Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat zda nemáte někdo podobnou zkušenost. Mám maličkého syna zítra mu budou 3 týdny. Již 4 dny za sebou máme večer úplně stejný, ať před tím zkoušíme dělat cokoli. Zhruba o kolo 4-5 se probouzí a zhruba do 7 je vzhůru kouká pozoruje a je v klidu občas podřímne nebo si brekne, že chce chodit a koukat po bytě nebo po zahradě. Zhruba kolem té 7 začneme kojit kojíme cca 30-40 min. u kojení prcek usne .. zhruba po 10 min. najednou začne hystericky křičet ( během dne a ostatních krmení tohle neprobíhá ) pláč je opravdu velký a intenzivní. Pomocí rekt. trubičky malému pomůžeme aby se vyprděl a vykakal. Poté se na chvilku uklidní .. Zhruba do 5 min nastupuje opět hysterický pláč nechce ani dudlík, který ho jinak bezpečně při všem uklidní. Rekt. trubička už je k ničemu nejde ani prdík nic .. jediné co ho uklidní je pití mléka .. jenže pak pije tak 10 min a poté už se přicucne chvilku pije začne brečet pustí se zase se přisaje pustí brečí takhle několikrát a pak už ho nenechám, protože už je to stejně o ničem.. Pak už jen pobrekává není to hysterické ( jen ještě připomenu, že při kojení je zavinutý v zavinovačce ) chvilku ho nosím po bytě a když už je klidný ukládám do postýlky tam pomalu usíná cca do 22hod. Kdy sedím u postýlky dokud neusne. Protože si dudulá dudlík a když mu náhodou vypadne začne se vrtět, probírat a pobrekávat. Takže jsem já nebo tatínek ve střehu u postýlky a hlídáme dudlík .. Když malej usne tvrdě dudlík pustí a už se nevrtí poté ho vyndáme. Nedokážu si vysvětli proč takhle pravidelně pravidelně a tak intenzivně pláče. ( před každým kojením dostává Espumizan ). Předem děkuji za Vaše reakce. Katka
Ahoj holka..🙂 ...Tomu se říká večerní neklid a kojící manévry s tím spojené.Miminko prostě po celém dnu podnětů a zážitků potřebuje Tvoje prso jako zklidnění,konejšení...To co popisuješ je u nás naprosto stejné, mezi 18-22 hodinami vlastně jenom kojím.Když se při kojení hodně vzteká /večer je nejnižší hladina hormonů, mléko teče pomalu,tak proto/- podaří se mi někdy ošálit dudlíčkem a usne. Prostě to není jen o hladu,takhle malé mimi chce prostě hodně kontaktu..Výhodou u nás je,že Majda ve 22 hodin "odpadne" a pak spí třeba 5 hodin.Přečti si tento článek od @katyxq ,kde je to krásně popsáno...https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/article/divoke-prokojene-vecery-0wdjey/ ..🙂
Ahoj, malá taky večer plakala, byli jsme už zoufalí, zkoušeli všechno možný, nakonec pomohly rady z knížky Nejšťastnější děťátko v okolí od H. Karpa. Na youtube nebo na ulozto k tomu najdeš i videa, v angličtině (hledej pod hesly Karp, miminko). Fakt nám to moc pomohlo a fungovalo to. Teď už jsou malé 4 měsíce, asi ve 3,5 měsících jsme přestali zavinovat atd., už to nepotřebuje.
Moc děkuji všem 🙂 jsem ráda, že v tom nejsme samotní 😀 Vše doporučení si přečtu 🙂
Mišáček na štěstí taky ve 22 odpadne a spí třeba ty 4 hodinky v noci už je pak v pohodě napije se a usne. Tak uvidíme jestli nám něco pomůže 🙂 Díky bohu ten dudlíček ho taky celkem zklidní. Jen ho sem tam plive a to ho pak rozhodí takže ho hlídáme 😀 .. Škoda že není nějaký patent na to aby ho neplival 😀 😀
Mela jsem to s dcerou stejné. Vždy večer od sedmi do deseti brecela. Nejdřív jsem si říkala, ze ma koliky, ale ted mi spis přijde, ze to s tím vůbec nesouviselo. Prostě si tak asi zpracovávala cely den. Jako bylo to dost psycho, nesla ničím uklidnit, brecela dokud neusnula. Přešlo to samo od sebe cca ve třech měsících.