2měsíční miminko zvracelo u/po kojení

dockysbazar
26. črc 2017

Prosím o radu zkušené maminky. Mám 2 měsíčního prcka. Nikdy neměl problémy se zvracenim ani ublinkáváním. Kojim z obou prsou (na začátku jsem měla málo mléka), vždy cca 40 min. Teď už se mi 2x stalo, že se prcek řádně poblinkal. Jednou v noci ještě u prsa (už u druhého) a pak při dalším kojení asi po hodině. To už bylo natravené, hodil za sebou 2 velký šavle (zrovna měl skytavku). Je bez teploty a nijak neplače, ale radši jsem volala doktorce. Prý nejspíš kojim moc dlouho. Takhle velké mimčo už má sílu a zvládne se najíst do 15 min, některý dokonce za 5 m. Takže ho tam mám mít max 15 min a dávat jen jedno prso. Úplně se toho ale děsím, protože malého zvládnu uspat jen u prsa. Ani dudlika nechce. Co si o tom všem myslíte?

dockysbazar
autor
26. črc 2017

ještě jsem chtěla napsat, že po 15 min u jednoho prsu hrozně pláče, cumlá si ručičky a když ho mám v náručí tak hledá prso, tak já nevím jak postupovat ☹

estee684
26. črc 2017

U nas sa osvedcilo davat na rameno aby si odrihla. Asi mesiac sa po alebo pri krmeni krutila a plakala, a niekedy aj blinkala..dovtedy ( cca prve tri mesiace) s blinkanim a rihanim nebol problem.. teraz ju po kazdom krmeni nosim aspon 15 min, niekedy z nej ten vzduch ide na viac krat, ale je ovela pokojnejsia a neplace.. ono som asi neobjavila ameriku, ale vobec by mi to nenapadlo.. no prve dieta, ucim sa za pochodu..

hraaasek
26. črc 2017

Ja mam takhle starou holcicku a take jsme resili blinkanj skoro po kazdem jidle. Dr.rekla,ze je prekrmena a opravdu do tak bylo. Ted kojim pouze 10min (5,z kazdeho prsu).,ono kdyz deti celou dobu intenzivne saji,tak jim to staci. Kdyz jsou prekrmene,tlaci je to v brisku,i se jim hur dycha atp.

emysicka
26. črc 2017

Tam mě malej taky hodně blinkal ... pomohlo mi to co u p. hraaasek a přestala jsem pít mléko a mléčné výrobky, koupila jsem se sníženou laktozou a to taky fakt hodně pomohlo. A to u prvního nebyl problém, ale teď to byla katastrofa 🙂 ... Taky mi hodně blinkal, když měl prdíky .... chudák tlačil a lezlo to i vrchem

z_u_z_a_n_a_1988
26. črc 2017

Ahoj, kdyz bylo male 6 tydnu, byly jsme par dni v nemocnici.Zacala v te dobe ublinkavat snad po kazdym kojeni.Taky jsem kojila dlouho a v nemocnici mi rekli, ze se prejidava a at zkratim dobu kojeni a davam jen z jednoho prsa.Zkusila jsem to a bylo to furt to same.Prestala jsem to resit,kojila podle jeji potreby, postupem casu se to zlepsovalo a uplne to vymizelo kolem roku.

dockysbazar
autor
26. črc 2017

@hraaasek no ale když ho odpojim, tak mi pláče do dalšího kojení. A po kojení zase nanovo. U prsíčka se hezky uklidnil, vyprděl a bud u něj usnul nebo si spokojene povídal v postýlce. Teď jen pláče. Dudlicek nechce

netopejr
26. črc 2017

Kojit kratší dobu, najíst do polosyta, pokud odrihava, nechat odrihnout na rameni a pak udrzovat chvili svisle, spávala jsem v polosede. Kojila jsem často, třeba po hodině,možná i kratší interval, ale nenechala jsem mimino jist dlouho, takže hlad nemelo, a neposlalo, nic si nezuzlalo.
Pokud s kojením nejsou potíže,můžeš dat dudlík, uklidnění jedna věc, ale kdyz dudlá, tak mu to jídlo jde dolu podobne jako když my si dame žvýkačku. U nás to pak koncem 3.mes přešlo.

