Ahoj holky, dcera teď od středy měla velký průjem, zastavil se konečně v sobotu po smectě, ale od té doby co se zastavil, se zastavilo i čůrání.. dnes měla trošku zase řidší stolici, ale jen ráno, jinak opět nic. Ale čůrá jen v noci do pleny, jinak od rána ani jednou až do večera nejde.. nevíte co to?
Do školky jí nejspíš nedám a rovnou sjedu k doktorce zítra, ale zas nechci plašit. Zažily jste některá?
Děkuji😊
V 3 a pul letech ma plenu?a to ji ma jen na noc nebo i pres den?
@leila7 malý měl plenu na spaní ještě v pěti letech.
Radostní jsme z toho nebyli, chodili jsme s ním na nefrologii, měl nevyzrálou CNS.
Pomočování ustalo v osmi letech. V takových případech s tím nikdo nic nesvede, chce to čas a dítě nenervovat zbytečným tlakem na něj. Příjemné to není ani pro jednu stranu.
@leila7
@leila7 normálně chodí na wc, ale teď chci aby na nocnik, abych ji kontrolovala. A přes den neudělá nic..
pije vodu, čaj, stavu občas, raději jsem si zavolala na pohotovostt a tam mi rekla, ze pokud nemá jiný priznaky, horečka nebo něco jiného tak se nebát a cpát do ni pití.. pipka, bříško ani nic ji nebolí a je bez teplot
@makkyv asi bych sni chodila na wc aby jsi zase nemenila vec kterou uz ma danou vis jak?a to se nevycura vubec?to si nedokazu predstavit.cpi do ni hodne piti cca kolem 2 litru vice asi ne pac aby to zvladli oedviny a kdyz to bude dal pokracovat tak bych asi zasla k detskemu nejsem zastance chodit s kravinami k dr ale tohle je docela vazne kord kdyz se to stalo najednou a kdyz je malinka.
@makkyv udelej ji cerny caj je mocopudny tak treba to zabere.drzm palce snad to nebude nic vazneho ale nedovedu si to predstavit nejit curat.urcite dej vedet.ale max pokud sni pujdes k dr tak ji vezmou krev a budou chtit moc ale to nevim jak kdyz nechodi max jestli existuje ze ji to odeberou primo z mocoveho mechyre.brrrr ale to jen slysim a uz je mi spatne chudinka mala.🙁
@makkyv Napadá mne, nepálí ji prdelka? průjmy samozřejmě podráždí a pak by jí to mohlo pálit. Zkusila bych raději namazat sudocremem - ten zabírá už během pár hodin. A tedy dávat víc pít. Ale je to divné, že za celý den se nevyčůrá.
@makkyv jen doktori budou chtit ranni moc kdyz tak bych ji v noci vzbudila a dala ji opatrne vycurat a do tr zkumavky zachyt aspon trosku.urcite ji tam nedej pokud planujes navstevu u dr pokud jeste pockas tak ji tam normalne dej..jinak asi to nedelaji nez vzit moc primo z mechyre neboj se. Bude to snad dobre.drzim moc palecky a i kdyby jsi nejak podporila ze kdyby se vycursoa ze by dostala dobrutku ci hracku zkousela jsi?
@martulka88 Nene nepálí vůbec
@leila7 Teď jsem ji dala vycurat a curala krasne. Tu moc jsem raději vzala, ráno to určitě nechytnu a v noci to je jak kdy, každá hodina jinak.. když ji vzbudim nevycura se.. moc se muže dat do lednice, tak jsem ji tam dala do zkumavky..
Jinak je prave úplně v pohodě, jako vždycky veselá atd, jen to curani.. tak si říkám ráno ji dat do školky a k MUDr jen moc a počkat na výsledky popr. ji vzít další den nebo ji vzít hned ráno a žádná školka, ona tam nespí je tam jen do 12 hod, ale i tak, abych zas neplasila🥹
@makkyv A kolik ti toho vypije?
@klokanka31 Já nemám sakra ml napsané 😂 ale tak 2 flašky (600ml) a + ještě ráno sklenice pití a teď pije hrnek (velký) čaje 😂😂
Taky mi napadlo jestli ji nepálí čůrání, podrážděná kůže od průjmů. Třeba to jen nedokáže identifikovat. Jinak na komentáře s plenkou se vykašlete, dcera ji měla fakt dlouho. Doktroka říkala, že do šesti let se to neřeší a fakt postupem času bylo nehod méně a méně až jsme plenku sundali. Jako odvázaní jsme z toho nebyli, ale jsou horší věci. Do školky bych ji asi nedávala, může být pěkně oslabená. K doktorce bych zašla, ale možná, že se to do té doby i srovná jestli se již nyní vyčůrala.
@ada22 Ptala jsem se jí a právě, že nic, docela tyhle věci chápe, když jí něco pálí nebo Studí nebo naopak bolí🥹 a nic prý.. já to asi nebudu nechávat náhodě, do práce nemusím, tak si jí nechám doma a zajedu k MUDr ráno a v úterý už třeba půjde, radši nic nepodcením. Jinak s tou plenkou, moc děkuji.. já názory neresim. Každé dítě je jiné, kamarádky syn začal chodit v 1,5 a u nás začala už v 7 měsících, pleny to stejný, atd… děkuji za podporu❤️
@leila7 Já mám příbuzného, který tu plenu na noc měl ještě ve 12 letech. Ve škole to všichni věděli a nesmál se mu nikdy NIKDO! Byl to úplně normální kluk, který si jen na noc vzal plenu. Když má dítě normální rodiče a učitelé, kteří to dětem vysvětlí, tak děti nemají potřebu se nikomu vysmívat a neřeší to. Řeší to zase a jen dospělí včetně tebe.
Holky tak hlásím - Malá je v pořádku. Prý hlavně, že cura večer, hodně pít a dát jí čas po tom jak měla ten průjem. Jinak kdyby měla horečku, tak vzít moč a přijet. Jinak je prý úplně v pořádku. Děkuji za podporu. 😊🌼
@sebestka přesně tak! Děti hlavně jen zrcadli rodiče. Pokud bude rodič řešit např tu plenu na noc jako něco divného, nenormálního atp, tak se na to stejně tak bude dívat i to dítě.
Ale to vidíme furt u českých maminek: fuj, ostuda plena ve třech letech. Ostuda mít dudlík ve dvou. Čtyřleté dítě v kočárku? Hanba! A mohla bych pokračovat. Pak se nesmíme divit, že se jejich děti někomu posmívaji.
@me_druhe_ja Já si myslím, že to paní nemyslela vůbec zle, když se mě ptala, zda plenu má, každopádně jsem chtěla dodat jak velkou pravdu máte.
Kdyby se tak každý staral o sebe, přeci my jsme maminky a víme nejlépe co a jak dělat, jak to cítíme a jaké je naše děťátko. Já znám z práce x lidí a těch názorů - ty jako ještě kojíš v noci? Fuj taková ostuda, ona spí s tebou? No to já bych udělala to a to.. cože plenu ve třech? Co to má jako být, hanbou bych se propadla a toto mi řekla všechno jedna kolegyně (nyní už se naštěstí nestýkáme) ale to že její syn (plně zdravý) žije ve 40 u ní, protože nechce bydlet sám a makat se mu nechce a volal jí co si má dát k večeři, je třeba naprosto v pořádku. Některý myšlenkový pochody ostatních lidí vůbec nechápu. 🤪
* Jen chci dodat, že pije dost a i tak nic. Při průjmu dostala kulíška na dehydrataci.