10měsíční kluk hází hlavičkou ze strany na stranu

jandysek
8. bře 2017

Holky, mám doma 10m. kluka a už delší dobu mi háže hlavičkou ze strany na stranu, ale né od malinka. Dcera mi to dělávala také, ale jen když se snažila usnout, teď už to nedělá, ani nevím kdy s tím přestala. Už jí budou 4.roky. Ale Kubík to dělá i za bděla na zemi, v kočárku a celkem často. Říkala jsem to doktorce a ta mi řekla, že to děti dělávají. Ale abych byla klidná, napsala mi doporučení na neurologii. Máte některá podobnou zkušenost?

brokovich
8. bře 2017

Matne si vzpominam, ze to syn taky delaval, ale preslo ho to. Hlavne teda pri usinani to delal nebo kdyz byl unavenej. Dnes 18 m a uz ne.

mysacek369
8. bře 2017

muj temer 3mesicni synek to dela kdyz ho mam v manduce nebo polozeneho na brisku jak na mem tak na svem, tak jako smrdla nosankem a pak povetsinou usne 🙂

blahova_andrea
8. bře 2017

mě se tím synek taky uspával jako mimčo, netuším, kdy s tím přestal. byl to fakt jeho usínací rituál.

yelowangel
8. bře 2017

Náš to dělá taky, pomalu se to stupňovalo, dnes mu je 19m a už tak rozhoupal houpátko (z leva do prava ne tak jak se má houpat), rozbil postýlku protože k tomu přidal houpání z nohy na nohu když stojí a pokouší se i o kočár. Na neurologii jsme byli s jiným problémem a jen tak jsem se zeptala když už jsme tam byli a neurolog řekl že to je otřásání a že to je normální. Tak doufám že ho to už brzy přejde. Jo a neteř se tak uklidňuje tak zkus vypozorovat jestli není v okolí něco co ho znervózňuje.

kacenka_12
10. bře 2017

Tak já s tím mám přímo zkušenost, holky. Já to dělám od malinka až do teď (27 let) 😀 Byla jsem s tím na neurologii a nikdy mi nic nezjistili. Ještě mám v plánu jít do spánkové laboratoře, jestli se dozvím něco tam. Ale jelikož to nedělám každou noc, tak mám tendenci tu spánkovou laboratoř stále odkládat. Řekla bych, že je to spíše nějaká spánková porucha, jako je např. syndrom neklidných nohou apod. Četla jsem i dost diskusí na toto téma a neřekla bych, že je to něco škodlivého. Dočetla jsem se pouze, že lidé s touto záležitostí mají pak ve stáří větší sklon k Alzheimerovi.

kacenka_12
10. bře 2017

Ale samozřejmě u většiny to odezní v dětství.

jandysek
autor
10. bře 2017

Moc Vám všem děkuji za reakce, moc si toho vážím. 30.3. jdu s malým k neurologovi, tak pak dám vědět, jak jsme dopadli a co mi řekli. Snad bude v pořádku a nebude to nic zvláštního nebo zlého. Tak nám držte pěstičky a já se určitě ozvu. Díky všem. Trochu jste mě uklidnili.

rebejsova
10. bře 2017

@jandysek Syn to dělal taky (když mu bylo cca 6 měsíců), většinou tedy před spaním, v posteli nebo v kočárku. Odeznělo to samo, teď v 11 měsících už to nedělá.

barumat
10. bře 2017

Ahoj, dcerka (teď 10,5 měsíce) to dělá taky, trošku se při tom i vlní, takže vypadá, jako by si drbala zadek hlavy nebo se vlnila do rytmu písničky. Neuroložka říkala, že jsou to prostě takové zlozvyky. Mně naopak přijde, že to dělá, když je zamyšlená, nebo jakoby mimo, čučí do blba. Takže určitě neplaš.

sara92
16. srp 2023

@jandysek Ahoj. Viem,že je to už dávno,ale ako ste prosím vtedy dopadli na neurológii? Dcérka (6 mesiacov) robí také isté pohyby akoby robila ,,nie nie nie" ale párkrát to už urobila aj v smere akoby ,,áno áno"..syn to nerobil,tak som dosť vyplašená. Ďakujem krásne za odpoveď.

mama_mila
16. srp 2023

@sara92 jestli nevadí, že odpovím, u nás to dělala i starší dcera (teď má 3r) a dělá to i syn (8 měsíců). Vždycky jsem tak poznala, že jsou unavení. U dcery nevím, kdy to přestalo, to už si nepamatuju. Ale přešlo to samo, takže to teď u syna nijak neřeším.