Dostala se ke mě informace, že kolotoč nad dětskou postýlkou (či jiné zavěšené hračky) mohou způsobit šilhání, protože se na to mimčo moc soustředěně kouká a má ho moc blízko očí. Co si o tom myslíte?
to si myslím že je to blbost, kolotoč je dost daleko, my ho máme ve středu postýlky tudíž na něho malá jednak nedosáhne a jednak ho má daleko od očí. myslím že kdyby byl kolotoč za hlavičkou tak by to nutilo dítě očima šilhat nahoru ale pokud je kolotoč v úrovni očí nebo dál od očí nemůže to způsobit nic
Tak to netuším, ale jezdila jsem s malou na dětskou kardiologii a tam měla paní Dr. nad lůžkem kolotoč taky 😉 Kolotoč se netočí rychle a určitě nejde pořád.
nevím, jestli šilhání, ale hrací strojek zcela zaručeně způsoboval záchvaty šílenství matky 😀 Jinak pokud se ti zdá blízko, tak ho prostě posuň 😎 Mým dětem nezpůsobil nic, jen já z něho byla na prášky 🙄
hele, normálně bych hlasovala, ale protože to je možné jen jednou, tak musím napsat:
souhlas se @strouzek - my máme kolotoč "v nohách", protože malý se zakláněl, protože ho kromě poletujícího zvěřince zajímalo i upnutí na postýlku.
@neumisa - ach bože, jak mi mluvíš z duše - kdybyste věděly, jak já nesnáším melodii twinkle, twinkle little star 😠
nepředpokládám, že by tu byl nějaký magor, který by nechal dítěti kolotoč šmrdlat do obličeje 🙄
Uf... jeste dite nemam, je teprve na ceste.... nekdy si rikam ze staci mit selskej rozum a ne zkusenosti. Silhani detsky kolotoc nad postylkou zpusobit muze, pokud ho nedam dostatecne daleko od oci ditete. Tecka.
já si myslím ,že výrobci takové věci vyrábí tak aby to odpovídalo a nemohlo zpusobit onemocnění nebo šilhání,jinak by se takové věci prodávat nesměli.