Vánoční kolekce z kvalitní čokolády. Nevíte o nějaké?

hasara33
14. pro 2019

Zdravím všechny, neměl by někdo tip na vánoční kolekci, co se věší na stromeček, z kvalitní hořké čokolády? Značka, obchod, webová stránka .. cokoliv

fouskovi
14. pro 2019

Kupuji každý rok od Orionu my kupujeme mléčnou ale mají i hořkou a taky výbornou

anakolut
14. pro 2019

@hasara33 taky bych ocenila tip na kolekci z cca 70% čokolády.

hasara33
autor
14. pro 2019

@fouskovi chuťově je asi dobrá, ale bohužel to právě není zrovna kvalitní čokoláda dle složení, ale děkuji za příspěvek ☺️

hasara33
autor
14. pro 2019

@anakolut já jsem hledala všude možně po netu, ale nic jsem nenašla a obávám se, že z opravdu kvalitní vysokoprocentní čokolády se figurky na stromek ani nedělají, protože by to stálo majlant a málokdo by to koupil nicméně třeba někdo tip dá ☺️

sudylichozrout
14. pro 2019

@fouskovi Orion fakt nedela kvalitni cokolady...
@hasara33 Helejt, zkus se poptat v prodejne s cokoladou. Urcite v Plzni nejake "cokoladarstvi" mit budete. Tam ti stopro poradi. Nebo si zavolej klidne do nejakeho prazskeho.

jjasmina
14. pro 2019

Zkusila bych spíš nějakou čokoládovnu, třeba budou mít nějakou vánoční edici 🙂

ckei
14. pro 2019

@hasara33 já nedám tip jako takový, ale moje kamarádka to vyřešila tak, že nakoupila vysokoprocentní čokolády, nalámala na čtverečky, zabalila do celofánu, zavázala a pověsila....

Já bych koupila toto, zavázala zlatou nebo stříbrnou nití a zavěsila 🙂
https://www.cokoladovepokuseni.cz/taitau-exclus...

bonavoxa
14. pro 2019

@hasara33 Kolekce z opravdu kvalitní čokolády jsem neviděla, jedině mě napadlo, že v krajním případě by šly pověsit na stromek kvalitní pralinky, jsou často zabalené, že vypadají jako ,,Salonky".

zuzkasim
14. pro 2019

Jé, já viděla loni někde tuším od Lindt, bylo to pár postaviček (jakože ne celá velká krabice) a bylo to fakt dost drahé☹ No nekoupila jsem to. Musel to být nějaký normální obchod, možná Albert, já moc nikam jinak nechodím.

hasara33
autor
14. pro 2019

@sudylichozrout byla jsem, sice teda zatím jen v jedné, ale tam spíš mají pralinky, klasický čokolády nebo dárková balení, bohužel figurky na stromek ne ...možná, že v Praze by něco bylo 🤔

hasara33
autor
14. pro 2019

@ckei super, díky za tip 😉 napadlo mě to, ale nějak jsem nevěděla jak to provést 😀

fouskovi
14. pro 2019

@hasara33 to se omlouvám že obyčejná Orion je pro vás podradna

fouskovi
14. pro 2019

@sudylichozrout paní chtěla tip dala jsem a myslím že zrovna Orion není špatná

ckei
14. pro 2019

@fouskovi tak paní píše dotaz na kvalitní čokoládu
...takže to Orion ale opravdu není 😉 Ač jsou této značky plné regály 🙂

malytlustyhroch
14. pro 2019

@fouskovi Nic si z toho nedelej, asi proste nikdy neochutnaly figurku z "hmoty s cokoladovou prichuti", aby mely to spravne srovnani. Taky jsem mela Orion kolekce rada, dokud jsem mohla mleko, ale je pravda, ze proste existuji vyrazne kvalitnejsi cokolady.
@hasara33 Na vylete do Plzne jsme potkali prodejnu cokolady tusim na Americke, nekde kus od hlavniho nadrazi, a tam meli i mimo advent velke mnozstvi ruznych v barevnych staniolech balenych postavicek, zviratek atd. Ale nevim jak moc byly "kvalitni" a jestli by se daly dobre povesit.

llluckaaa
14. pro 2019

A co tam navěsit pralinky Lindor? Nejsou vyloženě vánoční, ale stromeček ozdobí krásně. Jenom si teda nejsem jistá, jaké jsou na škále kvality. Já je miluju a klasické vánoční kolekce jsem nikdy nejedla a nechutnaly mi, zato po hořkých pralinkách lindor bych se mohla užrat 🙂 https://www.lindt.cz/shop/vsechny-formaty/prali...

