2 dny horečky, dnes napuchlé oči a zatím bez teplot. Zažily jste?

makkyv
17. kvě 2023

Ahojky maminky,

Dcerka 2,5 roku měla teď 2 dny horečky okolo 39,5, ale vždy jí to po lécích naštěstí kleslo a byl klid. Do toho měla první den průjem, druhý den už dobrý a dnes zatím bez stolice a teplota žádná.
Jídlu moc nedá, první den nejedla nic a teď spíš chce plácat, naštěstí mám ještě mléko, takže se kojit nechá a prso vyhledává a pila by furt 😅
Včera večer měla takové malinké oči, jako vietnamec, dnes to pokračuje. Má je takové napuchlé jako když já jsem třeba přespalá a mám nateklá víčka, jdou ji trošku vidět žilky, ale nedrbe se, neteče jí z nich, ani si na ně nestěžuje.
Mohlo by to být součástí toho, jak měla ty horečky?
Říkala jsem, že jestli to do večera nepřejde a ještě se přidá horečka, tak už pojedeme k MUDr.
Jinak je jako kdyby jí nic nebylo, chce si hrát, lítat, občas je plačtivá, ale jinak bych nepoznala, že jí něco je.

Děkuji za info. 🙈🌸

lentilkah
17. kvě 2023

Nejspis viroza, muze mit i nabeh na zanet spojivek. Zkus kapat opthalmo- septonex.
A jinak- Má je takové napuchlé jako když já jsem třeba přespalá ....tohle me v kombinaci s prispevkem o diteti uplne zarazilo a pobavilo. Ja nebyla prespana ani nepamatuju 😀

makkyv
autor
17. kvě 2023

@lentilkah Já mám to štěstí, že mi malá usne třeba na 20-21 hod a spí mi třeba až do 9-10 rána😀 bez buzení, vrací mi to, jako miminko mi nespala vůbec 😮‍💨😀
Jinak moc děkuji 🥰🥰

lentilkah
17. kvě 2023

To se tak nekdo ma 🙂

cilkat
17. kvě 2023

Mě virozy často doprovází prostě "otoky na kůži" ... ani to nesvědí, nic moc to nedělá, ale prostě plochy kůže zrudnou a otečou.. Umí otéct i obličej a víčka. Následuje to vždycky po opadnutí horečky. Parkrát to viděla i doktorka a konstatovala, že "to tak někdy je" a že pokud to neobtěžuje mě, tak prostě odpočívat a nechat bejt... pokud vadí, tak mazat třeba fenistilem, nebo něčím vyloženě na zklidnění té kůže, no...

makkyv
autor
18. kvě 2023

@lentilkah Ale není to vždycky slunickove… zrovna dnes jsme byly vzhůru každou hodinu, je to jak kdy🥰

makkyv
autor
18. kvě 2023

Tak podávám info, které by mě ve snu nenapadlo😃
Ráno se mi dcerka osypala, vypadalo to na 6. nemoc, ale i tak jsem s ní jela k MUDr a tam ji udělali výtěr a ejhle má streptokoka, takže antibiotika a kurýrovat😀
Ještě, že jsem jela!😀🥰

lentilkah
18. kvě 2023

Takze spalova angina. Kamarady syn ji mel nedavno a taky mu pri ni otekly oci.
Tak snad bude po atb brzy dobre.

makkyv
autor
18. kvě 2023

@lentilkah Tak to pak odpovídá. Moc děkuji 🥰🥰