Zdravím, prosím o radu. Včera jsem byla s dcerkou ( 4 roky) na gynekologii, protože ma výtok. Dr udělala stěr a teď čekáme do příštího týdne na výsledky. Ale Dr rikala, že nám pak dá čípky na zavádění. Že se dávají už holčičkám od půl roku. Ale jsem z toho už teď nervozní. Jak ji to tak budu zavádět? Vůbec s tím nemam zkusenosti. Má tam tu blánu, tak mam strach. Dr. říkala, ze nejlepší je, kdyz tvrdě spi, ze se to tam šupne a je to. Ale stejne si to nedovedu predstavit ani to, jak jsou velike ty čipky. Tak prosím, kdyby mel nekdo nejakou zkusenost, budu moc ráda. Dekuji.
@tali85 moc děkuji. A jak se Vám to podařilo vyléčit ? My uz se s tím trápíme dýl, protoze nejdriv jsme meli mast ale tim aplikatorem se malá nenechala. Jen trosku jsem ji to tak zastrcika opatrne malickem. Ale byl klid, ale jen asi tyden-dva. Dr rikala, ze to chce prelecit poradne a vevnitr ☹
Jinak dcera si necha hodne vysvetlit a je rozumná. Ale jak neco nezná, tak je to boj. S tim aplikatorem jsme to teda vubec nezvládli, tak dr rikala ze cipky jsou lepsí.
Jak je jsou to cipky asi velike? Predpokladam, ze budeme mit asi podobné.. nedokazu si to predstavit. Nebo me napadlo, aby si to tam strcila sama.. fakt mam z toho stres.
Dcerka měla výtok lehce po pátým roce. Shodou okolností jsem s ní byla na odstranění nosních mandlí. Když jsem pak byla s propouštěcí zprávou u dětského lékaře, tak jsem se mu o tom zmínila. On mi říkal, že i ten výtok vyléčí antibiotika, co zrovna měla po té operaci. Název přesně nevím, ale byli to nějaké zřejmě všeobecné na zánět či co. A měl pavdu, byla jsem ráda, že jsme nemuseli na gyn. Raději bych dala na týden ATB (nejsem jim zastáncem, to opravdu ne), než dávat čípek. Nebylo by to řešení, zeptat se u dětského na to??
@zuzanaa23
Ty čípky tase tak velké nejsou a ano, s dcerou jsem se taky domluvila, že si to dá sama, jak jsem si dávala já ten tampon, byla ochotna spolupracovat, ale na poslední chvíli si to rozmyslela a mrskla s čípkem na druhou stranu koupelny.
Nám pak výtok odezněl. Nakonec byl výtok vlastně menší zlo než to všechno kolem, ale to jen proto, že se jí to nevrátilo.. jinak nevím, jak bych to řešila. Doktorka se zmínila o tom, že můžeme chodit na každodenní aplikaci k ní, to by teda bylo.
Držím moc palce.
Já byla s dcerou na jaře na gynekologii kvůli výtoku. Dostala mastičku s aplikátorem a upřímně doufám, že už to nikdy nebude třeba opakovat. Bylo to strašné trápení, řev, nenechala si to tam pořádně zavést. Týden jsme se trápily, pak výtok na chvíli odezněl. Za měsíc se ale vrátil, už jsem se děsila další léčby, ale dcera dostala neštovice a pak angínu a na ní antibiotika. A bylo po výtoku.
Myslím, že ta blanka je to nejmenší, já mám spíš strach, že dcera teď bude mít z gynekologie doživotní trauma.
@zuzanaa23 také jsem to jednou dobou řešila. Bohužel to nebylo moc úspěšné. Ono dost záleží na povaze a zrovna ta naše malá, které se to týkalo, na sebe nenechá ani sáhnout, co se týče jejího diskomfortu, nesnáší léky, sirupy apod. Jediná rada, co tehdy trochu pomohla, byla vzít si ji v klidu bokem a předvést jí to na sobě s tamponem: normálně vysvětlit, že tam má takovou dírku a ukázat jí to zkrátka na sobě. Blbé je, že když dítě nespolupracuje, ten čípek se hrozně rychle roztopí. Dej ho předem trochu zamrazit, ať tak neklouže v prstech. A ta rada se spaním byla u nás neúspěšná; vždy ji to vzbudilo a nepodařilo se. Nevím, jak máš moc spolupracující dítě, zkoušela bych trpělivě opakovat, ukazovat na sobě a zkoušet. Nebála bych se té blanky, je elastická a je to "pro malé holčičky". Držím palce, ať jste úspěšnější než my a zvládnete to.