Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat jestli jste některá měla obdobnou situaci a jak jste jí řešila.
Dcerka 3 roky má zánět průdušek, dnes dostala ATB.Doma máme kojence 3 měsíce, plně kojeneho.
Všichni spíme v jedné posteli a v podstatě pořád jsme pospolu.Zatím je nemocná jen dcerka.
Mám obavu abychom se nenakazili všichni.
Doktorka nám doporučila dcerku odhlásit že školky cca do dubna, kvůli možné nákaze miminka.
Od září co začala chodit do školky je víc nemocná než zdravá a to podstatně.
Jak tohle resite vy???Děláte nějaká opatření proti přenosu?jaké máte zkušeností?
Nakazit se urcite muze, ale taky nemusi. Asi bych se snazila zabranit hodne blizkemu kontaktu jako pusinkovani, objimani, olizovani jedne lzicky nebo dudliku atd. Casto v mistnosti vetrat. O moc vic asi neni mozne udelat. Moje deti jsou casto nemocne obe, i braly spolecne antibiotika, ale nekdy je nemocny jen jeden a druheho to skoli treba za tyden nebo taky vubec. Dospeli na zanety prudusek vetsinou moc netrpi.
urcite muze, syn vzdy co dotahne ze skolky tak chyti Eliska.. s pruduskama ted taky porad bojujeme a vzdy to postupne mely oba.
Do pulroka je velka sance ze je chranena Vasim mlickem, tj nemusi to dostat. Moc opatreni neudelste, zvyste hygien.standard, ale ty deti se stejne drzi u sebe pusinkuji, znam to. Pak to bude horsi po pul rice zivota/kojeni protilatky klesaji. Ale zase / jednou zo to dite musi prekonat nam starsi taky nosi, obcas to chytne obcas ne mladsi, jsk co. Drzim palce!
Myslim si,ze muze, mozna ted, kol tech 3m jeste ne, ale po pul roce uz ano. Syn od zari taky uz par krat nakazil mladsiho (ted ma 8m). Do dubna teda nevim, ale min do konce unora bych odhlasila..Starsi uz chodi druhy rok, a je to o dost lepsi s nemocemi, vlastne hodne nemocny byl 1x, a cca 2x rymcka..