Pomoc s potravinami - Mladá Boleslav

martina199712
28. dub 2023

Dobrý Den chtela bych poprosit zda nema nekdo doma potraviny navic a plenky vel. 4 bohuzel jsem tento mesic nevysla a do rodicovskeho prispevku jeste 2tydny ja jist nemusim jedna se mi hlavne o deti. Děkuji za odpověď a případnou pomoc Lokalita Mladá Boleslav

zmrzlinka
28. dub 2023

@martina199712 co zkusit místní charitu?Nebo jinou organizaci.Tady Ti asi nikdo peníze jen tak nepošle.

martina199712
autor
28. dub 2023

@zmrzlinka nejedna se mi o penize ale kdyby mi mohl nekdo udelat nakup a ja bych to pak vratila jakmile mi prijdou penize

malinkata
28. dub 2023

@martina199712 promiň, ale pokud jsi nevyšla teď, někdo Ti udělá nákup a ty to pak zaplatíš, bude to bludný kruh, protože za měsíc budeš zřejmě řešit to samé.
Ale pokud si zaplatíš Zasilkovnu, něco Ti pošlu - pleny, potraviny

zelenaesmolda
28. dub 2023

@martina199712
Alimenty,pridavky na dite,prispevek na bydleni,hmotnou nouzi?Mas to vsechno vyrizene?

martina199712
autor
28. dub 2023

@malinkata prave ze ne ted v kvetnu mi maji přijít penize i z brigady jen jsme meli velke vydaje zkrz nemoc u deti
Bohuzel nemam ani na zasilkovnu

martina199712
autor
28. dub 2023

@zelenaesmolda žiji s partnerem takze alimenty nemam na ppridavky na dite nemam narok bohuzel

zelenaesmolda
28. dub 2023

@martina199712
Promin ale neni ti trapne tady zebrat o pomoc kdyz mas doma chlapa?
Co kdyby si treba chlap nasel lepsi praci nebo brigadu kdyz vas nedokaze uzivit?
Nebo ty muzes jit na brigadu kdyz je chlap doma a pohlida decka.

martina199712
autor
28. dub 2023

@zelenaesmolda ja jsem se pouze zeptala chlap nas uzivit dokaze ale onemocneli nam vsechny deti takze sli hodne vydaje za leky a pod ja nikoho nenutim pouze se ptam

zelenaesmolda
28. dub 2023

@martina199712
Tak vas asi uzivit nedokaze kdyz nemas ani korunu a dva tydny do rodicaku.

martina199712
autor
28. dub 2023

@zelenaesmolda Promin ale neznas me ani moji rodinu a stalo se to poprve

zelenaesmolda
28. dub 2023

@martina199712
tak na to te snad znat nepotrebuju 😀

normalnimatka
28. dub 2023

na přídavky na děti dneska dosáhnou i rodiny, který rozhodně nežijou v nějaký extra chudobě. takže si teda neumim představit ty výdaje za léky, který jste museli dát, že už nemáte absolutně nic. (+ teda nic uspořenýho na účtě) pokud na přídavky nedosáhnete, musí chlap vydělávat poměrně normálně, resp. nadprůměrně
https://www.mesec.cz/kalkulacky/pridavky-na-deti/
např. pokud jako rodina máte měsíční příjem 40 000, při dvou dospělejch a dvou dětech do 6 let na to už dosáhnete.

jinak též bych teda zašla spíš za místníma soc. službama.

martina199712
autor
28. dub 2023

@normalnimatka ano 2dospely a 4deti 2deti do 6let a 2deti nad let

klokanka31
28. dub 2023

@martina199712 A chlap nevydělává? Nebo ať půjčí rodina

martina199712
autor
28. dub 2023

@klokanka31 chlap vydelava jeho vyplata dojde take za dva tydny a rodina nepujci uz jsem obvolala vsechny bohuzel

normalnimatka
28. dub 2023

@martina199712 Takže máte větší měsíční příjem než 66 000.... když na přídavky NEdosáhnete... ne, že bych vám to nepřála, ale.....tak by to asi chtělo spíš zlepšit finanční gramotnost, soryjako...

a nevim, co jste zdravotního řešili, ale třeba bylinky máš nasbíraný zadarmo, a vyrobit tinkturu je za pár korun docela slušnej efekt.

