ahoj,chci se zeptat jestli taky ohříváte jídlo svýmu mrnouskovi v mikrovlnce?já mám 7 měsíčního chlapečka a ohřívám mu jak kupovaný tak doma dělaný jídlo,a kolem mě se názory na ohřívání v mikrovlnce přesně na půl lišej.někdo to totál odsuzuje,druhýmu to příde uplně normální.napište mi prosím jak to děláte vy.dík za názory.
Ahoj, já taky ohřívám v mikrovlně, zatím jsem neslyšela jasný názor proč ne, kromě nerovnoměrného prohřátí, a to řeším protřepáním lahve nebo promícháním jídla automaticky...a vzhledem k tomu, že vím přesně do kolika napočítat u kterého jídla, nemusím chladit 🙂 Je to holt nejrychlejší a dítě mi tak dlouho nečeká...a že to první bylo dost netrpělivé.
pry tam jde o to,ze je to nerovnomerne,a taky o to,ze se tim ztraci ty ziviny....
Já nemám mikrovlnku ráda, nikdy mi nebyl nijak sympatická, jídlo v ní ohřáté nebo nedejbože vařené u nás doma bývalo horší chutí než zpracované v kastrůlku. Navíc ve mne zasely značné semínko pochybností tvrzení o škodlivosti mikrovlnného záření.
V postoji k mikrovlnce se shodnu se svým mužem, takže mikrovlnku nemáme a jídlo dcerce vařím a ohřívám na sporáku.
Nicméně když jsme v mateřském centru nebo restauraci, případně ještě na návštěvě u mojí mámy, která mikrovlnku miluje, tak nějaký ten kus žvance dceři i sobě v mikrovlnce ohřeju a jsem ráda, že jsem ráda.
ahoj já teda taky ohřívám jídla v mikrovlnce 😀
já v obojí, jak se mi chce...polévky ale většinou v kastrůlky, ale určitě né proto, že bych se bála...také nevidím problém...od 2 měsíců jsem nekojila a ohřívala v ní i mléko
žádné špatné mikorvlnné záření či co už dávno tyto mikrovlnkyv dnešní době nemají (tak je to i s TV-nemají nemají špatný vliv na oči.... 😵 ),takže se říká a píše spíš,že se nedoporučuje s nerovnoměrného ohřátí,ale já ohřívám od začátku jídlo pro malou,tak i mléko a samozřejmě na míň stupňů a pak pořádně promíchám či protřepu a ochutnám,zda je teplota v pořádku.Neumím si představit než bych zapla elektrický sporák,než začne hřát,než dát jídlo po hrnce a začnu ohřívat........Vím,že to měli předtím maminy těžké,ale když je ta možnost,tak proč si to neulehčit 😉
ahoj roni...
ohrívám svým dvema raubírum zásadne v mikrovlnce, nevidim v tom problém, mlíko protrepu, jídlo promíchám 😉 pohoda 😎
Ahoj holky, taky ohřívám v mikrovlnce, než bych to ohřála na sporáku, tak se mi malej uřve 😀
Já mikrovlnku taky používám a ohřívám v ní všechno, jak mlíko(pořádně protřepu), tak jídlo(pořádně promíchám). a bez mikrovlnky si to už nedovedu představit. 🙂
ahojik ja tez pouzivam mikrovlnku je to super je to rychly nez ohrivatna sporakuu 😀 😀 😀
tak se připojuji do klubu na mikrovlnku nedám dopustit ohřívám v ní všechno od mlíka až po příkrmy 😀
...bez mikrovlnky bych byla ztracená ☹ . Ohříváme v ní mlíko, čaj i jídla. 😉
tak holky já v ní taky ohřívám všechno.už bych se bez ní neobešla 😀