dockysbazar
autor
27. črc 2017

Psala jsem, že dudlík nechce. Když mu prso vezmu, tak brečí, nepomáhá chování, šátek, nic. Pláče takto do dalšího kojení a takto klidně celý den. Prso není jen na jidlo, ale také je s tim spojem kontakt s maminkou a uvolnění bříška.

hraaasek
27. črc 2017

Hmm, já mám první miminko a v některých denních etapách taky sama s uspáváním dost bojuju. Takže nejsem odborník a nedokážu poradit :( Ale osobně si myslím, že když si drobek zvykne usnout jedině na prsu, může to být pro vás do budoucna komplikované a nepraktické. Můj manžel vždycky říká (když už jsem večer vysílená a dítě stále náramně bdělé nebo plačící), že prostě někdy usnout musí. Možná tomu bude předcházet dlouhý pláč, možná to bude trvat i interval mezi dvěma, třemi kojeními. Ale nakonec bude mimčo unavené a usne - což je logické, protože spát potřebuje.

dockysbazar
autor
27. črc 2017

@hraaasek tak paradoxně nám spí líp, když se vyspinka, protože pak je z nedostatku spánku pretazenej a naopak nemůže usnout a je ještě víc plačtivej. Nechávat vybrecet do úplné únavy??? No nevím. Stejně pak nakonec u toho prsa usnul, když byl čas krmení. Neříkám, že to dělám správně, ale zatím je to jediný způsob co funguje a miminko se pak na nás spokojeně směje místo pláče..

aktakd
27. črc 2017

@dockysbazar taky uz 3 mesice uspavame u prsa, dudlik odmita, nevidim na tom nic spatneho. Prece jen se deti u prsa citi v bezpeci. Myslim, ze az prijde cas, sami se to odnauci - neznam napr. zadne 3 lete dite, ktere by bez prsa neusnulo. Vyplakat bych v zadnem pripade nenechala. Plac je pro me znamenim, ze se neco deje a tak se to snazim resit. Samozrejme, ze dite nekdy vycerpanim odpadne, ale za jakou cenu.

hraaasek
27. črc 2017

Ja nerikam "nechat dite vyplakat do vycerpani,aby usnulo". U nas bojujeme s prdikama to nekdy mala proste breci fakt ty dve hodiny. No a my pomahame vsema moznyma variantama,resime to,jisteze. Ale ono nic moc nezabira a chce to jen cas. Pak to konecne prejde a ona usne vycerpanim. Ovsem neni to nas zamer. Pres den usina krasne, nekdy i sama od sebe v postylce,na hraci dece, v kocarku.... A proste jsem jen chtela rict,ze jsem za to rada,ze je takto samostatna. A prijde mi to praktictejsi do budoucna i pro mne. Ani ja neznam trilete dite,ktere bez prsa neusne. Ale znam mnoho triletych deti,ktere neusnou samy,dlouheho hlazeni a tiseni, dudliku nebo lahve s nlekem. Coz je narocne pro rodice a komlikuje to i situaci nasledne ve skolce. A nekde maji takoveto potize s usinanim asi koreny,ne...

fifilady
27. črc 2017

Mně malá takle blinkala, když jsem ji dávala odříhnout. Dr. mi říkal, že tak malá miminka ještě nemají vyvinutou záklopku a ta změna pozice z lehu do napřímení to může způsobit. Tak jsem nedávala odříhnout a byl klid, jen si občas tak nějak "normálně" ublinkla. 😉

dockysbazar
autor
27. črc 2017

@hraaasek takové kolikovite záchvaty malej také měl. Kolem 8. týdne to ale nějak přešlo. Ale sám prostě neusne. Výjimečně v kočárku, ale to už musí být dost unavený. Já bych také byla ráda, kdyby vám usnul jako vám. On si chvilku zvládne povídat sám v postýlce nebo na hrací dece, ale max tak půl hoďky a pak ho to nebaví a už začne plakat než bude další papani. Někdy je to náročné, ale nevím jak jinak to vyřešit...
V noci spinka hezky. Cca kolem 20:30 dostane napapat, k druhému prsu ho zavinu do swaddle me (to ho uklidní, protože často se dost vzteka) a přiložím k druhemu prsu. Do cca 20 min hezky spinká, tak ho jen přendám do postýlky u mé postele. Spí do cca 4:30, pak nakojim, zase zavinu a ještě cca 2h spinka.