Holky,
hledám u vás uklidnění a radu. Malá kaká tak cca po 4 dnech. Má to nejspíše psychické ☹ Jí ovoce i zeleninu, na nočník ji nikdo nenutí, projímavé jídlo jí dávám. Ale proč píšu...Dnes je to 7dní co nekakala a já už nevím co s tím ☹ Mám o ní strach. Čípek do ní nedostanu a z laktózy ( kterou jsem jí dala 1x ), to z ní šlo vrchem i spodem. Hrůza. Dr nám dala homeo a doporučila projímadla...Projímadlo už ji nikdy nechci dát 😒
Poraďte co dělat? Jet k dr? Ještě vyčkat?
Děkuji všem
@andrrriiik Když tlačí, tak tlačí fakt dlouho, min. 10min. a tečou ji až slzy ☹
Takže myslíš, že to mám nechat být? Dnes je to 7dní co naposledy kakala ☹
taky stejné u mého klučíka a v menší míře se s tím potýká dodnes, spíš po té psychické stránce.
chodil jednou za 14 dní, to už jsem mu pak tu laktulosu i dala, aby ho to nebolelo ale jinak jsem to neřešila. byl zdravý, papal všechno, jen tohodle se bál.
na zácpu se obecně radí dodržovat pitný režim a švestkové kompoty, přesnidávky, sušené švestky, prostě cokoliv švestkového. Asi bych přidala probiotika a třeba pořešila i ty homeopatika. Pokud by se to nelepšilo, asi bych chěla vyšetření, jestli je vše ok. Ono to může být i psychického původu, ale taky nějalý nelad v trávení...
@belliss Přesně,jako u nás.Kolikrát jsme ji museli pomoct ☹
Určitě bych dávala něco na změkčení stolice,aby ji to nebolelo.A postupně snižovat dávku,až úplně vysadit.A až vysadíš,a bude měkká samovolně,i když bude kakat jednou týdně,už bych to tak neřešila.Jo,a pravidelně posazovat na nočník,a motivovat,ať se vykaká.Když to nepůjde,nevadí,důležité je,když ji to budeš učit 😉
@belliss Jo,a to vyšetření bych si zažádala taky,my byli,a střeva měla v pořádku,tak jsem to přestala řešit.Ale až přestala u toho trpět.
@beveron Dnes je extrémně protivná, ale nestěžuje si.
@andrrriiik Ona se právě i dost dávivě pozvracela po té laktóze, tak se bojím projímadel ve formě sirupu ☹ Bylo to fakt strašný...mezi zvracením, pláčem a kakáním se dávila ☹
Jaké vyšetření?
@belliss Tak nám potom dr doporučila Forlax.Je to takový prášek,co se rozpustí ve vodě.
Střevní vyšetření.Zažádej u dr.
Zkuste si nechat předepsat forlax. Je to prášek citronový,my přidáváme do mléka a je to o něco lepší..určité lepší než laktuloza.
@andrrriiik
@radapokec A není až od 3 let? Nebo si to možná pletu 😅
@belliss Jé,tak to abych pravdu řekla,tak nevím.Je fakt,že dcera už 3 roky v té době měla dávno.Jak stará je tvoje holčička?
@andrrriiik Necelých 23m
@belliss easylax jsi zkoušela? Je to přírodní olejíček, aplikuje se pomocí takové malé pumpičky přímo do zadečku a do pár minut se dostaví výsledek. A není návykový. U syna (4,5r) jsem ho párkrát taky použila, když bylo nejhůř, řešila jsem a v podstatě stále řeším podobný problém (i když je fakt, že jsem to poslední rok trochu řešit přestala). Nestěžuje si, ale kadí 1x za 2-4 dny, někdy i po 5 dnech. Tvary to jsou pak neskutečné, někdy nejdou ani napotřetí spláchnout 😀 , ale ani potom si nijak nestěžuje, že by ho to bolelo. Blok taky nemá. Připadá mi, že to nemá jako běžný člověk, prostě necítí tu potřebu a nebo se to naučil nějak ovládat. Když už mi to připadá moc dlouho, což je poznat i tak, že prostě přestane jíst, motivuju ho takovou povídačkou o skřítkách v bříšku, co jsem si vymyslela, většinou to zabre a jde na věc 🙂 . Někdy jde i sám od sebe, ale to fakt až tak po těch 4-5 dnech. Když chci, aby šel častěji, musím mu to připomínat. Neboj, pokud to malé nevadí, zbytečně bych jí projímadly necpala, věřím tomu, že někteří to tak prostě mají (ačkoliv mě samotné to připadá nemožné, chodím denně a nedovedu si představit třeba den nejít) 😅 😉
měla jsem se synem to samé, nejvíc pomohlo dávat denně pít šťávu z kompotů, během krátké doby začal chodit kakat bezproblémů každý den,ikdyž ovoce i zeleniny jedl vždycky dost. Dr mi taky radila nějaké preparáty, ale chtěla jsem nejdřív zkusit kompoty, vyjedl postupně všechny od rodičů. 😉
Asi neporadím víc než holky přede mnou. Ale navíc mě napadly probiotika a eventuelně i prebiotika (výživa pro bakterie v probiotikách). Může to být prostě špatná mikroflora ve střevech. Vyšetření střev bych taky doporučila, ultrazvuk jí neublíží a zjistí se jestli je všechno v pořádku!
