1. screening a odeslání do Prahy. Je naděje, že bude dítě zdravé?

sojca
15. bře 2024

Ahoj holky, moje těhotenství evidentně nemůže být klidné a zalité sluncem. Včera jsem byla na 1.screeningu doktor ani nepipnul o fotku si mám říct v Praze. A jediné co jsem se dozvěděla, že mám střední riziko trizomie 18. chromozomu. A ještě pozitivní test na preeklampsii. Odcházela jsem z ordinace a venku se složila, že mám postižené miminko. Kdxz se mi to rozleželo tak jsem si byla schopna přečíst zprávu. No a pravděpodobnost trizomie 18. Ch. mám 1 z 637. Je nějaká naděje, že bude dítě zdravé? Vím že nejsme lékaři, ale přijde mi, že takhle vyděšených maminek bylo a je xy. Tak snad ty konce jsou hezké.

j.a.n.i
15. bře 2024

Ano, ta nadeje je cca 99,8% ze bude zdravé, resp. ze nebude mit tu trizomii.

utrikocku
15. bře 2024

@sojca jako to riziko mi nepřijde tak velké. Ale k paní dokrorovi Břečťakovi se objednejte je skvělý a opravdu je to kapacita. Budete vědět víc

1pomnenka
15. bře 2024

V Praze vyloučí Edwardsův syndrom a udělají podrobný test na preeklampsii. Vždyť tam píše, že se mu zdá lebka normální. Ničeho se neboj, dopadne to dobře.

cilkat
15. bře 2024

Klid... vypočtený číslo fakt není nijak tragické. Ze zprávy se zdá, že se jim nezdá něco v krevním odběru. Ale ten je to, co nejvíc lítá "ze dne na den", takže to může být třeba i nějakou prodělanou virozou, nebo třeba stresem z odběrů nebo tak. Prostě jdi na následné vyšetření a pravděpodobně bude vše ok.

pe_tu_ss_ka
15. bře 2024

Doktro Břečťák je opravdu dobrý. Byla jsem u něj v obou těhotenství. U syna se při 3D ultrazvuku přišlo na to, že mám hodně vody na svůj týden. Tak si mě vzal hned doktor Břečťák k sobě a tam se přišlo na to, že má syn vvv atrezie duodena. Takže jsme byli už před porodem informovaní a místo Podolí jsme domluvili porod v Motole, kde se na tohle specializují (z Podolí by ho převáželi do Motola samotného).

sojca
autor
15. bře 2024

Děkuji za zprávy, jsem objednána na 19.3. tak snad to dobře dopadne 🍀

anniej
15. bře 2024

Mela jsem 1:400 +-, taky Edwards. Vysly mi jeste jine vysledky dost pod normou, sla jsem tedy radeji na amniocentezu, jsou to 2 tydny zpet. Miminko je zdrave. Tvoje cislo taky neni nijak desive. Drzim palce 😊

barmil
15. bře 2024

@sojca Hanzlík je lidsky nemožný, nemluví, ale je pečlivý. Taky jsem od něj jela vyděšená k Bresťákovi a máme zdravého syna.

sojca
autor
15. bře 2024

@barmil Snad také budeme mít to štěstí 🍀

sojca
autor
15. bře 2024

@anniej To jsem moc ráda, že vám to dopadlo dobře ❤️

janule0123
16. bře 2024

@sojca v překladu to znamená ze je nemocné jedno dite z 637… které má stejné parametry u kterých došli u vás … takže mas celkem velkou šanci byt v těch 636 zdravých … a preeklampsie jde celkem dobře řešit už preventivně a výrazně se omezí propuknutí.. takže se zkus hodit do klidu, ať vám nejblizis víc stresem …

sojca
autor
17. bře 2024

@janule0123 Děkuji 😊
Nejhorší to bylo v první moment, když jsem se to dozvěděla. Teď doufáme, že nebudeme mít smůlu 🍀

