ahoj maminky, potřebuji poradit, co jste použili v případě záděru na prstě u mimča???já jsem malému zřejmě špatně střihla nehet, né rovně, ale do kulata a teď má červený prsteček okolo ,tak se bojím aby mu to tam nezahnisalo,pokud je tam ten nehtík špatně ustřihlý.mám to nechat tak nebo skočit do lékárny pro nějakou mastičku, v pondělí jdu s ním do poradny, tak to dr hned ukážu. děkuji a s přáním hezkých dnů, verdik
No,Kuba to má pořád-po taťkovi ☹ nevěděla jsem,co na to dát,nakonec mu to prasklo a hnis mu z toho vytekl,ale taky se chcu zeptat dr. co s tím..kdyžtak pak napiš,co Ti řekla 😉
Nebo líh.Vydesinfikovat.A opakovat.
Verdik my s tím byli dokonce u mudr a dostali jsme nejdříve mastičku Fucidin, ten je jen na recept, jsou v něm antibiotika. Dále koupele v řepíku a když nepomohlo ani to, tak koupele v hypermanganu. Kdyby mu z toho tekl hnis, poslala by nás raději na chirurgii, až tam to naštěstí nedošlo. 🙂 Malej to měl a stále trochu má na obou palečkách u nožiček. Nemá to ze špatnýho stříhání, ale prý je to u dětiček dost častý, oni jim ty nehtíky tak debilně rostou 😒
Nám napsala dr. na záděry Bactroban.Je to mastička a super zabírá.Za dva dny skoro nepoznám,že nějaký záděr na prstíku byl 😉
Já u sebe používám na záděry a drobné poranění (většinou, když se říznu při vaření) Bepanthen Plus. Je definfekční a rány se mi po něm hojí fakt rychle. Tak ho teď mažu synovi, když ho nechtěně střihnu při stříhání nehtů nebo když zlobí kocoura a ten ho škrábne.
Já bych mu na to dávala třeba Alpu,taky jsem to Michalce dávala,když se mi to nepovedlo.Mělo by to přejít.