Ahojky všem,
mám 2,5letou dceru a už se mi pár dní počůrává.Nevím co s tím?
Poradíte?
souhlasím s @madulinka. u takto starých dětí to bývá nejčastěji psychického původu. něco se změnilo, stalo, trápí ji a reaguje na to takto. nemusí to být jen u vás doma, mohla to být teď třeba i u někoho na prázdninách. ono někdy stačí, když si někdo nedá pozor na pusu a něco nevhodné před dětmi řekne.
pokud je u vás vše při starém a na nic nepřijdete, tak to může být zdravotní problém. buď nachlazení nebo i něco "horšího". já se počůrávala snad ještě v sedmi letech. dlouho se nevědělo, že mám vývojovou vadu a jiné postavení močové trubice.
nenarodilo se vám miminko? nemáte neshody v rodině? nebyla pryč od vás třeba u babičky, v letní školce apod?
jinak v tomhle věku to je poměrně běžné, někdy i děti déle odplenkované mají relaps a počůrávají se... příčina je ale jak tu všichni píšou většinou psychická....
mohla také nastydnout např. při koupání...
Maminky, prosím poradíte? Dcerka 2,5 roku už hezky od léta byla bez plínky, sem tam sice nehoda byla. Ale teď asi posledních 14 dní se počůrává. Řekne si na nočník i se hodně vyčůrá, ale už má prostě mokré kalhotky. Dneska se dokonce i durch počůrala a klidně si ještě hrála dál. Doma žádné změny ani problémy nemáme. Když se jí zeptám, jestli chce čůrat, řekne, že ne a dominuty za mnou běží, že chce čůrat, ale už má učůrnuto. Může být třeba jenom nastydlá? Mám už to řešit s dr. nebo ještě počkat. K plínám se vracet nechci.
Zamyslet se, jestli neproběhla v rodině nějaká změna, která by jí mohla takhle ovlivnit. Může takhle reaguje na nějakou změnu, cítí se totiž nepohodlně..
Pokud zjistíte, nebo si budete myslet, že to není psychického rázu, určitě bych s ní došla na vyšetření (může to být i zánět močového měchýře, apod.)