Ahoj holky, nevím jestli je tu nějaké takové téma, jestli ano tak se omlouvám, že zakládám další, ale já jsem takové nenašla. Chci se zeptat, od kdy se může chodit s batoletem k přírodnímu koupališti, či přehradě? Máme 1,5 roku starou dcerku a kousek od domova přírodní koupaliště (pískovnu). Hrozně nás to láká tam v těch vedrech jet, ale nevíme jestli je to pra malou vhodné. Na normálních bazénech býva moc lidí a příjde mi, že rodičům je jedno co tam dělají jejich děti, hlavně že mají svůj klid a tak furt tam jen trnu, aby mi malou nějaké jiné dítě nepřetáhlo hračkou přes hlavu nebo na ní jako nezřízrená střela neskočilo. Ještě nutno podotkonout, že v zimě malá u nás na bazéně dostala vyrážku, která zmizela teprve před 3-mi týdny.Takže od jakého věku by jste chodili koupat svoje děti do přírodních koupališť?
my sme v 1,5 roku chodili celé leto na prírodnú pieskovňu, myslím si, že je to hygienickejšie, pokiaľ tam nie sú sinice, mňa vždy z bazéna bolia uši, v prírodnej vode sa mi to ešte nestalo. Ja zastávama názor, že v prírodnej vode sú ryby a iné živé tvory, ktoré by pobyt v bazéne neprežili.
ahoj, taky si myslím, že leckteré přírodní koupaliště je lepší než bazény 😝 jenom pozor, aby voda nekvetla a je to v poho. Malá se koupala loni jenom v přírodních koupalištích, lomech i řece, to jí byl rok a nic se nestalo.
ovšem holky , které trpí na různé záněty a mykozy, tak budou mít určitě jiný názor.
Jistě je přírodní písčité koupaliště lepší,než městský bazén..Viz má zkušenost..V dětském bazénku plavalo 5 hoven.všichni zdrhli a každý dělal,že o tom neví...Fakt bomba.Kor,když vidíte odkud vítr vane a rodič není schopen dojít za plavčíkem,aby to uklidil..☹navíc jsem se tam setkala i s tím ,jak si děti povídají,že čůrají jen do vody a nechce se jim vylézat ven a chodit na wc... 😠 Takže fakt radši přírodní...bez chloru..
@simonceli ahoj,my už letos s dcerkou takhle u vody byly,ale naše je staší,má skoro 2 roky. Ale jinak co vidím a i u přátel,tak se jezdili koupat už i s kojencem kolem těch 10 měsíců. Ono jak píší holky,pokud tam nejsou sinice a rybky si neopalují bříška,tak je to ok. Doporučuji klasický test na vodu,zavařovací sklenici naplnit vodou,ve které se budete koupa a pokud je po hodině dvou na přímem slunci čistá,tak se bát nemusíš. Podobné téma tu skutečně už bylo,ale tam se hlavně řešilo jestli s prckem na koupaliště.
ahoj, určitě ano, nemáchala bych tam kojence, ale dítě po roce je myslím už tak "odolné", že koupání v přírodě je pro něj víc přínos než pohroma. Petr byl ve vodě (v řece, rybníku) už v roce, v srpnu, a další léto (20-24 měsíců) už byl vodník se vším všudy. Neboj.
@berenika39
@benjik holky díky, tak letos to už vyzkoušíme
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/koupani-... -tady je něco podobného. Jeslti ti to pomůže?
@hancazivocich díky kouknu na to....
@simonceli Podobné téma už tu někde je, ale nevím jak je nazvané. Jen si pamatuju, že to tu už holky kdysi řešily 😉
Kdyby bylo na mě, tak bych na přírodní koupaliště s takhle starým dítětem klidně šla, ale jen pokud tam nejsou sinice a další podobnej bordel. Prostě pokud by byla voda čistá, tak v tom nevidím problém 😉 Pracovala jsem na bazéně a z vlastní zkušenosti ti mohu říct, že ty přírodní koupaliště třeba v lomech jsou kolikrát víc čistý 😉