Hledam na netu a prijdu si jako blazen, ze bych mela tenhle problem sama - mam hodne velky a tezky decko (v pulce tretiho mesice ma rozmery pulrocniho) a chci ho nosit podle Kiedronove na klokanka a konicka a proste to fyzicky nedavam. Jak je velky, nedokazu ho stabilne chytit pod hrudnikem, jisteni pod zadkem (konik) je podle me nedostatecny, kdyz ho nedokazu na hrudi tak dobre chytit... a kdyz se mu snazim drzet nohu v pravym uhlu k brichu (klokan), bere to jako osobni vyzvu k tomu se ji snazit narovnat a popolezt ci co, takze se mrska jeste hur a ja ho tim spis neudrzim, ptz ma ohromnou silu. Nehlede k tomu ze mi po peti minutach umiraj ruce a potrebuju je obe k noseni, ergo se ani nepodrbu natoz abych doma neco udelala. Mate nekdo podobnej problem, nebo jsem proste idiot? Fakt nevim jak to decko teda nosit, nebejt Kiedronovy, nosim ho opreny o svuj hrudnik a jednou rukou drzim stehno jedny nohy (jenze ted se bojim abych mu teda nekroutila pater, prece jenom furt u toho neco delam takze se ruzne naklanim atd), nebo ho necham viset mi pres rameno (nepodpiram vubec zadek, dite bud fakt visi nebo se mi zveda na rameni na loktech a cumi kolem), z toho ale umiraj zase moje zada. Do tygra se mi decko neveslo uz mesic po porodu, mam na nej kratky predlokti a ted bych ho tak mohla krasne nosit ptz uz hlavu samo udrzi ale musela bych ho zase jistit zvnitrku za stehno (zvnejsku a pokus o drzeni nohy v pravym uhlu opet doprovazi urputna snaha kopat nohama takze mi z naruce vyskakuje - kopani nohama a zapojovani nohou do zkoumani sveta je ted nova oblibena cinnost.)
Mate to nekdo taky tak? Co s tim mam delat? Jak to dite teda nosit abych ho nekrivila? A nerikejte nositko, mam jich doma asi pet a nenavidi je, naprosto nesnasi kdyz nevidi kolem (napr. ve slavny vychvalovany manduce malem zheblo vzteky).
Mi prijde ze se tak prave taky trosku krivi, hlavne kdyz neco delam.. ale mozna kdybych dusledne stridala ruce....? .. satek doma mam ale je to jak s nositkama, totalni bojkot.
@velb já mám opravdu obříky - hlavně druhý syn narozený 37+3 s 5020g a 56cm - ve dvou měsících měl 7,5kg!! Tyto úchopy jsem ale nijak neřešila - nešlo mi to - ani na tolik chváleného "tygříka". Naštěstí se syn zase tolik nosit nepotřeboval - byl nejspokojenější v leže na bříšku a u chování jsem obvykle seděla. Do nosítka taky nechtěl.
@velb lehátko?
Naše dítě je taky macek a nedělalo mi to sebemenší problém, asi to chce nevzdat. Zas tak pekne paže (svalnaté) jsem už dlouho neměla😀.
@anetadr cooze, tak to je sakra velky dite!!! Jaktoze ses pri peci o nej nezlomila vejpul? (zeptala bych se jaktoze jsi ho vubec porodila ale radsi to nechci vedet)... kazdopadne jsem rada ze nejsem retard ze neumim chytit decko, ocividne je na vine proste ten velkej rozmer a vaha, kdyz ti to taky neslo.
@zuzineckah ale jo, v tom tak nejak vydrzi, ale nemuze tam bejt celej den. Taky mi vydrzi na zadech mlatit do hrazdy, ale nejak s nim manipulovat musim, prenasim ho furt z mistnosti do mistnosti... A treba kdyz jdu s kocarem na dlouho tak ho taky nosim za chuze atd
Kiedroňová si na těch svých klokáncích a tigřících udělala dobrej business a jen tak se h nevzdá, takže na vas budou klokánci a tigříci pořád někde koukat...ale pokud vam to nejde, tak se na to vykašlete. Jste máma, máte mozek, takže určitě zvládnete nosit svoje dítě tak, aby vám to oběma bylo příjemné... ale co se týká toho, že je mimi veliké, tak to prostě budete muset nějakou pozici najít, protože bude ještě větší a větší... ono i patnáctikolový batole se často rádo chce nosit 😉... asi bych ten šátek nebo nosítko víc pokoušela, třeba se ještě chytne
@anazuzzuzana to je fakt, mam z ostatnich matek obcas pocit ze kdyz nebudu nosit na nejaky zviratko, ze to decko umre nebo se zkrouti do osmicky. Pozici mam, opiram si ho o hrudnik a drzim v polosedu, jistim stehna. Takovy jakoby klubicko 2.0 s jistenim...ale to jsem u ni vubec nenasla jako variantu :D
@velb jo to chápu,já nosím 5 kilo a žádá mám někdy v pr...😐 ale osobne bych tu Kiedroňovou tak nezrala, každý musí najít způsob v rámci svých možností. Takže doma nach střídala lehátko třeba hackou (?), občas nosila a zkusila bych zase nějaké ergonomické nositko,někdy jim děti přijdou na chuť až později
Omlouvám se za chyby, slovník si žije vlastním životem 🙈😅
Jo, hacka je na mrnouse taky super. Do nositka/šátku doporucuju dávat když je dítě spokojené, nikoliv se jim snažit řešit situaci kdy už ho něco sere a apriori nic nového nepřijme. Klidně prostě když je úplně v pohodě,najedene s nim vyrazit na chvíli ven v nosítku, ono si pak lip zvykne. Nás mladej je zvyklej na šátek od narozeni, ale jak ma nerva, tak občas taky chvíli vychyluje, já jsem pak nervni a nejde mi úvaz😀 Jinak nás drobek mel ve 4,5 m skoro 8kg....je to takovej malej šampion sumo.
