Dnes jsem četla tento článek a dost mi zatrnulo : http://zena.atlas.cz/zivot-je-boj/155361-treset...
Píše se zde, že třesení s miminkem, nadhazování při hře nebo nadskakování... může být i smrtelné. Hned se mi vybavily všechny chvilky, kdy jsme s malou hopsaly a blbnuly 😕
ino tak jsem se taky vyděsila nikdy sme s natálkou netřásli aby se uklidnila ale občas jí ve hře vyhodíme do vzduchu jen kousek ale přece, no každopádně už to rozhodně dělat nebudu 😕
To je jasný, nijak brutálně s ní netřesu, ani ve vzteku 😉 Ale napadly mě třeba tyhle šílený chodníky u nás, nebo když jedeme po dlažebních kostkách. To s ní v tom kočárku docela šíleně mele.
to zase někdo něco napsal 😀 , já teda nezažila, že by s tak malým miminkem někdo třepal, když se každý snaží, aby mu nepadala hlavička. a vyházování dětí se taky dělá v pozdějším věku, ne s malýma miminkama. Ten článek mi absolutně nic nedal, to zase určitě zkoumali Američani 😉
jezismarja vubec takovy voloviny nectete 😀..nechapu kdo pise takove blbosti, taky bych to tipla na americany 🙂
holky, dřív byly kočárky úplně šílené a kostky skoro všude a máte nějakou újmu?
hlavicka miminku nemusi bibat bimba jen mozek a narazi do sten a cev takze i kdyz hlavicku drzite mozek se hybe a to je to nebezpeci!
no hlavně o kočárkách v tom článku není vůbec řeč a podle mně je dost rozdíl, jestli někdo chytne dítě a začne s ním lomcovat, než když se jen drncá v kočárku, takže bych ten článek vůbec neřešila a zapomněla bych na něj 😉
. . . . já to vidím tak, že je to zase pěkně nafouklá bublina.
denousku: a ty třepeš Vojtíškem? Já myslím, že většina lidí si uloží dítě, které nedrží samo hlavičku, do nějaké klidové polohy a nijak s ním netřepe. 😉 A myslím, že ani hraní se starším kojencem není tak nebezpečné, pokud se nedělají vyloženě cukavé pohyby, ale pozvolné.
nenen paneboze to ne!!ale jen rikam ze mu vadi treseni i kdyz hlavicka je pevne drzena ze mu proste vadi silne otresy ptz se trepa mozek ..to treba kdyz se nejakej nervak nastve ze dite porad rve tak s nim zatrepe a hotovo
kocarky nereste ty sou v klidu
no jo, jenže to už pak je spíš o týrání dítěte, když se nějaký nervák naštve a ne o hraní s dítětem 😉 😀
denousek, tak to je jasný, že to je nebezpečný, ale to normální člověk přece snad nedělá, ne?
Tak jsem to přečetla jedním dechem. 😀
Akorát jsem si vzpomněla na scénu z filmu "Slavnosti sněženek",kde dědek vyvezl bábu s drcérou a vnukem na traktoru a pak utekl za kancem do kukuřice.Tak s tím(zřejmě)ročním dítětem(asi to byla figurýna,ale vypadalo to docela živě 😅 )pěkně zatřásli...................v tom případě bych se asi obávala otřesu mozku. 😉
Porod(klasický)může také způsobit nepatrné krvácení do mozku,................vždyť se miminku mozek docela brutálně ztlačí.............a to nikdo neřeší. 🤐
Takže já jsem v ledovém klidu.Sice Adama občas vyhodíme(tak asi metr)do vzduchu,................ale v tom případě bych s ním nemohla jezdit ani výtahem. 😀
no to je pravda to normalni clovek snad neudela ale radsi an to upozornujou a to je fajn
adrianav naprosto s tebou souhlasím - nečíst takový články.... akorát dělaji zbytečnou paniku a mě osobně naprosto rozčilujou! Ještě to nafouknou do obrovskejch rozměrů, aby tim lidi co nejvíc vyděsili. Je jasný, že normální člověk nebude s dítětem mlátit tak, že mu lítá hlava sem a tam.