Jinak viz výše - štávy, kompoty, i čerstvá zelenina a ovoce - vláknina. Zkusit i něco jiného než Laktulozu na změkčení stolice.
Starší syn má stolici taky cca 2x za týden, nestěžuje si na bolesti břicha ani konečníku, tak to neřeším (jen ten ultrazvuk jsem mu nechala udělat a byl OK).
Nám vždy pomohly i 100 % dzusy ;) popřípadě jogurty bílé chocenske.
Holky a mate některá zkušenost s tím co pak ve školce? Od září nastupujeme... Syn zadržuje i 3_4 dny a pak jen chodí a kakat nekakat,milionkrát dáváme na záchod,slibujeme co se da, nic,sedne tam, pak v křečí seskoci ze kakat nebude. A chodí a řve jak u porodu ze chce kadit. Psycho...
U nasi 21 mesicni ted pomaha kombinace laktobacilku od swissu a cista svestkova kompotova stava. Nastesti ji aspon trosku pije, protoze jinak chce jen vodu a rano a vecer um.
@stratford tak to fajn, ale my máme ten problém, ze malý je umanuty,boji se zatlačit,tím pádem sedne na záchod a uteče. Zadržuje pak, je nesnesitelný,poléhavá. Tak jsem zvědavá jak půjde se strachem ve školce,kdyby to na něho přišlo. Někdy totiž nemůže vydržet už dopo. ☹ Je to psychicky blok, nic nepomáhá.
Holky, tak malá začala zázrakem chodit na nočník a nejraději by kakala pokaždé, když na něj sedne 🙂 Má z toho ohromnou radost a my taky 🙂 Jen teda dáváme odměnu - bonbón, není to úplně výchovné, ale pomáhá to 🙂
Všem moc děkuji a zároveň držím moc moc pěsti ať se vám dítka "rozkakají".
Nám se taky podařilo odstranit blok a začít místo do pleny chodit na záchod, naneštěstí se blok po týdnů vrátil. Opět se boji kakat. Ale holky úspěch to melo v jednom- nekadi do pleny ale do záchodu. Sem tam při spaní využije plénu k dokakani ale ví ze to je špatně. Věci mu jdou pomaleji pochopit ale doufám ze to vše půjde. Ale da to prace teda dost 😝
Taky jsme bojovali,malej zadržoval po celý dny řvával,pomohlo že jsem mu pár dní dala laktulozu 3x denně deset ml,což asi bylo moc,měl skoro prujem,ale přišel na to,že to nebolí,tak párkrát to bylo řídký,ubrala jsem lakt.a občas se začal kroutit,ale řekla jsem,že ven nepůjdem dokud se nevykaká a nenají,chce ráno hned ven,tak si sám začal říkat že chce kakat a jako bonus že chce na záchod,po víc jak měsíci dennodeního trápepení je to pro mě zázrak.Opravdu jsme tí hodně trpěli všichni i čípky jsem dávala,ale ječel i tak i po usnutí třeba za půl hodiny řval ze spaní chodil přikrčenej asi měl nutkání a zadržoval,pak usnul,dotrď mu lakt.dávám,ale snižuju už.
@ janinapd dík za sdělení zkušenosti. Je supr ze se o tom mužem bavit.
Ahoj,já měla stejný problém.Dcera od roka trpěla zácpou,brečela u toho,bolelo jí to.Brala na to laktulozu,taky psychického původu,takže to moc nepomohlo.Spíš změkčilo stolici,aspoň netrpěla.Ale i tak ji měla tak jednou týdně.Až nedávno se to spravilo docela.Kaká tak co druhý,třetí den,podle dr málo,ale už to neřeším,netrpí u toho,nic.