2letý syn mívá průjmy a teploty, šly byste na pohotovost?

piduna
7. bře 2015

Dobry den,
mozna trochu zavadejici popis za coz se omlouvam. K Dotazu. Syn (dva roky ) mel vcera prujem a v noci dvakrat zvracel. Teplota 38,5. Teplota trvala az do rana. To uz jsem mu dala sirup na teplotu. Ten evidentne zabral, kdyt ted vidim, jak tu radi. Tohle bych zase az tak moc neresila. Nebyla to zase takova hruza a normalne bych si rekla, ze neco spatneho snedl, ci chytil strevni chripku. Jenze behem mesice se mu prujem docela casto opakuje a take teloty. Den dva a pak zase klid. Moje otazka zni jestli byste sly na pohotovost a jestli tam delaji stery. Proc na pohotovost? Z jedineho duvodu. Je mi milejsi zaplatit 90,- nez sedet dve hodiny u pediatra a donest si domu jeste nco lepsiho, jako tomu u nas mnohdy byva.
Predem dekuji za odpoved a uzijte si dnesni jarni den.

moucha
7. bře 2015

Tam vám žádně stěry neudělají, běžte v pondělí k obvodní dětské lékařce....Tam vám dají jen něco na teplotu a dietu a řešit to nebudou.

cell
7. bře 2015

Tohle není žádný stav na pohotovost, ale na řešení svým pediatrem

hojda
7. bře 2015

Myslím, že z pohotovosti si můžete přinést ještě něco horšího, když tam budou aktutní stavy 😔 .

tifanyt
7. bře 2015

Ano, na pohotovosti vám výtěr neudělají. Dají jen max. něco na průjem a teplotu.
Na výtěry musíte k doktorce-ty si nechte každopádně udělat.
Jinak doporučuji zavolat k doktorce předem a říci, že chcete jít na výtěr s průjmem. I v zájmu ostatních dětí, by vás měla vzít hned, popř. objednat na čas, kdy vás bude moci vzít hned, nebo vás dát alespoň trochu stranou od ostatních dětí.
Alespoň u nás se to tak dělá...

mysonek
7. bře 2015

Tak asi záleží na lékaři co bude sloužit. U jednodenního průjmu mu ale výtěr spíš neudělají. Já osobně indikuji na pohotovosti kultivace jen v případě, že nasazuji antibiotika. Takže u všech angin a infekcí močových cest. U jednodenního průjmu bych ho neudělala. V případě, že by přišel někdo s týden trvajícím průjmem a teplotou, tak bych udělala. A vzhledem k tomu, že Tvému synovi je již dobře, tak si myslím, že nemáš důvod chodit na pohotovost. A myslíš, že se tam nečeká? U nás (sloužím teda na dospělé pohotovosti) se také mnohdy čeká přes hodinu. A často se slouží pohotovost při nemocnicích, takže když přijede záchranka s něčím akutním, tak můžete čekat ještě déle.

alisek
7. bře 2015

souhlasím s holkama, v pondělí k pediatrovi, na pohotovosti můžeš taky hezky dlouho čekat

nellygray
7. bře 2015

Já bych se možná i zamyslela na tím, že není úplně fér jezdit na pohotovost s dítětem, které není v nijak akutním stavu-sama to přiznáváš, že je to jenom proto, abyste nečekali dlouho u pediatra. Když to vezmeš z druhé strany, tak kvůli vám budou třeba o půl hodiny déle čekat na té pohotovosti děti, kterým je opravdu zle.
JInak - zkusila bych ještě nasadit laktobacily.

veruska007
7. bře 2015

Nevím, odkud jsi. Já bych na pohotovost rozhodně nejela - ze zkušenosti jiných maminek i zdravotníků vím, že se tam běžně čeká 4h ve vydýchané chodbě a jen tam mezi dveřmi doporučí něco na aktuální nejpalčivější problém (třeba proti horečce) a odkážou na běžného dětského lékaře.

Např. syn se v lednu málem udusil, přestal dýchat, odvezla ho rychlovka. Na pohotovosti pobyl půl hodiny, dostal léky na první pomoc a ráno jsme s ním měli jít k praktické dr., aby mu předepsala léky - nedali mu vůbec nic ani na první den.

A co slyším, je to na pohotovosti běžná praxe.

mandala
8. bře 2015

Na pohotovosti ti jěště vynadají, proč to neřešíš s pediatrem, když už je nemocný měsíc a jeho stav není akutní. A podle mě je to pěkně - promin - vyčůrané. ☹

hadruska
8. bře 2015

Ja bych si radeji sla sednout k pediatrovi, treba v Motole se obvykle ceka tak 3hodiny a vetsinou je to s bonusem. My si donesly nestovice

golymetr
8. bře 2015

My když jsme měli průjem a zvracení tak bylo pak podezření na rotaviri a léčili nás na infekčním odd. tam udělali podrobná vyšetření.

marton
9. bře 2015

Předem se omlouvám,nebudu reagovat na potíže chlapečka,to nejlépe vyřeší pediatrička,ale jako zdravotník musím reagovat na návštěvu pohotovosti.Je vidět,že i 90kč je málo,aby lidé pochopili od čeho je pohotovost.Hodně sobecké.Pěkný den.