Závislost na nosní spreje. Jak jste se toho zbavili?

berushe14
28. zář 2020

Dobrý den, je tu někdo kdo je či byl závislý na nosních sprejich, jako je olynth? Jak jste se toho zbavili, aby to co nejméně bolelo? Dekuji

nat
28. zář 2020

@berushe14 ja jsem to mela 2 x pokazde asi pul roku me pomohlo nosni kapky vibrocil prirodni ,zadne styl olynth nasicin nic behem 3 dnu jsem byla uplne bez kapek a ted kdyz mam rymu snazim se to vydrzit a pokud to nejde kapu vybrocil

petralp
28. zář 2020

@berushe14 ahoj. Moje maminka na tom byla zavisla. Nemohla bez toho existovat a neustale jsme museli mit doma olynth. Ale mela z toho dost poskozenou sliznici a obcas krvacela z nosu. Chodila na Orl a musela si do nosu nejdriv strikat vincentku a pak nejaky sprej s morskou soli aby se to zahojilo. Byl to docela boj protoze ten pocit ucpaneho nosu ji po techto kapkach zmizel jen na chvili. Pak kapala nejake michane antibiotika max tyden a pak pauza. Zbavila se toho. Ted strika preventivne tu vincentku a ma pokoj.

nita1984
28. zář 2020

Ma ji moje sestra a nejspíš se jí nezbaví, ani o to neusiluje, bohužel

petralp
28. zář 2020

@berushe14 a jeste si koupila konvicku na vyplach a to si hodne chvali

me_druhe_ja
28. zář 2020

@nita1984 To samy moje mama.🙄 Kape Sanorin. Už xx let.

nita1984
28. zář 2020

@me_druhe_ja sestra to samý. Minimálně 8 let už v tom jede

teydea
28. zář 2020

@berushe14 Na ORL můžou předepsat kortikoidy ve spreji, zabírají dobře. A po zvládnutí nejhoršího se dá přejít už jen na mořskou vodu, Vincentku apod.

natysnovec
28. zář 2020

Jaaaa🤣🤣🤣🤣jela sem 5 let... Ale uz sem s toho venku.... A mela sem olynth...

natysnovec
28. zář 2020

A zadny kortikoidy mi nepomohly nic... 🤦‍♀️🤦‍♀️

berushe14
autor
28. zář 2020

@natysnovec a co pomohlo? Dekuji za odpověď

natysnovec
28. zář 2020

@berushe14 prodelala sem operaci nosu...
Mela sem konvicku, morskou vodu(snad vsechny druhy), kortikoidy snad vseho druhu a nic nepomohlo. Strikala sem fakt furt kazdy deN. Za tyden sem zdelala 3-4 nosni spreje. Sileny... A dneska muzu rict, ze mam klid.

berushe14
autor
28. zář 2020

@natysnovec té operace se moc bojím...navíc mi ji teď v těhotenství asi neudělali...

natysnovec
28. zář 2020

@berushe14 v tehu asi ne... Taky sem strikala v tehu. Nesloto bez toho... Sileny... Chces napsat neco o te operaci? Mamji za sebou cca 2,5 mesice

berushe14
autor
28. zář 2020

@natysnovec nápis. Jenže geneticka manželovi řekla, ze olynth nesmím a on to strašně hlídá. Musím kupovat potají a redim to...30ml neorhin (mořská voda s panthenolem) a 10 ml olynth

milisent
28. zář 2020

Taky jsem mela zavislost, ale max tri mesice a pak uz jsem si rekla, ze s tim musim neco udelat. Proste jsem si do nosu nestrikla a vydrzela jsem. Trvalo to max den, nejlepsi to vydrzet pres noc a je klid. Ted kdyz mam nekdy rymu, pouzivam sprej jen dokud mi tece z nosu. Jakmile je po hlenu a jen se nos ucpava, prestanu to pouzivat. Takze do tech sedmi dnu, jak se doporucuje

berushe14
autor
28. zář 2020

@pavelkamat nemohla jsem ji najít abych ji obnovila...

natysnovec
28. zář 2020

@berushe14 coze?? Proaim te kup si olynth detsky sprej. Ja mam to stesti, ze ac jsem mela ,, prisnou"doktorku s ORL tak mi dovolila v tehu olynth pro deti. A strikala sem uplne normalne. A holcicka je naprosto v poradku... ❤❤😇😇

berushe14
autor
28. zář 2020

@natysnovec zas to budu muset kupovat potajnu. Ale já se proste necítím ze ve svém stavu zvládnu přestat...

natysnovec
28. zář 2020

@berushe14 manzelovi to taky vadilo ale prijal to. Ale pak hned jak se uvolnily opatreni kvuli korone tak jsem sla na termin operace... Cervenec pred tim me mely operovat v breeznu...

natysnovec
28. zář 2020

@berushe14 ale mela by jsi s tim prestat at uz skrz financni stranku tak stranku zdravotni... Muze se stat, ze neucitis. 🤷‍♀️🤷‍♀️

berushe14
autor
28. zář 2020

@natysnovec jak dlouho jsi v tom jela? A jaká operace té čeká?

natysnovec
28. zář 2020

@berushe14 ja jsem ten nosni sprej pouzivala 5 let. A ja uz po operaci jsem... Uz 2-3 mesice....

berushe14
autor
28. zář 2020

@natysnovec dobre a co to byla za operace? Kolik stala a podobně??? Říkala jsi ze mi o tom napíšeš...

natysnovec
28. zář 2020

@berushe14 nestala nic. Upalovalymi sliznici a rovnaly prepazku... Horsibolest sem nezazila... Po narkoze sem zvracela furt krev...ale muaim rict, ze ta bolest za to stala.

alcar
28. zář 2020

@berushe14 ja uz to psala v te tve prechozi diskuzi. Taky jsem s tim par let bojovala. Nejlepsi je proste vydrzet par dni ten ucpany nos a pak to samo prejde. Je to jako s jinou zavislosti. Jsou ale berlicky, ktere to pomuzou prekonat. Mne docela hodne pomohl Quixx extra. Je to sice jen morska voda, ale diky tomu eukalyptu ma opravdu silu.
Jinak v tehotenstvi mivaji ucpany nos i holky, ktere na sprejich zavisle nejsou. Je to dost casty jev... rika se tomu, myslim, tehotenska ryma. Ja v tehotenstvi uzivala Afrin... u toho neni vylozene zadna kontraindikace (v pripade bezproblemoveho tehotenstvi) napsana.

berushe14
autor
28. zář 2020

@natysnovec tak to bych nezvladla. Vůbec, zvracet krev...

berushe14
autor
28. zář 2020

@alcar jak si to mohla dokázat? Teď sem dostala hroznou rýmu a na to už mi nezabira nic poradně...

alcar
28. zář 2020

@berushe14 urcite neni vhodne se odnaucovat pri ryme. Nejdriv vyres rymu a az budes v klidu, tak omez ty spreje. Je to hodne tezke, mne to trvalo nekolik let. Ale proste se mi to jednoho dne nejak preplo v hlave a rekla jsem si, ze to vydrzim. No ale pak jsem se k tomu jeste nekolikrat vratila. V tehotenstvi jsem se k tomu taky vzdy vratila. Byt tebou, tak bych to ted v tehotenstvi omezila, co to jde a odvykat bych zacala po tehotenstvi.

berushe14
autor
28. zář 2020

@alcar no, asi to nějak udělám...kdyby to neřekla ta geneticka, tak mám klid...