Dobrý den, je tu někdo kdo je či byl závislý na nosních sprejich, jako je olynth? Jak jste se toho zbavili, aby to co nejméně bolelo? Dekuji
@berushe14 ahoj. Moje maminka na tom byla zavisla. Nemohla bez toho existovat a neustale jsme museli mit doma olynth. Ale mela z toho dost poskozenou sliznici a obcas krvacela z nosu. Chodila na Orl a musela si do nosu nejdriv strikat vincentku a pak nejaky sprej s morskou soli aby se to zahojilo. Byl to docela boj protoze ten pocit ucpaneho nosu ji po techto kapkach zmizel jen na chvili. Pak kapala nejake michane antibiotika max tyden a pak pauza. Zbavila se toho. Ted strika preventivne tu vincentku a ma pokoj.
Ma ji moje sestra a nejspíš se jí nezbaví, ani o to neusiluje, bohužel
@nita1984 To samy moje mama.🙄 Kape Sanorin. Už xx let.
@me_druhe_ja sestra to samý. Minimálně 8 let už v tom jede
Jaaaa🤣🤣🤣🤣jela sem 5 let... Ale uz sem s toho venku.... A mela sem olynth...
A zadny kortikoidy mi nepomohly nic... 🤦♀️🤦♀️
@natysnovec a co pomohlo? Dekuji za odpověď
@berushe14 prodelala sem operaci nosu...
Mela sem konvicku, morskou vodu(snad vsechny druhy), kortikoidy snad vseho druhu a nic nepomohlo. Strikala sem fakt furt kazdy deN. Za tyden sem zdelala 3-4 nosni spreje. Sileny... A dneska muzu rict, ze mam klid.
@natysnovec té operace se moc bojím...navíc mi ji teď v těhotenství asi neudělali...
@berushe14 v tehu asi ne... Taky sem strikala v tehu. Nesloto bez toho... Sileny... Chces napsat neco o te operaci? Mamji za sebou cca 2,5 mesice
@natysnovec nápis. Jenže geneticka manželovi řekla, ze olynth nesmím a on to strašně hlídá. Musím kupovat potají a redim to...30ml neorhin (mořská voda s panthenolem) a 10 ml olynth
Taky jsem mela zavislost, ale max tri mesice a pak uz jsem si rekla, ze s tim musim neco udelat. Proste jsem si do nosu nestrikla a vydrzela jsem. Trvalo to max den, nejlepsi to vydrzet pres noc a je klid. Ted kdyz mam nekdy rymu, pouzivam sprej jen dokud mi tece z nosu. Jakmile je po hlenu a jen se nos ucpava, prestanu to pouzivat. Takze do tech sedmi dnu, jak se doporucuje
Proč zakládáš stejnou diskuzi? 🤔🤨😶
https://www.modrykonik.cz/forum/co-skodi-a-co-pomaha/zavislost-na-olynthu-zazila-jste-nektera/
@pavelkamat nemohla jsem ji najít abych ji obnovila...
@berushe14 coze?? Proaim te kup si olynth detsky sprej. Ja mam to stesti, ze ac jsem mela ,, prisnou"doktorku s ORL tak mi dovolila v tehu olynth pro deti. A strikala sem uplne normalne. A holcicka je naprosto v poradku... ❤❤😇😇
@natysnovec zas to budu muset kupovat potajnu. Ale já se proste necítím ze ve svém stavu zvládnu přestat...
@berushe14 manzelovi to taky vadilo ale prijal to. Ale pak hned jak se uvolnily opatreni kvuli korone tak jsem sla na termin operace... Cervenec pred tim me mely operovat v breeznu...
@berushe14 ale mela by jsi s tim prestat at uz skrz financni stranku tak stranku zdravotni... Muze se stat, ze neucitis. 🤷♀️🤷♀️
@natysnovec jak dlouho jsi v tom jela? A jaká operace té čeká?
@berushe14 ja jsem ten nosni sprej pouzivala 5 let. A ja uz po operaci jsem... Uz 2-3 mesice....
@natysnovec dobre a co to byla za operace? Kolik stala a podobně??? Říkala jsi ze mi o tom napíšeš...
@berushe14 nestala nic. Upalovalymi sliznici a rovnaly prepazku... Horsibolest sem nezazila... Po narkoze sem zvracela furt krev...ale muaim rict, ze ta bolest za to stala.
@berushe14 ja uz to psala v te tve prechozi diskuzi. Taky jsem s tim par let bojovala. Nejlepsi je proste vydrzet par dni ten ucpany nos a pak to samo prejde. Je to jako s jinou zavislosti. Jsou ale berlicky, ktere to pomuzou prekonat. Mne docela hodne pomohl Quixx extra. Je to sice jen morska voda, ale diky tomu eukalyptu ma opravdu silu.
Jinak v tehotenstvi mivaji ucpany nos i holky, ktere na sprejich zavisle nejsou. Je to dost casty jev... rika se tomu, myslim, tehotenska ryma. Ja v tehotenstvi uzivala Afrin... u toho neni vylozene zadna kontraindikace (v pripade bezproblemoveho tehotenstvi) napsana.
@natysnovec tak to bych nezvladla. Vůbec, zvracet krev...
@berushe14 urcite neni vhodne se odnaucovat pri ryme. Nejdriv vyres rymu a az budes v klidu, tak omez ty spreje. Je to hodne tezke, mne to trvalo nekolik let. Ale proste se mi to jednoho dne nejak preplo v hlave a rekla jsem si, ze to vydrzim. No ale pak jsem se k tomu jeste nekolikrat vratila. V tehotenstvi jsem se k tomu taky vzdy vratila. Byt tebou, tak bych to ted v tehotenstvi omezila, co to jde a odvykat bych zacala po tehotenstvi.
@berushe14 ja jsem to mela 2 x pokazde asi pul roku me pomohlo nosni kapky vibrocil prirodni ,zadne styl olynth nasicin nic behem 3 dnu jsem byla uplne bez kapek a ted kdyz mam rymu snazim se to vydrzit a pokud to nejde kapu vybrocil