@zuzineckah @lamia joo mam hojdavak, v tom pres obed spi, dalsi dva spanky v kocare .. ok, nehrotit to mi nedela problem :D hlavne jsem si rikala ze to treba delam blbe a je to uza pohodlna poloha pro matku na noseni, ale jak ctu tak neni :D
@velb neřešila bych to tolik 🙂 noste i tak jak je to fyzicky únosné pro Vas. Bud kdyz dite v lehu tak jednu ruku pod zády s pripadne pod hlavou druhou pod zadkem, dite je svým hrudníkem operno o Vas, druhou rukou můžete přidrzovat hlavu.ruce střídat.
@velb Ahoj. Moje malá má ve 4,5 měsíci 7,5 kila. Přímo něžnou náruč rodičů od Kiedroňové jsem nečetla, ale správné držení dítěte jsem se snažila taky nějak z netu nastudovat. Malou hodně nosím "přes rameno" - to jest, že mi cca hrudníčkem leží na rameni a jí obě nohy jistím předloktím ruky pod zadečkem. Hlavička mi jde přes rameno, takže netlačí na páteř. Něco jako je tady: http://www.babyweb.cz/Upload/babyweb_do_ruky_-_..., ale asi víc přes to rameno
Pak taky takto: http://www.babyweb.cz/Upload/babyweb_do_ruky_-_...
A na tygříka ji nosím na obou rukách - propletu si prsty pod jejím příškem a ona mi leží "od loktu k loktu".
Pred dite je svým hrudníkem operno o Vas mela byt 2. varianta a sice ze mate jednu ruku pod zadkem
Taky jsem to nedávala....tak jsem nosila minimálne
Ono je to spíš o zvyku - syn má už téměř 11 kg a nosím ho až nyní na tygříka nebo na kotátko, v klubíčku...A jako malého jsem ho nosila třeba vzpřímeně, protože jsem nevěděla, že se to nesmí a než mi to řekla kamarádka, tak si malý zvyknul a "zvířátka" mi totálně sabotoval. Na tygříka zvládl k odříhnutí, pak se kroutil a lezl dál do náruče. Tak jsem ho nosila prostě tak, jak chtěl.
Nosila jsem a nosím stejně jako mary.jane. Mám prasklý jeden obratel, takže volím i polohu, která je pro mne pohodlná. Od 6 měsíců jsem nosila i v Manduce, do té doby ne.
@velb ta poloha tam je-tuším jako "sedačka"doporučená od 6mesicu.řešila jsem přesně stejný problém jako vy a řešení je asi takovéto:1.kiedronovou neberte tak vážně (ona ani nedoporučuje nosit do 9mes v šátku,ale pouze ve vaku) a za 2.počkejte až zesílíte -už unesu 8,5kg dítě na jedné ruce.tahám ho do 3.patra bez výtahu 😃
@velb o té paní a o tom, že se nesmí děti nosit nejak, nevím jak, slyším poprvé... Ja bych to asi moc nehrotila, přece v té jedné pozici těžko budete nosit dítko déle jak 15 minut. Protože pak už pravděpodobně vám ruce upadnou. Obě děti jsem měla větší, syn porodní váha 4120g a 54cm. Dcerka o kousek menší 😊 nosila jsem je podle potřeby a aby se jim to líbilo. Dcerku i v šátku, ale byla veliká a moc mi to nesedelo, nosila jsem málo, tak se jí to tolik nelíbilo. Za chvíli přijde někdo s něčím jiným, vymyslí zase jiné nošení nebo třeba, že se nemají děti nosit vůbec a bude.😂 Spoleham na sebe a svůj rozum a instinkt.
holky, ja si to taky myslim, ze se to nepos... ta poloha pres rameno z odkazu je dobra, to by se prckovi melo libit. a vaha hodne spociva na rameni, zejo, ten zadek se jenom jakoby jisti...
Myslim ze kdyz neblemba hlava nebo neni pater zkroucena do vrtule nebo nejak brutalne zatizena, ze to snad zadny negativni nasledky mit nebude...
@velb já teda nosila nejvíc v bočním klubíčku, já naopak měla prtě a do toho vyvýšeného klubíčka se mi nedařil dobře napolohovat. Tygříka zvládal jen manžel, já mám hubenounký předloktí a prostě mi to nevyhovovalo. Na klokánka jsem nosila později, když chtěl výhled, ale vydržela jsem to chvíli. Přiznávám, svisle jsem začala nosit o chlup dřív, než se začal stoupat, jiné polohy už nevyhovovaly, sednul si až po obcházení nábytku. Kiedronovou bych úplně nehrotila, ale dávala bych pozor, at hlavička netlačí na páteř. U nás naštěstí šátek a později nosítko byli oblíbenými pomocníky
Svagrova ma velke deti, obe nosila oprene zadickama o svuj hrudnik a s drzenim pod kolinky a taky v satku.