Ahoj. Vím, že je tady plno těchto diskuzi ale už si vážně nevím rady. Syn byl 5 týdnu kojeny, poté měl Sunar, ale z důvodu toho, že neseděl, jsme přešli na Bebu optipro HA, neboť u nás jsou alergie.
Problém ale je, že se sám absolutně nedokáže vůbec vykadit. Buď musím pomáhat teploměrem nebo rourkou. Zkoušela jsem masáž, kolínka k bříšku - to prdi ale nekaka, šátek, masážní olej, prostě nic.
Dnes jsem opakovaně volala Mudr, že už to není možný a ona mi řekla, abych dávala hermankovy čaj. Ten mi pochopitelně úplně odmítá a plyve ven.
Dostává fenyklovy cajik nebo vodu...
Za rourku i teploměr mě MUDr neuvěřitelně servala, prý to musí jít samo alespoň cvičením ale já s ním cvičim fakt poctivě a kromě prdu nic.
Už jsem z toho totálně na prášky a nevím co s tím.
Máte někdo zkušenost? Prosím? ☹️
Nevím jak je to u kluků, u dcery jsem tenhle problém vůbec neměla.
@vaseli16 no on bez moji pomocí nekaka vůbec. A můžu se stavět třeba na hlavu... Cvičit jak chci. Prostě nic... Už přemýšlím, že změním doktorku. Ani ji nenapadlo ho poslat na vyšetření, jestli nemá zuzeny konečník..
@karloskaivet tak to uz je divne no,to uz bych tlačila k nejakemu vyšetření...nehlede na to ze se snazis svemu synovi pomoct a ona ti za to jeste vynada namisto normalniho vysvetleni,ze teda to takhle nelze praktikovat stale a udelat vse pro to aby se maly normalne vykakal sam.
@jajanek ty jo. To mi chceš říct, že ho můžu každý den rourkovat až do 6 měsíce? 😢 Ty vado...
A co probiotika? Dáváš? My měli prvních 6 týdnů to samé, musela jsem přikrmovat UM a taky se nemohla sama vykakat a doktorka mi naopak říkala, že se té rourky vůbec nemusím bát, návyk na to nevzniká, jak se začnou sami více hýbat, tak už to pak jde samo. Taky pomáhá často masírovat bříško, nahřívání, cvičení s nožičkami, tygříkování, pokládání na bříško...pak je tu ještě na koníkovi někde popsáno "pohupování bříškem", to nám párkrát taky pomohlo. Pak je ještě možné, že nesedí UM..u nás betonoval Nutrilon, po něm to byly králičí bobky, pak jsme přešli na Kendamil a je to taková řidší hořčice a jde to už samo a taky už asi zabraly probiotika.
Co zkusit znovu změnit mléko? Třeba by se to pak upravilo. Osobně i u druhého používám Nutrilon HA (ale ono je jedno jaká značka, pokud vyrábějí produkt s ohledem na ty alergie). Vím, že je blbé tak malému dítěti pořád měnit mléko, ale o moc horší to už asi být nemůže, ne?
A pak bych zkusila probiotika. Používám obyčejné z DrMax a připadá mi, že se dceři líp kaká i prdí.
Ať to brzy vyřešíte! 🙂
@karloskaivet tak jako nechci, ale ještě nějakou dobu to potrvá.
Probiotika bere a všechny možné cvičení taky provádíme... Na něj příště nic nezabírá. Já si začínám fakt myslet, že má zuzeny konečník. Dnes večer jsem zkušebně zavedla teploměr do zadečku a zjistila jsem, že má stoličku na krajicku. Ale není schopny to sám vytlačit ani náhodou
@opicka123 kendamil jsme taky měli a nic... Mám ještě krabici doma 😀 je z ní 2x ubrano...
Ja vystridala asi 5 druhu UM nez jsem nasla to spravne a mala zacala kadit...
@jironymou měnit už to nebudu. Pamatuji si dobře, jakou paseku to udělalo u dcery. Taky jsme neustále měnili mleko a hledali to vhodné, až z toho skončila ve špitále s krví ve stolici...
@karloskaivet jasny jen jste se ptala na nazor, tak jsem odpovedela, nam to prave pomohlo 😊 🍀⚘ ale chapu, ze kazde dite je jine 😊 tak snad zabere neco jineho 🙏
@jironymou už máme odpověď 🙂 dělá to snížená tolerance laktózy 🙂 takže teď dopije Bebu kterou má a pak se nasadí Beba se sníženým obsahem laktozy
Jee ty brdo... tak hlavne, ze se to zjistilo.To je dulezite 🍃👍
@karloskaivet Jé, to je super, že se přišlo na to, co to způsobuje. Tak snad už to bude jen lepší a lepší! 🙂
@sobist jojo už i kakal ale pro změnu máme zase moučnivku :/ furt něco...
No ja teda nevim,ale me naopak dr rekl,ze pokud vydim ze maly tlaci,ale nejde mu to tak lehce pomoct teplomerem.Jen ze to nesmi byt casto.Syn teda kaka cca jednou za 3dny zhruba,ale teda syn je kojeny UM mel jen dvakrat.