. Dnes jsme byli u doktora a ten nám řekl, že hylac forte není na průjem , napsal nám hidrasec. Udělal stěry, ale výsledky budou až v pondělí. Setkal se někdo s tím ,že by dítě v jeho věku mělo takhle dlouho takovy strašný průjem? A má někdo zkušenost s tím lékem HIDRASEC? Jsou to tobolky s granulkama uvnitř, takové ty průhledné kapsle co se dají rozdělat a já přemýšlím, jak to jako do něj dostat. Můžu dát třeba na lžičku a rozmíchat s čajem? Díky za odpovědi.

klko
7. črc 2022

@kejcvil
Ano, mely to nase deti tyden. Vytery ok. Po hylacu zvracely.

klko
7. črc 2022

@kejcvil hokky 4.5r jsem donutila 3x zkiusat cerne uhli. Zabralo to jen do druheho dne a znova. Tak jsem se na to vyprdla a trvalo to stejne jako u 2.5, kteremu jsem nedavala nic. Ten ten hylak ani nepozrel, jak je to kysele. Snazila jsem se varit dietne-ale spis to nechtely.
Davala jsem merunkovou presnidavku, banan, varila vyvary....

michaela666
7. črc 2022

Je to 14 dní, co měla malá úplně to stejné. Stěry nic nezjistili. Podle doktorky řádí v okolí jak virová, tak bakteriální viróza. Dostala Hidrasec a dávala jsem rozpustit do trochy vody, najednou vypít. Měla práškový v pytlíčkách pro kojence ( kvůli váze). Za 3 dny bylo úplně po problému.

kejcvil
autor
7. črc 2022

@klko právě ten hylac je hrozně kyselej moc to nechtěl. Napsal nám doktor ten hidrosec , ale v lékárně ho neměli tak nám prodali něco jinýho, nevím teď přesně jak se to jmenuje, ale něco na způsob smecty . Dostal v poledne první dávku kterou jsem mu musela dát velkou stříkačkou a dělal jak satan a zatím nevidím žádný rozdíl . A jak dlouho že to teda tvoje děti ve finále meli?

kejcvil
autor
7. črc 2022

@michaela666 hidrosec v lékárně nemeli. Snad nám zabere to, co nám prodali. Jsem už docela zoufalá .

michaela666
7. črc 2022

@kejcvil Mají nějaký výpadek. My byli ve 4 lékárnách a nakonec pro něj jel manžel 50 km do jediné lékárny co ho měli. Objednat se nedá? Mě nabízela lékárnice, že mi ho zkusí do 24 hodin sehnat, ale nechtěla jsem čekat další den.

michaela666
7. črc 2022

@kejcvil Asi ti to doktorka říkala, ale vyřadit komplet mléko. Dcerka (17 měsíců) je zvyklá na noc dostat UM a tím se ten průjem zhoršoval. Jinak jsme dodržovali dietu, ale bez toho mléka neusne. Takže první 2 večery jsem blbec povolila po strašném pláči a flašku jí dala. Za odměnu bylo noční koupání a převlékání všeho.

lucifux
7. črc 2022

@kejcvil já dávám tasectan. Rozpustit v malém množství vody. A mléko jsem taky řešila, koupila jsem bez laktozové. Protože dýně když nemá v noci láhev mléka, tak už neusne.

lucifux
7. črc 2022

@kejcvil synek 😂, ne dýně

michaela666
7. črc 2022

@lucifux Jaké bezlaktozové máš? Já kupovala ze stejného důvodu Bebu a Nutrilon, ale ani jedno nechtěla.

rozitta
7. črc 2022

@kejcvil toto, je to současně i s probiotiky (proto duo) každých 6 hodin. Držím pěsti ✊✊

klko
7. črc 2022

@kejcvil opravdu tyden. Uz jsem byla na prasky

dejuska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lucifux
8. črc 2022

@michaela666 althera