To bychom opravdu museli žít s těmi dětmi v izolaci, aby náhodou se jim něco nestalo... Co až začnou chodit? To nám doporučej nafukovácí kombinézy, aby si neodřely koleno?
Holky, fakt to nečtěte... 😉
No já o tomhle věděla, říkala to kamarádka, že jí to řikal lékař.Prý esi ví jak se chová syrové vejce ve skořápce, když s ním zatřesete, tak se prý chová mozek miminka.Já s malou nikdy netřásla, spíš jsem vždy řešila když jedu kočárem někde, kde to fakt drncá.
Ono to nejspíš bude dost nafouknuté. S malou taky netřesu, jako s vánočním stromečkem 😀
Začala jsem tuto diskuzi proto, protože je to už druhý článek stejného druhu, který se objevil. Ten první jsem četla někdy dříve na www.rodina.cz/clanek5609.htm
to srovnání s vejcem mě pobavilo 😀 hlavně když si vezmu poměr mezi velikostí vejce a silou, kteoru s ní třepete a navíc ve vajíčku je vzduchová bublina, která dovoluje, aby se to tam mlátilo 😀
a že se to objevilo víckrát. Vždyť to tak je vždycky, někde něco napíšou a pak se to začne psát všude. 😉
To se podle mě mluví o takovým tom třesení miminkem ze vzteku, že třeba nespí, nebo co já vím. Určitě se to netýká nějakýho drncání v kočárku ani normálního blbnutí 😉
a příští článek bude o tom, kolik dětí umřelo, protože dostali naprdel 😀 (a přitom to bude myšleno, že je někdo seřezal jak psi, protože na ně neměl náladu) 😉
teda jak "psy" ne psi 😉
hele to je spis asi na deti, co jsou tak male a nedrží hlavičku - cca do 3 mesicu by se s detmi opravdu nemelo trast, mysli se tim takove to divoke zatreseni doperdu dozadu kdyz dite hodně pláče - ono se lekne a zklidní se... takže u pidi mimin ne, ale u ročních deti bych se tolik nebala.
Já jsem tedy tchýni zakazala vyhazovani do vzduchu, ona to jednou udelala a mala se beztak rozplakala, takze si rekla sama, ze se ji to jeste nelibi 😉
Clanek o Skahen Baby Syndrom jsem uz cetla nekdy kratce po porodu a taky me docela vydesil.
S Miriam jsem nikdy netrasla, ale to klasicky blbnuti s vyhazovanim do vzduchu nekolikrat absolvovala.
Po precteni toho clanku jsem s tim uplne prestala, ale ted uz to tak neberu a nechavam manzu, at ji vyhazuje a ona se u toho chechta jak blazen. Sice mi porad v hlave blika to vystrazny svetylko, ktery ve mne clanek rozsvitil, ale drzim se.
To nejspíš platí u hodně malinkatých miminek, těm větším už nejspíš mozek vyrostl a drží jim v hlavince "na těsno" 😀
tak po té co jsem vyndala zimní fusak z kočárku ta jí tam ta hlavička občas pěkně natrřásá (Vinohradské chodníky připomínají často tankodrom). tak jenom doufám, že to s tím třesením nebude tak horký a týká se to spíš menší miminek. Ona se u toho natřásání ani nevzbudí.
ja taky nekdy zasnu jak venku s kocarkem drncaji schvalne maminky ..teda nektere ale az brutalne hoodne v domeni ze dite uspi..mozna driv omraci 😠
Holky je jasný, že se s mimčama nesmí brutálně třást a že je to nebezpečný. Ale když drncá kočárek po chodníku nebo když blbneme s Filipem, to je trochu něco jinýho. Neměly by se zaměňovat dvě odlišný věci. Ono nic se nemá přehánět, a to je i s tím klepáním.
ino, neboj - třásla jsi někdy s malou tak, aby se jí hlavička bimbala ze strany na stranu? Asi ne, že? Instinktkivně jí hlavičku chráníš a podpíráš. Běžné hopsání a blbnutí nevadí.