martina199712
autor
28. dub 2023

@normalnimatka 66t nemame ani omylem ale daleko min a to tu rozebirat nebudu

normalnimatka
28. dub 2023

@martina199712 tak pak byste na ty přídavky dostáhnout měli, proto jsem poslala tu kalkulačku...pro rodinu, kde jsou 2 děti do 6 let a 2 nad 6 to je opravdu 66 000. počítá se teda do toho i rodičák, ale to ti je asi jasný.

zelenaesmolda
28. dub 2023

@martina199712
Tak pokud vam rodina nechce pujcit tak asi vedi proc...Tvl hanba by me fackovala mit doma chlapa a zebrat na netu o jidlo.

samik2008
28. dub 2023

Jak píše
@zmrzlinka, zajdi si na charitu v místě bydliště. Určitě by vám i nakoupili....

klokanka31
28. dub 2023

@martina199712 Chápu že je blbá doba, ale i když jste teda museli kupovat léky pro děti, po 2 týdnech nemáte na jídlo? Někde asi bude problém...

zelenaesmolda
28. dub 2023

@klokanka31
hlavne kdyz chlap chodi porad normalne do prace kdyz ona je s detma doma.Tak jim ani prijem nevypadl z duvodu nemoci.

michaela666
28. dub 2023

@martina199712 Vy asi jedete s rozpočtem i bez nemocných dětí dost na hraně že? Zkus místní charitu, něco jíst musíte. Manžel může zkusit najít brigádu s výplatou na ruku. Dá se domluvit denně, týdně. Každopádně musíte celkové navýšit příjem, aby jsi to nemusela řešit za měsíc zase.

irmamala
28. dub 2023

Tak se to asi nestalo poprvé, když Vám není nikdo z vašich blízkých ochotných půjčit, že? A děti mají všechny břišní tyfus, že Vás ty léky tolik zruinovaly. Někdo ti nabídne co chceš, pod podmínkou, že zaplatíš kilo za zásilkovnu a ani na to tvůj chlap nemá? Nezlob se, ale tohle je fakt dno. Na rohlik.cz můžeš zvolit formu placení přes Twisto a zaplatit až za 14 dní. Pokud nejste dlužníci, není s tím žádný problém a nakoupíš tam všechno, co potřebuješ.

zelenaesmolda
28. dub 2023

@michaela666
ani to nemusi byt vyplata na ruku,staci prece kdyz ty penize navic vydela nekde na brigade a pristi mesic je bude mit v zaloze.

nat
28. dub 2023

@martina199712 a partner nemuze na brigadu kde vyplaceji penize na ruku treba?,Je toho opravdu dost treba jen jednorazove ci na vikend???

laxesis
28. dub 2023

Do budoucna asi bude lepší si začít výdaje plánovat, počítat a psát. Mít vždy bokem něco na nečekané výdaje - léky např. Pokud nemáte na přídavky, tak na tom určitě nejste tak špatně, aby to nebylo možné. Vůbec nechápu, jak se tohle může stát. Vy nekoukáte na účet? Hlavně pokud jste oba zdraví a máte ruce, zkuste někde v okolí nabídnout lidem úklid, pěči o trávník, cokoliv, co teď na rychlo přinese nějaké peníze. Z okolí nejsem, takže nepomůžu, ale možná byste tady získala víc podpory, kdybyste napsala celý příběh - proč jste v této situaci, co se pokazilo, jak byly děti nemocné, proč jste nevyšli, jak to je v jiné měsíce... Neznámé osobě bez vysvětlení situace nikdo nic jen tak nedá...

laxesis
28. dub 2023

Ještě tip - u nás teď hodně lidí shání někoho na mytí oken domácností...po tom by se na vás někdo mohl obrátit. Dejte nabídku na lokální fb skupiny třeba..

betelgeuzz
28. dub 2023

Ještě bych zkusila požádat zaměstnavaletele o zálohu na mzdu, dnes už to není běžný, ale někteří to vyplatí.

martinka_33
28. dub 2023

Se čtyřmi detmi je tezke vyjit, kdyz rodina bydli v najmu nebo plati hypotéku... A kdyz je to k tomu krabka cigár denně a třeba i nejaké to pivko. Si to spočitejte...
@martina199712 ráda bych pomohla, ale boleslav nemam při cestě a penize posilat nechci, chci aby deti mely co jist, ne rodice co kouřit...