ja mikrovlnu nemam moc rada a k zivotu ji nepotrebuji..nerikam,ze ji nikdy nebudu mit,ale zatim se nam nestalo,ze bychom ji potrebovali,navic na ni neni misto..u matky se ohriva vsecko v mikru a bud je to mega teple anebo malo a furt se to musi zakryvat a tak o zivinach ani nemluvim proste to je neco neprirozeneho a ja si myslim,ze jidlo z toho neni tak dobre hodnotove jak v kastrulku ohrate..taky sem mela obavu jak to bez ni zvladnu ,ale je to jako se vsim..zvyknes si..mam male kastrulecky a rendlicky plechacky na davky mleka a no problemo..jidlo se da zehrit i na plotne pokud mas teda plyn..elektriku rozehrivat je otrava.. 😝 ja s ni ani nepocitam do nove kuchyne to si radsi dam poradnej sporak vymakanej ,ale neodsuzuju to a kdyz v tom neco dostanu nekde ohrate tak to neresim..kolikrat sem v Ikea ohrivala pro malou v tom jidlo,ale doma to nechci a nepotrebuji a nikdo si nikdy na nic nestezoval ohledne ohrivani jidla 😉
Ahojky,
taky ohříváme jídlo v mikrovlnce 🙂 Omáčky a polévky většinou na sporáku, ale zbytek jistí mikrovlnka 😎 a většinou to bývá prohřáté rovnoměrně 😉
my taky ohříváme v mikrovlnce a dobře promíchám 😎
taky ohřívám v mikrovlnce,dokonce ze začátku po porodu jsem v ní ohřívala i mlíčko
Ohřívám taky v mikrovlnce, resp. ohřívala jsem. TeĎ už většinou jí Jirka s námi, takže to má ze sporáku.
Logicky - třicet vteřin v mikrovlnce jednou denně na oběd - co to udělá? Nic. Myslím, že stačí vyjít na ulici a škodlivin je tam víc jak dost 🙂
me prijde zase,ze cim mene tech skodlivin ,kdyz uz vsude sou ,tim lepe 😀
roni: já patřím k těm, co ohřívání jídla pro děti v mikrovlnce odsuzují. Mikrovlnku máme, občas ji používáme, ale jídlo pro malou bych v tom neohřála ani náhodou!!! Ani když jsem byla těhotná, tak jsem ji nepoužívala...Věc názoru...j jsem přesvědčena, že je to hodně špatná věc... 😉
Ahoj, my mikrovlnku nemáme, protože ji nechceme. Dítěti vše ohříváme ve vodní lázni 😉 Prostě vlnám nevěříme...
Ještě dodám že jídlo pro malou - zatím jen občas zamražené moje mléko ohřívám také ve vodní lázni, to se mi do tý mikrovlnky nějak dávat nechce 😉 Ale naše jídlo v mikrovlnce, ale rozhodně ji nepoužíváme nějak pořád 🙂
Tak ohřívám v mikrovlnce..a když vypnou proud tak na plynu,je to taky rychlý,ale teďka jedu na týden k našim a oni mikrovlnku nemaj a maj elektr. sporák,takže top bude horor než to mlíko a jídlo ohřeju 😠
Pro Barunku vše čerstvé nebo ve vodní lázni 😉
Pro nás i z mikro vlnky, když ohřívám menší množství jídla...na nás už není co zkazit 🙂
My ohříváme v mikro vše a žádný problém 🙂
Ahoj, mě by spíš zajímalo, jak chladíte převařenou vodu na 45 stupńů, třeba nakaše Nestlé, aby se nezničily ty bifidobakterie.
zajímá mě to samé, co zajímá rerunu...
jinak jsem četla o problémech s nerovnoměrným ohřevem.. místa na bodu varu x studená místa.. když se tam nechá "déle" tekutina, může "bouchnout", vystříkne... To je fakt, na to pozor.
U MM jsem četla, že neohřívat v mikrovlnce, ale pouze ve vodní lázni.. většinou jen kvůli nerovnoměrnému ohřátí, ale také kvůli tomu, že se při tom mikrovlnném ohřevu ničí cenné látky, které v něm jsou..
a co indukční deska.. ta se také ohřívá pomalu? (nemůžu mít plyn 🙄 )
Ahojky,já taky doma ohřívám v mikrovlnce,nevidím v tom problém,když to pořádně pak promícháš,ale co člověk to názor 😉 😉