me_druhe_ja
14. pro 2019

Já si myslím, že Lindt má něco jako vánoční kolekci....A nebo fakt pověsit ty Lindor koulicky, co je uvedeno výše, to je dobrej nápad. 🙂

llluckaaa
14. pro 2019

@me_druhe_ja Taky koukám na ty vánoční edice, ale hemží se to tam santou a jeho skřítky a je to už i dražší. Ale mají i andílky a tak. Ty zabalené pralinky vypadají pěkně, možná že je na náš stromeček tajně v noci navěsím 🙂

zuzkasim
14. pro 2019

Jé, tak kolem stromečku s Lindt koulema bych nevydržela chodit dlouho!

hasara33
autor
14. pro 2019

Ty Lindt pralinky budou asi nejlepší varianta pokud neseženu přímo figurky, dají se i dobře navázat ☺️ jinak díky všem za reakce 😄

janik252
14. pro 2019

Taky dáváme již několik let mix pralinek Lindt, krásně doplní vánoční výzdobu.

fouskovi
14. pro 2019

@ckei a co je dneska kvalitní bez všech těch éček to bych nesměla kupovat nic

zelenaesmolda
14. pro 2019

@hasara33
a co treba si kolekce udelat vlastni z kvalitni cokolady?treba rozpustit do formicek a pak zabalit do alobalu? 🙂

bonavoxa
14. pro 2019

@fouskovi Naučila jsem se na vysokoprocentní hořkou čokoládu a pak se někde dostala zrovna k figurce z kolekce...prostě mi to nejelo...a to jsem předtím neměla problém. Je fakt, že zrovna v kolekcích ta čokoláda není moc kvalitní.

jelenice_zavodnice
14. pro 2019

@hasara33 Potraviny Marks&Spencer někde v obchodním centru? Nedávno jsem tam kupovala čokoládové dárky. Ale je potřeba koukat na složení, jeden regál jsou čokolády s palmovým tukem a hned vedle čokoláda bez palmového. Ty Lindt kuličky vypadají asi efektně ale všechny jsou s palmovým tukem.

zelenaesmolda
14. pro 2019

@jelenice_zavodnice
palmovy olej neni nejak extra nezdravy.jde spis o dopady na zivotni prostredi pri jeho vyrobe.

ckei
14. pro 2019

@fouskovi kvalitního je toho spousta, jen to chce se zajímat, číst, zjišťovat.... 😉

jelenice_zavodnice
14. pro 2019

@zelenaesmolda Vzhledem k obsahu nasycených mastných kyselin to pro zdraví vůbec není vhodné a vzhledem k tomu, že čím dál tím víc cukrovinek a výrobků obsahuje spíš palmojádrový olej s 85% zastoupením těchto kyselin, tak vysoký obsah vitamínů A a E v tomto oleji to nezachrání. U palmového oleje se všichni ohánějí ekologií ale je dáno nízkou nebo nulovou daní. Produkce tohoto oleje je v současnosti druhá nejvyšší a největší potravinoví producenti světa vyčleňují hodně prostředků na to, aby spotřebitele přesvědčili, že to s tím palmovým olejem není tak horké a že vlastně není pro zdraví tak škodlivý... Všimla jsem si, že čím dál tím víc se i české weby plní články o tom, že "palmáč" je vlastně docela pořádku. Bohužel není.

daruna
14. pro 2019

Koule Lindt dávám už několik let, ale zrovna vysokoprocentní hořká čokoláda dětem asi moc chutnat nebude, spíš pro dospěláky. Na druhou stranu půlkilová kolekce v běžné kvalitě na stromečku pro rodinu jednou za rok asi nebude život ohrožující dietní chybou.

llluckaaa
15. pro 2019

@zelenaesmolda Taky oponuju. Palmojádrový tuk je nezdravý kvůli vysokému obsahu nasycených mastných kyselin. Ekologie je jedno negativum, zdravotní důsledky druhé negativum
@daruna A oponuji i tady. Jde o to, co jsou děti doma zvyklé jíst. Jestli nemají v jídelníčku moc sladkostí, tak zvládnou i hořkou čokoládu. Kdysi se mi stalo, že mi někdo dal 99% lindtku, jakože hodně kvalitní a hořkou čokoládu, protože já jím od dětství jen hořké, a když jsem to strčila do pusy, zkřivila se mi pusa a musela jsem jí vyplivnout. Děti chtěly ochutnat, dala jsem jim a v pohodě ji postupně snědly 😀 I teď snědí hořkou čokoládu 🙂