14 dní po zánětu středního ucha vytéká z ouška tekutina

martiniti
19. bře 2016

dcera 3 roky,pichle obe ouska a nasledne antibiotika.Kontrola po tydnu v poradku,jen mirne zvetsena nosni mandle a zalehla ouska.Po dalsim tydnu, je uz mala lepsi,ale dneska v noci ji opet vytekla nejaka tekutinka.Bezbarva a jen trosku.Mam se obavat opetovneho zanetu?Nemate nekdo zkusenost?dekuji za odpovedi

soyevita
19. bře 2016

Ahojky,už jsem tady jednou na podobnou otázku odpovídala.Se zánětem středního ucha mám bohatou zkušenost.Na ORL jsme byly s dcerou jako doma.V průběhu tři let měla uši píchlé tak minimálně 20krát."Vyrostla" z toho až nástupem na ZŠ.Nám tekly uši i 3týdny.Pokud je ta tekutina čirá a málo,tak bych se zánětu neobávala.Asi se ji vpich v oušku ještě nezacelil.Hlavně dávat pozor při koupání a mytí vlásků,aby se nedostala voda do oušek.A pozor na průvan,ať je malá pěkně v teplíčku.Za opětovnou návštěvu na ORL nic nedáš.Záněty se mohou opakovat,nám se vracely po čtrnácti dnech.Nebo i po týdnu když měla píchané dcera jedno ucho,ale vždy to provázel zánět horních cest dýchacích a teploty.Doufám,že bude Tvoje dcerka v pohodě,protože zánět středního ucha je opravdu bolestivý a zalehlá ouška taky není nic příjemného.

veruska007
19. bře 2016

Nám dr. na ORL radil při výtoku z ouška 3x denně 2 kapky peroxidu.

mrskato
19. bře 2016

Ahoj,na zaklade vytekajici tekutiny z ouska jsem dcerou jela na ORL a pichli ji obe usi.Nestezovala si na nic a ani teplotu nemela.J byt tebou,tak pro jistotu zajedu znovu na ORL.Hodne stesti!!!