Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, máme 2.měsíčního chlapečka a poslední dobou když ho někdo chová (ve svislé poloze) má namodralé nožičky. Máte někdo takovou zkušenost??
Děkuji za odpovědi
a nemá u toho chování trošku přiškrcený nohy? 🙂 jinak takhle malý miminko by se mělo chovat ve vodorovné poloze, takhle se mu zbytečně přetěžuje páteř
Už se mi to taky stalo, ale zkontrolovala bych oblečení, zda někde neškrtí a nebo není mimču zima...a jinak ve vodorovné poloze být opravdu nemusí, ale ve svislé by být nemělo... taky to může být ještě nedostatečně vyvinutý žilní systém, který nedokáže v té poloze proti gravitaci pumpovat tak rychle aby se tam krev nemestnala....(to je jen domněnka)...
Ahoj maminky, obnovuji diskuzi. Jinou podobnou jsem nenašla. Mam 4 mesicni dceru. Kdyz ji mam ve svislé poloze, po chvilce ji zavnou modrat a fialovět nožky. Kdyz ji polozim, za chvíli se to zase spravi. Nemate některá zkušenost čím by to mohlo být? Zda se ji odkrvi nebo to muze byt způsobeno i necim vaznejsim? K doktorovi samozřejmě půjdu, jen chci prvně znát vaše názory ci zkušenosti. Moc dekuji
@saja23 rozhodne svisle ne, je hodne malinka, telicko na to neni pripravene. Jinak kdyz tak zkontrolovat obleveni a plenu zda neni prilis tesna. Ale videl bych to na nevhodnou polohu, brzy do svisle. Jak pise pani nad nama:ale ve svislé by být nemělo... taky to může být ještě nedostatečně vyvinutý žilní systém, který nedokáže v té poloze proti gravitaci pumpovat tak rychle aby se tam krev nemestnala....(to je jen domněnka)...
@absintka19 dekuji. No já ji mam ve svislé poloze pouze na odrihnuti, jinak vubec. Jednou ji to trvalo dlouho nez si odrihla a ja si toho tak všimla. Plinecky i teplacky utahnute nemá. Tak nevim 😔 Snad to bude opravdu jak píšete a nebude to nic vazneho.
@saja23 verim ze to bude dobre. Kdyz tak dejte prosim vedet ju? 🙂 at se to take hodi dalsim maminkam 🙂
@absintka19 určitě dam🙂
U nás taky po delší době nožičky zfialoví, v poloze na klokánka i při klubíčku, prostě jsou asi trošku "scvaklé" 🙂
Tak maminky, jsme objednání na kardiologii. Nožky ji modraji i kdyz je nahá a nemá ji tak co skrtit. Uvidíme jak dopadneme. Dáme vědět...
Včera jsme byli na té kardiologii. Dělali ji EKG, utz a srdíčko ma zdravé. Bude to prý nevyvinutým krevním systémem. Kontrola v prosinci. Pokud tohle miminkum dělá, melo by se zajit na kardiologii, muze byt spatne srdce. V našem pripade nastesti není. A dulezite pry je, aby obe nohy rostly současně a symetricky a aby neotékaly.
Omlouvám se * nedovyvinutým krevním systémem ( to je ta automatická oprava na mobilu)
podle mě je to normální, pokud myslíte takové ty mramorky nafialovělé. miminka ještě nejsou tak prokrvená ......