13 měsíců staré miminko náhle zvrací. Jet do nemocnice?

karol1996
4. črc 2023

Zdravím, dcera mo začala cca před dvěma hodinami hodně zvracet. Teď zvraci už jen žlutou tekutinu. Je stále dost kojena. Mohu ji nakojit? Kdy jet do nemocnice? Když nezvraci, směje se, blbne... tak abych tam nebyla za plasana. Při posledním zvraceni ale hodně křičela

gdpr
4. črc 2023

Po zvracani 2hodiny nepiť ani nejesť nič po 2 hodinách po lyžičkách najlepšie perlivú mineralku alebo Kulíšek. Vodu a kojeniť určite nie s tým sa len pohorší. Do nemocnice by som isla ak by to neprestávalo a bolo by na nej vidno, že nie je ok ani po dodržaní tých 2hodin bez jedla a pitia. Ale k dr ráno by som urcite isla.

karol1996
autor
4. črc 2023

@gdpr ona má dovolenou. Takže přemýšlím, že se ráno zavolám do nemocnice, aby mi poradili co a jak.
Teď mala usnula. Hrozně se drapala na prso, trošku jsem ji nechala se napít. Snad nebudu litovat

xcassiopea
4. črc 2023

Může to být začínající viróza, zánět středního ucha, nebo i úpal. Doporučuju jí hlídat, aby nevdechla pokud bude ještě zvracet. Hlídala bych teplotu a dávala jí černý vychlazený slazený čaj po troškách, nebo heřmánkový čaj s medem (myslím, že od těch 13ti měsíců se už může) pokud doma máš. Také mi dcera v tomhle věku jednou večer ošklivě zvracela, ráno jsem jí dala jen piškoty, když nesní tak namočené v čaji a naštěstí dobrý. Hlavně tekutiny. Dopoledne trochu polehávala, ten den toho snědla málo, ale už nezvracela a od odpoledne byla úplně v pohodě. S doktorem jsem to konzultovala, říkal, že když zvracení nepokračuje, nenastoupí horečka, nebo se nerozjede nachlazení, kašel apod (žaludek může podráždit i spolykaná rýma), tak si s tím imunita poradila.

bara88
5. črc 2023

@gdpr kojit rozhodně může, proč píšeš blbosti?

michaela666
5. črc 2023

@gdpr Kojení nevadí, problém by byl UM.
Nám pomohl zmíněný Kulíšek nebo Enhydrol po lžičkách a dieta.

cuuza
5. črc 2023

Koj, ale postupně, žaludek je podrážděný a plnou dávku nezvládne, takže časteji a po troškách. A od posledního zvracení určitě alespoň hodinu pauza.

gdpr
5. črc 2023

@bara88 tak nám povedali na pohotovosti, že nekojiť až po tom, co organizmus nevylúči Kulíšek alebo perlivú vodu... Dieťa veľmi v takýchto prípadoch nevie, ze musí postupne sa kojiť a nie veľa 😂 ako niektoré deti si dajú malo iné práveže tym množstvom viac podráždia zaludok co bolo problém aj u nás prečo neprestával vracať

karol1996
autor
5. črc 2023

Diky moc všem. Od pěti od rána už nezvracela 🙂