Milé kolegyně-maminky, potřebovala bych se poradit. Od února bychom měli s dcerou začít chodit na plavání, po peripetiích se nám s kamarádkou podařilo získat místo, v našem městě je o plavání dětiček ohromný zájem a nabídka je hluboko pod poptávkou. Kurzy začínají první týden v únoru, sama nemohu jezdit autem a jsem tudíž odkázána na kočárek a tak mi dělá starost ta zima. Můj partner vůbec nesouhlasí, abych malou v tomto počasí vystavovala změnám teplot a já sama mám pochybnosti jestli dělám dobře a jsem v pokušení to i odříci. Přitom vím, že na mé místo je v pořadníku několik náhradnic, které by to braly všemi deseti. Máte určitě někdo zkušenosti, tak poraďte. A prosím i o nějaké praktické rady. Děkuji 🙂
ahoj, my taky chodíme plavat i přes zimu. Po plavání jsme 30minut v herně a potom jdeme domů. Chodí tam spousta maminek, které dojíždí i z vesnic cca 30km od Brna MHD. Je důležité mít teplé oblečení.
přesně jak píší holky, důležitá je ta aklimatizace při normální teplotě, min. těch 30 minut. jinak bych neviděla problém 😉
Je to jen pár stanic MHD, cesta nebude trvat déle než 15-20 min. Já jen mám strach, aby ten přechod teplý bazén - studený vzduch venku nebyl moc řekněme násilný nebo zdraví ohrožující. Například v dnešních dnech si to vůbec nedovedu představit, když jsou teploty dost pod bodem mrazu.
Marti ty přechody máš všude, i když jdeš do obchodu třeba. Důležitá je ta aklimatizace po plavču min. 30 minut a pořádně obléknout 😉
Ono jde právě o to, že nesmíte dělat ten přechod "teplý bazén - studený vzduch venku". To by bylo zdraví ohrožující. Jak už tu holky psaly, musí to být "teplý bazén - herna minimálně 30 min. - studený vzduch venku" 😉
My jsme taky chodili plavat v zimě a jak píší holky - po plavču jsme zůstali v herně i déle než půl hodiny, ale to bylo způsobeno kafíčkem a vykecáváním se s holkami ze skupiny 🙂 sice jsme jezdili autem, ale to auto taky nebylo vyhřáté. Prostě jsme se teple oblékli a hotovo 🙂
Ženský, díky za ohlasy, asi z toho dělám moc velkou vědu. Je fakt, že na bazénu je herna, kde se dá akllimatizovat, takže by to skutečně neměl být takový problém.
Ahojky, malý má půl roku a také se chystáme koncem týdne na první plavčo... Taky se bojím, ale budeme jezdit autem, i když v těchto mrazech bude taky vymrzlé, neb ten kousek se nezahřeje... Budu sázet na pobyt po plavání uvnitř jak píší holky, kdy malému dám mlíčko a pak na teplé oblečení ála eskymák. Navíc máme možnost po plavání mimča vysušit a dosušit v přiměřeně vytopené sauně, takže to je super.
Ahoj malý má 4,5 měsíce a zrovna jsme začali chodit plavat. Byli jsme 2x a zatím vše v pohodě a to s ním po plavání jezdím cca hodinu venku, protože po plavání krááásně spinká 😉 V herně jsme také, takže myslím, že ten přechod není tak hrozný, hlavně hodně obléknout 🙂
Ahojky,já s našim Jéňou chodím plavat od 4 měsícu a můžu to všem doporučit i v zimních měsících. V kočárku jsem malého vždy pořádně zababušila a už jsme frčely na MHD. A nějaké nemoci nic moc,sem tam rýmička to vždy přitáhnou ti starší ze školy,ale jinak nic. Děti se vám začnou pomalu otužovat a zvládnou to dobře,plaveme od září do června a jen o letních prázdninách máme vždy pauzu. Honzík teď už plave sám nad vodou ho drží jen páseček,já mu pomáhám pouze při cvičení. Miluje potápění,skákání do vody a klouzačku,já říkám doma máme rybu v převlečení za človíčka. Když budete chtít jukněte do alba máme tam pár foteček.
tak to mi vždy v zimě chytli uši a rýmu,i kdyý jsme čekali v herně.Prostě si myslím že v takové zimě už bych nikdy nešla,je to frozněj přechod v byzénu 30stupnu a venku -15.mi jedině v létě. 😉
Marti: Jestli máte doma autosedajdu, tak bych se domluvila s nějakou mamkou, aby mne vozila a přispěla jí na benzín. Jinak aklimatizace je nutná a čím větší zima, tím déle. Kdybych byla nucena chodit i z plavča pěšky, tak bych tam zůstala asi hoďku.
My začali chodit před týdnem a teplotní rozdíl byl velký. Jak píší maminy 🙂 důležitá je aklimatizace. Prostě posedět a pokecat s mamina po plavání 😎 Pak i kočar neni problém.
Jediné v čem bych viděla problém je ta bláznivá epidemie co sem letí.......
Ahoj @martimarti @montis @slavkamiru @novako @hancas @smilena @andyalukasek2008 @jjaanca @mobina @dzej @minda a ostatní maminky 🙂
do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady všechny společně tvoříme, byl vložen nový článek na téma Plavání kojenců https://www.modrykonik.cz/plavani-kojencu/ .
Pokud si najdete chviličku a napíšete nám všem své zkušenosti s Plaváním Vašeho dítěte - kojence, pomůžete další spoustě maminke, které zvažují, zda plavat s dětmi začít, či ne a zde na koníku hledají Vaše rady, tipy a zkušenosti, které určitě ocení! Ve Wiki mají na místě jak obecné informace o této tématice, tak také Vaše příběhy.
Např. Kam jste na kurzy chodily? Co vše jste musely mít s sebou? Co bylo náplní kurzu? atd.
Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".
Mockrát Vám děkuji, že pomáháte a přeji fajn den!
Jennyska
PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all
Marti, my chodíme plavat od srpna, tedy od 4 měsíců, chodíme i teď přes zimu. Já mám naštěstí k dispozici auto, ale byla jsem párkrát i s kočárkem MHD. Já osobně nevidím nic špatného v tom, že budete chodit plavat i v zimě. Pokud je dítě zdravé, dobře ho oblečeš, tak proč ne. My máme například na plavání i dětskou hernu, kam můžeme po plavání zajít, takže děti nejdou hned po plavání ven, ale mužou si chvilku hrát nebo být nakrmeny při pokojové teplotě. A to je stejné, jako když jdete z domu ven na procházku ven. Samozřejmě nakonec stejně záleží na domluvě u Vás doma a pokud o plavání hodně stojíš, tak i na Tvých argumentech. Jak dlouhá je cesta na plavání ?