Zdravím, potřebuju poradit.
Dceři se aai v 6ti měsících udělala jedna moluska v podpaží, asi v 9ti měsících jsme byli na kožní, kde jí to odstranili. Asi dva měsíce na to jsem si všimla že se jí na stejném místě objevily asi 4 další. Byly jsme znovu na kožní. Znovu odstranili. Za další cca měsíc jsme tam byli znova. A teď je má zase zpátky.. chvíli jsem počkala aby byly větší protože ty miniaturní doktorka skoro ani neviděla natož aby je nějak dobře dala pryč.
Ptala jsem se jestli existuje na to nějaká mast, řekla že ne. Takže tam jdeme znovu... už mě to vážně unavuje.
Měl někdo podobný problém a zabrala nějaká domácí léčba či něco z lékárny?
Dcera jinak nemocná moc nebývá, nepřijde mi že by měla špatnou imunitu. Dávám jí vigantol a probiotika.
Do roka měla atopický ekzém, nejedla mléčné výrobky, ale teď už je to dobré, tak nevím jestli to může souviset.
Díky moc za radu
@1pomnenka do bazenu s ní nechodím, jen sama. No doktorka to vždycky odstraní, ale prostě se to pořád objevuje znovu i když to vydezinfikuje a ještě to pak potírám betadinou
@junomcgaff Někdo ji musel nakazit, buď kontaktem nebo ve společné vaně, sprše.
A já slyšela, že ani seškrábnout by se neměli. Dezinfekce je samozřejmost. Už je po létě, teď by se to mohlo zahojit nadobro, v létě je to takové kritické kvůli bazénům atd.
@1pomnenka myslíte že to může mít ode mě když chodím plavat? Ale nic takového jsem si nenašla.
@junomcgaff vyléčila jsem je doma mastičkou betadine, na kožním jsme nebyli. Zkus, jestli by to u vás taky pomohlo.
@gruyerre díky za tip 🤩
@ajja87 my jsme s dcerou nikdy ve veřejném bazénu nebyly, do školky ani do žádných herniček nechodí, nikdo další z rodiny to nemá, takže vůbec nevím, kde k tomu přišla. Ano, dvakrát či třikrát denně jsem na to mázla tu mastičku a některé začaly mizet tak po týdnu, jeden hodně velký se držel určitě přes měsíc, ale nakonec taky zmizel.
Syn jich měl pár na noze. Vymackla jsem je, vydezinfikovala a byl klid.
Většinou se to chytí v bazénu. Jen seškrábnout a vydezinfikovat, nic víc.