janule0123
17. bře 2024

@sojca taky jsem měla nerva..: teda u druhého screeningu… byly tam cysty v hlavě… dávno už tam byt neměly.. naštěstí se za další měsíc ztratili .. v poměru jak bylo miminko veliký a jak byly veliké ty cysty- taky jsem z toho byla hotova

sojca
autor
17. bře 2024

@janule0123 To naprosto chápu, hlavně že všechno dobře dopadlo 🍀 Koukala jsem že v e-mailu nás zvou na genetickou konzultaci, teď se bojím, co nás tam asi čeká?
Doufám že se dozvím, zda je miminko zdravé, ať už se trochu uklidním

pe_tu_ss_ka
17. bře 2024

@sojca na genetické konzultaci se řeší rodinní příslušníci a s čím se léčí/léčili a zda se v rodinách vyskytla nějaká vývojová vada. Tam se pak buď doporučí odběr plodové vody nebo ne

sojca
autor
17. bře 2024

@pe_tu_ss_ka Aha 🙈 a já čekala, že nám rovnou řeknou, zda je miminko zdravé nebo ne. Budou mi dělat alespoň ultrazvuk ?

pe_tu_ss_ka
17. bře 2024

Nene byla to malá ordinace, kde se jen řešila rodinná anamneza, brala v potaz 1 a 2 screening. Nám z toho vyšlo, že není pravděpodobné, že by měl syn další vvv, ke které se váže vvv na trávicím traktu, co měl syn. Ale já byla dost v nervu, takže jsem na odběr plodové vody šla dobrovolně. Odběr mi dělal sám Břečťák U Apolináře.

sojca
autor
17. bře 2024

@pe_tu_ss_ka Jo ahá, ale tak zase ty už si byla i po 2.screeningu. Ve čtvrtek jsem byla pravé na tom 1. a když jsem poprosila o fotku miminka, tak si doktor odfrk, že si mám o fotku říct v Praze 🤷‍♀️

pe_tu_ss_ka
17. bře 2024

@sojca aha, no my byli na genetice na Karláku a posílal nás tam rovnou z toho 3D ultrazvuku Břečťák. I na nás ještě čekala ta paní tam. Další den jsem byla doma a ten další mě hned vzal Břečťák na ten odběr. U nás byl právě problém, na který se běžně přijde až po porodu, ale tím jak jsme byli na tom 3D a vlastně si pohlidali tu vodu, tak mě hned vyšetřili a potvrdilo se to. Držím palce, ať se u Vas nic nepotvrdí. Jen pokud vám doporučí ten odběr, tak bych chtěla toho Břečťáka.. jen pak je potřeba dodržet ten klidový režim..

fifinka2020
17. bře 2024

@sojca Věřím, že to bude dobre, prošli jsme si něčím podobným, kvůli svým nervům jsem si nechávala dělat ještě Panorama test (I když to bylo asi zbytecne).
A vy budete mít klid, že vás podrobné vyšetřili (já pak aspoň mela).
Jo a pro ostatní- je to MUDr BřeŠťák 😉

sojca
autor
17. bře 2024

@fifinka2020 Teď se jen modlíme, aby jsme to měli už za sebou a hlavně, aby bylo miminko zdravé 🍀❤️

pe_tu_ss_ka
17. bře 2024

@fifinka2020 mě se to opravilo, díky za umožnění 😆 psala jsem Břešťák

utrikocku
2. dub 2024

@sojca jak to dopadlo? ❤️

sojca
autor
3. dub 2024

@utrikocku Úplně jsem zapomněla napsat holky 💪
Vše dopadlo dobře, pan doktor Břešťák udělal ultrazvuk, vše změřil a snížil riziko 1z 8000. Takže jsme už žádné další vyšetření podstupovat nemuseli.
Teď mě 16.5 čeká druhý screening v Kolínské nemocnici, tak jsem zvědavá co si vymyslí tentokrát😂