Čauky, dcera má 21 měsíců a dostala Plané neštovice. Má je už 6 dní. Prvně se udělala jedná, pak 3 dny nic a teď 3 den se dělají další. Nemá jich moc velkých, teda až na tu úplně první, ta není pěkná, mažeme podle lékařky Betadine. Na zbytek máme mast schválenou lékařkou z lékárny. Co ale řeším. Dcera si stěží nechá namazat obličej, ale tělo už ne. Pláče, vstekala se. Zatím se vůbec neškrábala, jen je unavená, což je jediný projev k těm pupínků. Jakou máte zkušenost. Mám ji za každou cenu mazat a nebo je nechat jak jsou. Mast nepálí zkoušela jsem na svoji dermatitidu. Co si myslíte?
Není to nutné.
Ani jedné dceři jsem neštovice ničím nemazala, v prvních dnech, kdy hodně svěděly, jsem je vykoupala ve vodě s trochou hypermanganu, ten vysušuje. Jizvy žádné nemají.
Kamoska na tajnacku mazala dekolt a celo v noci, kdyz dite usnulo. Mela to desne rozskrabany a taky se nechtela namazat
synovi jsme taky nemazali - nesvědělo ho to a neškrábal se, takže zbytečné ... ty masti jsou hlavně aby ulevily od svědění a dítě se neškrábalo
Nemusí se mazat =) Jen dávej pozor na ty, co jsou na obličeji, ať se jí nezanítí, měla by jizvu.
Synovi jsem nemazala, jen koupala v hipermanganu-to pomáhalo.Sebe jsem taky nemazala, taky hipermangan a ještě jsem si s ním oplachovala čelo kde jsem měla 60 kousků. Syn má dvě jizvy na čele po těch prvních, ty si totiž rozškrábal a já mám jednu hlubokou taky na čele jelikož jsem prvně myslela že je to beďar a pěkně ho podlábila.Potom mám pár menších ale myslím že proto že jsem je prodělala v dospělosti a bude déle trvat než ta kůže zregeneruje.
Dík moc všem. Nechtěla jsem něco zanedbat. 😸
@zejm ano, byly to pro nás hrozne neštovice. Syn měl taky týden horečky,tím že trpí i na febrilky,tak musel dostávat i diazepam. Měl zanícených 90procent neštovic. Doteď má velké jizvy,které se nehojí ... Nehledě na to že fotka je z doby,kdy se mu teprve rozjizdely. Myslím,že nejde úplně o počet neštovic, ale spíš jak to každé dítě snasi...
@pavlifab To nebylo zpochybnění stavu Vašeho syna... Spíš mě zarazilo, jak lehkovážně k tomu lékaři přistupovali u našich holek. A rozumím Vám, protože to bylo opravdu hrozné. Každý se k tomu staví: neštovice, pohoda, jdeme se nakazit... A mně dodnes vstávají vlasy, když si na naše neštovice vzpomenu. A děsím se, jak to bude probíhat u našich mladších, kteří ještě neměli ☹
Teď právě ležím s prckem v nemocnici na kapačkách s nemocí ruka-noha-pusa. Taky banální infekce... U ostatních dětí...
Mně třeba doktorka řekla, ať nemažu. Takže jsem nemazala a uschnuly rychle. Jediné, co jsem dělala, tak jsem syna koupala v černém čaji, to krásně vysušuje.