Dobrý den jsem samoživitelka mého 5letého syna Sebastianka a jsem na tom finančně velmi špatně a proto se obracím na vás milé maminky, byly byste ochotné pomoct mému Sebastiankovi s zimním oblečením velikost 134 boty: 30-31velikost, hračky, hygiena, sladkost pro Sebastianka. Má adresa: Nám. T. G. Masaryka199/22. Prostějov. PSČ. 79601 na jméno Helena Szilvová moc vám od srdce děkuji, moc Sebastiankovi pomužete
@helen565 Zkuste nějakou maminkovskou skupinu z okolí. Třeba u nás Praze maminky neustále nabízí použité oblečení i boty ve slušném stavu třeba jen za čokoládu.
děkuji vám podívám se po nějaké skupince
Nemáš nárok na nějaké příspěvky od státu?
134 na pětiletého?
@treasurka Taky si rikam, my mame 104 😁 ale treba je velikan 🙂
@plamenek Zrovna v Prostejove teda moc nevim
@maxulekapcule Charita funguje určitě i v Prostějově. Prostějov je kousek od Olomouce, tak hledat pomoc v Olomouci.
@levandule_k Tak to rozhodne, ta funguje i v male Litovli
@helen565
Tedka se vsude hledaji brigadnici a zamestnanci,zkus to touhle cestou.
@helen565 https://www.nevyhazujto.cz/
Taky tady na MK bazaru je spousta věcí zdarma.
Mohu nabídnout zimní boty Jonap vel. 32 po synovi. Jinak syn začíná nosit stejnou velikost, tak s oblečením bohužel nepomohu.
@maxulekapcule ano je 🙂 je vysoky a bude po otci
@helen565 Cekam druhy, takze vsechno schovavam..
Taky zrovna uplne nemam na to, abych druhemu diteti kupovala nove
@helen565 Dobrý den,mám zimní bundu po synovi vel.128 z Lidlu,je to vel.7-8 let,kdybyste chtěla,pošlu.Neni úplně top,zášita kapsa...,ale třeba jen do školky nebo jako náhradní...Možná najdu i nějaké tepláky nebo trička s.dl.
@kijonkova.k ano mam zajem 🙂
@helen565
zkusila sis sehnat nejakou tu brigadu nebo praci?
@zelenaesmolda hledam
@helen565 Určitě teď budou nabírat velké obchody na brigádu. Když natrefíš na rozumného nadřízeného vyjde ti vstříc se směnou s ohledem na děti.
@michaela666
ano,nabiraji uz ted vlastne vsichni.Lidl,Kaufland,Albert atd.
@michaela666 vstříc vyjdou určitě. Měla jsem jit brigádně do Tesca a super. A vím, ze to tak funguje v Lidlu, Kauflandu, směnový pracovníci tam jsou, takže brigádníci dle domluvy a klidně na osm. I KFC.
A malému je pět, takže když je ve školce, ty můžeš klidně na brigádu, chybí ted i na poště. Tam ted v balírně bude práce až do aleluja.
@tasimia Před rodičákem jsem pracovala v Tescu a začátkem listopadu brali na brigádu úplně všechny - studenty, aktivní důchodce, maminky a vždycky se dalo domluvit na kolik hodin denně můžou a jaký čas jim vyhovuje. Jasně je to pakárna, ale ty peníze nejsou špatné.... Stačí jenom chtít.
@michaela666 přesně tak, stačí jen chtít.
V každém městě a často i na vesnicích je plno second handů. Stačí je projít, najdeš věci často ještě s cedulkami a stojí třeba padesátikorunu. Pětiletý už je určitě ve školce, máš jen jej? Proč si nenajdeš aspoň nějakou brigádu? Klidně můžeš prodávat Avon nebo někomu žehlit, jestli se bojíš, že bude lockdown a dítě bude zase půlrok doma. 🤷♀️ To mi řekni, že se za celý podzim v rozpočtu nenajdou 3 stovky na zimní vybavení pro dítě. 🤔
@helen565 co takhle zkusit nějakou skupinu na fb? Či neziskovku?