Zdravím všechny, neměl by někdo tip na vánoční kolekci, co se věší na stromeček, z kvalitní hořké čokolády? Značka, obchod, webová stránka .. cokoliv
Zkusila bych spíš nějakou čokoládovnu, třeba budou mít nějakou vánoční edici 🙂
@hasara33 já nedám tip jako takový, ale moje kamarádka to vyřešila tak, že nakoupila vysokoprocentní čokolády, nalámala na čtverečky, zabalila do celofánu, zavázala a pověsila....
Já bych koupila toto, zavázala zlatou nebo stříbrnou nití a zavěsila 🙂
https://www.cokoladovepokuseni.cz/taitau-exclus...
Jé, já viděla loni někde tuším od Lindt, bylo to pár postaviček (jakože ne celá velká krabice) a bylo to fakt dost drahé☹ No nekoupila jsem to. Musel to být nějaký normální obchod, možná Albert, já moc nikam jinak nechodím.
@sudylichozrout byla jsem, sice teda zatím jen v jedné, ale tam spíš mají pralinky, klasický čokolády nebo dárková balení, bohužel figurky na stromek ne ...možná, že v Praze by něco bylo 🤔
@sudylichozrout paní chtěla tip dala jsem a myslím že zrovna Orion není špatná
@fouskovi Nic si z toho nedelej, asi proste nikdy neochutnaly figurku z "hmoty s cokoladovou prichuti", aby mely to spravne srovnani. Taky jsem mela Orion kolekce rada, dokud jsem mohla mleko, ale je pravda, ze proste existuji vyrazne kvalitnejsi cokolady.
@hasara33 Na vylete do Plzne jsme potkali prodejnu cokolady tusim na Americke, nekde kus od hlavniho nadrazi, a tam meli i mimo advent velke mnozstvi ruznych v barevnych staniolech balenych postavicek, zviratek atd. Ale nevim jak moc byly "kvalitni" a jestli by se daly dobre povesit.
A co tam navěsit pralinky Lindor? Nejsou vyloženě vánoční, ale stromeček ozdobí krásně. Jenom si teda nejsem jistá, jaké jsou na škále kvality. Já je miluju a klasické vánoční kolekce jsem nikdy nejedla a nechutnaly mi, zato po hořkých pralinkách lindor bych se mohla užrat 🙂 https://www.lindt.cz/shop/vsechny-formaty/prali...
Já si myslím, že Lindt má něco jako vánoční kolekci....A nebo fakt pověsit ty Lindor koulicky, co je uvedeno výše, to je dobrej nápad. 🙂
@me_druhe_ja Taky koukám na ty vánoční edice, ale hemží se to tam santou a jeho skřítky a je to už i dražší. Ale mají i andílky a tak. Ty zabalené pralinky vypadají pěkně, možná že je na náš stromeček tajně v noci navěsím 🙂
Jé, tak kolem stromečku s Lindt koulema bych nevydržela chodit dlouho!
Ty Lindt pralinky budou asi nejlepší varianta pokud neseženu přímo figurky, dají se i dobře navázat ☺️ jinak díky všem za reakce 😄
Taky dáváme již několik let mix pralinek Lindt, krásně doplní vánoční výzdobu.
@hasara33
a co treba si kolekce udelat vlastni z kvalitni cokolady?treba rozpustit do formicek a pak zabalit do alobalu? 🙂
@hasara33 Potraviny Marks&Spencer někde v obchodním centru? Nedávno jsem tam kupovala čokoládové dárky. Ale je potřeba koukat na složení, jeden regál jsou čokolády s palmovým tukem a hned vedle čokoláda bez palmového. Ty Lindt kuličky vypadají asi efektně ale všechny jsou s palmovým tukem.
@jelenice_zavodnice
palmovy olej neni nejak extra nezdravy.jde spis o dopady na zivotni prostredi pri jeho vyrobe.
@zelenaesmolda Vzhledem k obsahu nasycených mastných kyselin to pro zdraví vůbec není vhodné a vzhledem k tomu, že čím dál tím víc cukrovinek a výrobků obsahuje spíš palmojádrový olej s 85% zastoupením těchto kyselin, tak vysoký obsah vitamínů A a E v tomto oleji to nezachrání. U palmového oleje se všichni ohánějí ekologií ale je dáno nízkou nebo nulovou daní. Produkce tohoto oleje je v současnosti druhá nejvyšší a největší potravinoví producenti světa vyčleňují hodně prostředků na to, aby spotřebitele přesvědčili, že to s tím palmovým olejem není tak horké a že vlastně není pro zdraví tak škodlivý... Všimla jsem si, že čím dál tím víc se i české weby plní články o tom, že "palmáč" je vlastně docela pořádku. Bohužel není.
Koule Lindt dávám už několik let, ale zrovna vysokoprocentní hořká čokoláda dětem asi moc chutnat nebude, spíš pro dospěláky. Na druhou stranu půlkilová kolekce v běžné kvalitě na stromečku pro rodinu jednou za rok asi nebude život ohrožující dietní chybou.
@zelenaesmolda Taky oponuju. Palmojádrový tuk je nezdravý kvůli vysokému obsahu nasycených mastných kyselin. Ekologie je jedno negativum, zdravotní důsledky druhé negativum
@daruna A oponuji i tady. Jde o to, co jsou děti doma zvyklé jíst. Jestli nemají v jídelníčku moc sladkostí, tak zvládnou i hořkou čokoládu. Kdysi se mi stalo, že mi někdo dal 99% lindtku, jakože hodně kvalitní a hořkou čokoládu, protože já jím od dětství jen hořké, a když jsem to strčila do pusy, zkřivila se mi pusa a musela jsem jí vyplivnout. Děti chtěly ochutnat, dala jsem jim a v pohodě ji postupně snědly 😀 I teď snědí hořkou čokoládu 🙂
Kupuji každý rok od Orionu my kupujeme mléčnou ale mají i hořkou a taky výbornou