10měsíční dcera má od včerejška průjem

moveto
9. srp 2016

Zdravím holky...
10 mesíční dcerka má od včerejšího podvečera průjem. Jí stále to samé, beze změny. UM(které má už několik měsíců), přesnídávky, a klasickou skleničku na oběd. Přes noc kakala 2x a dneska 2x. Dávám jí jen dneska UM a piškotky. NEchci jí dávat zatím žádné léky nebo přípravky. Máte nějaké rady jak jí trochu ,,zhutnit,, stolici?? Děkuji. Už jsem zoufalá.. ☹

nkpdk
9. srp 2016

@moveto Ahojky jsem tu nová, ale snad ti trochu poradím! záleží taky na tom jestli malé nelezou zoubky, moje malá to mla před pár dny taky, a byly jsme u doktorky a ta nakonec zjistila, že to má k zoubkům!!! Jinak m na průjem vždy zabíraly piškoty, rýže atd..., nebo potom určité prášky co mi napsala doktorka!! Jinak nevím jak poradit 🙂

moveto
autor
9. srp 2016

@nkpdk Zoubek nám začal lést spodní, tak je to docela možné ,ale my už jich máme hodně, a nikdy to neměla. Ale děkuji za radu, určitě metody vyzkouším 🙂 jinak navštívím lékaře 🙂 děkuji moc. A vítej na MK 🙂

kalteherz
9. srp 2016

ze zubů má moje malá průjem dost často ,ale při takovém problému kamarádce poradila dr na pohotovosti nasadit lactobacílky a rýžovou kaši. JInak pokud to hodně zapáchá a malá je unavená nebo tak raději bych šla k dr 🙂

nkpdk
9. srp 2016

Doufám, že vám aspoň něco zabere, držím pěsti!!! 🙂

moveto
autor
9. srp 2016

@kalteherz Jako smrdí to jinak než klasická stolice, ale není unavená nějak vyjímečně. Spala normálně po obědě jak je zvyklá 2 h. jinak je v pohodě, hraje si všechno

lv
9. srp 2016

zahustí smecta, tasectan, nebo hidrasec, k tomu laktobacílky. Um Nestlé AL 110, je vhodné při průjmu (jinak mléko není to nejlepší, při průjmech).
Rýže, mrkev, suchý brambor, postupně libové maso, vývar, těstoviny..sladké co nejmíň, i ty piškoty.

odula
9. srp 2016

@moveto no - 2x za den neni žádný dramaticky průběh. Tak klid 🙂 Dej ji smectu (strevni absorbent) a misto piškotů rýži, brambor, vařenou mrkev, misto mlicka cajik. 🙂

odula
9. srp 2016

@lv koukám ze jsme se docela shodly 😉

kalteherz
9. srp 2016

ženy jinak co se týče smecty mudr mi řekla,že malým dětem se dává jen při zvracení taky jsem kulila oči 😀 😀 😀

nkpdk
11. srp 2016

Co??? Mě jí doktorka doporučila i při průjmech u dětí!!! 😀

kalteherz
12. srp 2016

@nkpdk právě moje taky,ale jiná zase ,že určitě neeee tak nevím jak každý může říkat něco jinýho 😀 😀

odula
12. srp 2016

@kalteherz
@nkpdk
Z pribalovyho letáku "Přípravek SMECTA se používá k léčbě akutního a chronického průjmu u dětí (včetně kojenců) a dospělých."
😉

moveto
autor
12. srp 2016

Holky. Děkuji všem za rady a pomoc. Vendulka už je bez průjmů 🙂 Hlídali jsme pitný režim, a naštěstí teď už kadíme 1x denně 🙂)

kalteherz
13. srp 2016

@odula to jsem tak říkala,ale bylo mi řečeno při nutném zabetonování ,když potřebujete s dítětem dojít k dr. jinak,že k léčení. no nehádala jsem se. taky malé smectu dám ,když má průjem

odula
13. srp 2016

@kalteherz no... Ona stejně většinou zabere tak rychle, ze stačí pul pytlíku , max pul pytlíku 2x a je po průjmu 🙂