Máme 7 měsíční holčičku a má už třetí den horečku. Ale nemá jiné problémy. V pusince žádné známky prořezávání zoubků. Vyrážku měla včera, ale ihned zmizela. Nemá rýmu ani kašel. Jen je trochu víc opruzená, ale to si myslím, že je k té horečce. Máte někdo zkušenost??
Pata nebo sesta nemoc. Typicke je, ze diteti nic jineho neni, nechova se proste "nemocne". Nad 38 horecku srazej, jinak ne a asi radeji zitra k doktorce🙂
Něco podobného měl můj malej tento týden, 3dny horečky, jinak nic, žádná rýma nebo kašel, pak se osypal (obličej, tělo) a už mu to pomalu mizí. Šestá nemoc to asi nebyla, tam nebývá vyrážka v obličeji, byla to prostě nějaká viróza. Jestli bude mít ty teploty i nadále, vyraž k doktorovi.
Teď jsem zrovna v Mamince četla, že tato horečka může být i předzvěstí skoku ve vývoji. Děti, které měly teplotu a nic víc, pak třeba začly z ničeho nic lézt po čtyřech atd...
syn mel taky horecky,zadny kasel,ryma...nebyl ani plactivy. neco mi rikalo,ze to neni jen tak... a bohuzel matersky instinkt nezklamal. pichali mu ucho ☹
Tak podobný stav máme dvakrát za sebou.
Dcera - 7.měsíců - měla kolem vánoc 3 dny horečku 38.0 - 39.0 ,bez jiných příznaků. Po třech dnech úplně v pořádku,u lékaře jsme nebyli. Po týdnu jsme byli v poradně a doktorka podle příznaků konstatovala,že to byla viroza.
Syn - 4 roky - 3 dny horečky 38.0 - 39.0 , bez jiných příznaků. Čtvrtý den horečky 39,5,obtížně srazitelné lékama. Jeli jsme na pohotovost,hospitalizovali nás v nemocnici,páč ještě k tomu byl hodně bledý a občas promodrával kolem úst. Horečky trvaly celkem 5 dní, udělali mu všechny možný náběry krve a testy a nenašli nic. Takže závěrečná diagnoza byla viroza.
Prý teď hodně řádí virozy s horečkama bez jiných příznaků. Horečky můžou být až těch 5 dní,pokud trvají i nadále,určo k lékaři.
Držím palce!!
Máme zkušenost, že náš prcek měl asi v roce 3 nebo 4 dny vysoké horečky (občas to šlo i nad 40), ale žádné jiné příznaky. Sražení teploty zabralo vždy jen tak na cca 4 hodiny. Volala jsem dr., jestli se máme přijít ukázat a nebo sami snižovat doma a dojít, až když se přidá ještě nějaký další příznak. Vidět ho nechtěla a radila, jak snižovat horečky. Po těch 3, 4 dnech horečka sama klesla a prcek byl malinko osypaný na hrudníčku. Takže nejspíš šestá nemoc.
tak já myslím šestá nemoc - starší ji měl dokonce 2x, jsou to horečky tak 3-4 dny a pak třeba ještě teplota.... vyrážka může být na bříšku nebo na obličeji... někdy teplota pokračuje i když vyrážka zmizela a nebo naopak můžou horečky najednou zmizet a dítě je ok ale ještě pár dní má vyrážku
a nebo zuby, my měli horečky k zubům u obou dětí, z toho taky pak bývá opruzení (agresivní sliny, někdy je i podrážděná kůže okolo pusy a na bradě).... nemusí ani být nic vidět na dásních, někdy je horečka a různý příznaky, pak to odezní a až pak se "najednou" vyklube zub 😉
každopádně bych byla doma, srážela teplotu (čípky Nurofen a Panadol na střídačku) nebo vlažná koupel (začít teplejší a pak malinko ochladit).... určo to bude brzo dobrý 🙂
ahooj..my sme to mali min.týžden..tiež horučka tri dni a nič ine..potom horučka ustupila a maly mal červene vyražky na hrudniku aj chrbatiku..volala som doktorke..že to neni nič vážne..ako tu už niektoré baby spomínala -6 choroba..do dvoch dni to zmizloo
Když jsem byla v porodnici, tak starší, t.č. necelé 2 roky měla čtyřicítky horečky, jinak žádné jiné příznaky nemoci. Teplota trvala 3 dny, pak zmizela a malá se osypala na tělíčku. Viděli ji dva Dr. a oba tvrdili šestá nemoc. Osypka den ze dne postupně mizela, pak už bylo vše v pohodě.
u nás jsme to prožili nedavno se starší dcerkou-horečky až 40°c,nesrazit,žádné jiné příznaky,prostě nic a vyklubal se z toho zánět močových cest:(
Pátá nebo šestá nemoc a nebo zánět močových cest - měli jsme oboje. ☹
@biibaa bývá i v obličeji, naše malá měla po celém těle.
take je mala pri teplote opruzena a.docela.dost mame citlivou pokozku
To by mohla být šestá nemoc, zkus si vyhledat, jestli tu o tom není téma. Zkušenost nemám, ale obvykle se to popisuje podobně, vyrážka právě může vymizet stejně rychle jako se objeví.