Dobrý den.
Máme doma 20ti denní holčičku. V posledních dnech jí každý večer bolí bříško. Někdy kvůli tomu nemůže ani spát. Můžete mi prosím poradit nějaké tipy, co na to bolavé bříško? Už jak když už bolí, tak i něco jako prevenci? Slyšela jsem že miminkům feniklový čaj. Jak a kolik ho dávat? Malá je na nutrilonu, nekojím.
Děkuji.
Díky na odpověď, ale psala jsem, že nekojím, tudíž pít čaj pro kojící matky je pro mě zbytečné. A PUPÍK nám nezabírá bohužel.
Espumisan-co se trocha chemie týče a babycalm-ten je přírodní. Oboje používám až když je problém. Jako prevence mi byly doporučeny probiotika-pro dítě, ale nezkoušela jsem, nemám zkušenost.
@lenickalenickalenicka taky jsem dávala malé Espumisan (dávali nám ho už i v porodnici) a byl klid. Dává se před pitím mlíčka, bylo to myslím 5kapek, to už nevím přesně, ale v lékárně poradí a v příbalovém letáčku to taky píšou... (nedávala jsem před každým pitím, ale podle situace, jak ji to trápilo) Já jsem kojila, ale taky dokrmovala, protože jsem měla slabé mlíčko. Dávají se i probiotické kapičky Bio Gaia, jsou dražší a pozor při převozu, musí být v chladnu.. Přeju Vám, ať máte prdíčky co nejdříve za sebou 🙂
@lenickalenickalenicka Nám pomohl Espumisan a BioGaia. Jenom ta Biogaia je docela drahá (asi 600). A taky rektální rourka. Je tady dost diskusí o kolikách, tak zkus počíst. Bohužel, ne každému zabere totéž, někomu jenom čas.
Jinak tady odkaz na stejnou diskusi: https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-detatko/co-vam-opravdu-zabralo-proti-prdikum-u-novorozenete/
@lenickalenickalenicka jak je již poraděno ESPUMISAN v kapkách. Fakt pomáhá 🙂 nakapala jsem cca 7 kapek do víčka a kapátkem jsem jí ho dala do pusinky. Voní po banánech a je sladký, takže si i pošmákla 🙂
Jinak jsem ještě dělala rozcvičky a to tak, že jsem jí položila na bříško a houpala jsem jí nožičkama doleva a doprava aby se jí rozhýbali střevíčka 🙂
Za me kapicky babycalm pred kazdym jidlem, jine nam nezabiraly, cviceni s nozickama, nahrivani briska, noseni v pozici na tygrika, opatrne masirovat brisko a kdyz nic jineho nepomaha, tak rektarni rourka.
lenickalenickalenicka Nechci tě strašit,ale nám nepomohlo vůbec nic. Vyzkoušely jsem snad všechny kapky,probiotika i v prášku,nahřívání bříška atd. Jediné,co opravdu zabíralo bylo cvičení. Kroužili jsme s nožičkama jak blázni a teprve pak se malá vyprděla a byl klid,na chvilku. Má jediná rada zní,přečkat do 3.měsíce,pak to odezní samo. 🙂
my máme problém stále, ale hodně zabraly kapky Sab Simplex- dávám 3x d 10 kapek(dle doporučení pí dr) a hodně cvičíme bříško 🙂 a je to mnohem lepší a prej pevný nervy 😎
@lenickalenickalenicka Ahoj, já piju přímo čaj: Apotheke bylinný čaj pro kojící matky Bio a ten má obsah feniklu. Udělám si každý den ráno sáčky do konve a to piju cca do oběda. Malej je bez bolestí a prdíky jdou krásně ven. Tak to zkus a potom i mast PUPÍK se jmenuje. ta nám taky zabrala, než jsem si koupila čaj.