Dobry den,obracim se na Vas s prosbou o radu, mam dceru 3a ctvrt roku. Od zari chodi do skolky. Co do ni zacala chodit tak se na ni lepi jedna nemoc za druhou,to by me az tak netrapilo,ale ma uz skoro dva mesice kasel a nevim jak ji ho zbavit. Strida se vlhky a suchy kasel. Byli jsme i u doktora,dostala leky na alergii a i na kasel jako takovy,ale prijde me,ze to nezabira. Prijde me,ze je par dni klid a pak zase nanovo. Mate s tim nekdo zkusenost,jak jste to resili,co jste na to davali a pod. Dekuju za pomoc.🙂
Dcera má 4 roky, je ve školce druhým rokem. První rok ve školce nás neviděli déle jak tři - čtyři dny v kuse a pak většinou dva týdny doma. Doktor na ní většinou taky nic nenašel, prý prostě jen kašel. Na alergologii dostala léky na alergie, i když se více méně skoro žádné z krevních testů neprokázaly. Zkoušela jsem dávat Imunoglukan a Betaglukan. Pomohlo to a dcera strávila ve školce skoro měsíc v kuse - červen.Ale potom byly prázdniny a ona je skoro celé prokašlala. Alergoložka poradila kapky Kaloba . Jsem velmi spokojená a někdy je dávám i staršímu synovi. Dávají se , když něco na děti leze, hned od začátku nasadit, ale musí se to podchytit okamžitě hned v začátku. U nás Kaloba do dvou dnů většinou kašel rozežene. Je to přírodní - výtažek z pelargonií a já u tohoto zatím zůstávám.
Na všechny druhy kašle je super Mišpulníkový sirup. Čistě přírodní, úplně nejlépe zabírá na dráždivý noční kačel, to máme vyzkoušené! Preventivně pak dračí sirup:
http://www.mycomedica.cz/eshop-mycobaby-draci-s...
@romanazi Tu kalobu jsem po pár letech marného boje taky našla a zkusila, ale moc rozdíl jsem nepozorovala (krom toho, že děti už nejspíš byly zase o rok starší a odolnější) Všemožné sirupy - to bylo akorát vyhazování peněz. Nyní všichni preventivně bereme na podzim pouze celaskon.
Jo a ještě omezit mléčné výrobky přes zimu. Moc to nejde, protože ve školce jim toho cpou hory, ale aspoň doma, když je dítě nemocné, tak to mlíko vynechat.
Mně lékárnice pro celou rodinu doporučila preventivně užívat Celaskon+vit. B jako prevenci všech viróz - je to určité oddálení nemocí, musím potvrdit. Náš malej do školky ještě nechodí, ale stačí jít s ním 1-2x týdně do děts. koutků nebo předškolkového klubu pro matky s dětmi a máme to samé. Jinak když už jsme my dva doma odolní, donese nějakou virozku táta z práce/z hrom. dopravy apod., takže to si člověk nevybere. Stojím si za tím, že člověk musí být hlavně sám odolný, mít dobrou imunitu. A to znamená taky mít dobrou střev. mikroflóru - takže určitě bifido baketerie, a to i z mléč. zakysaných (!) výrobků. Jinak se každý večer otužuji jak já tak dítě - na závěr se osprchujeme "téměř" studenou vodou 😀 A dopoledne i v zimě trávíme venku.
@konidana
@romanazi
@hojda
@kika_21
@jani76 holky dekuju za vase reakce, jsem uz z toho vyrizena. Vyzkouseli jsme ruzne kapky od dyfustatu,nromexinu,synecodu a pod. Ted mame stoptusin a aerius ale moc zlepseni nevidim. Snazim se dost vetrat. Na nocni zachvaty celkem zabira ten stoptusin. Jinak na doporuceni doktora ke kapkam pridavam fenistil. Nejhorsi je ze to ma i muj 9 mesicni syn. On od ni chytne pomalu vsechno a je kojeny. To me reknete kde se ten kasel vzal,co ji muze tak porad drazdit. Nekdy mam pocit,ze to hraje,ze zarli. Nevim. Minuly tyden prodelala anginu tak keste dobira antibiotika. Doktor rikal,ze pokid to bude pokracovat posle nas na alergologii. Holky nez zacala chodit do skolky tak nebyla vubec nemocna. Tak ja nevim. Cim ji ulevit.
@soyevita co to je, to zni hrozne a kde ny k tomu prisla. zatim jsme nebyli nikde. Je u detskeho doktora a ten rikal,ze dycha ciste. Ale pokud to pres vanoce neustoupi tak s ni pujdu. Ted zkousim cibuli s medem a cukrem. Akorat nevim co je lepsi a jak dlouho to mam davat a taky jestli to muzu davat i 9 mesicnimu mimi.
@konidana to si myslim taky,ze ve skolce. Ale je to hrozne,kdyz chytne zachvat. Hlavne v noci.
@kaci11 mužu se zeptat jak to u Vas pokracuje? taky resime stale opakujici se kaslani ☹ uz nevim coby...
@zdendula86 pak jsme jeste dostali nestovice a dalsi nemoci a ve finale mela zanet prudusek a dostala antibiotika. Od te doby zatim klid. Tak uvidime.
@kaci11 Tak naše dcera také začala trpět na kašel s nástupem do školky (bylo jí 3 a 3/4r). Týden ve školce, pak měsíc doma a tak celý podzim a zimu. Dávali jsem cibulový sirup, kapky Stoptusin, doktorka jí psala Aerius, vitamíny, ... nepoznala jsem že by to moc fungovalo (trochu nám na záchvaty kašle zabíral ten Stoptusin). Zlepšení přišlo vždy, když jsme s dětmi byli dlouhodobě hodně venku - na výletech nebo na chalupě, ale ne ve školce ani doma v paneláku. Příští rok měla většinou suchý kašel opět, ale už do školky víc chodila než nechodila. Trpěla tím celou školkovou docházku, teď ve škole to je už lepší (každý rok má záchvaty kašle, že nemůže do školy, tak 1 nebo 2 dny za 1.pololetí) Nyní ve škole začal kašlat i syn, který ve školce míval spíše rýmu.