ahoj holky, potřebovala bych poradit. Koupili jsme si auto, ve kterém je 8 airbagů, 2 vpředu (řidič a spolujezdec),pak jsou tam boční a hlavové. Je mi jasné, že když chci vozit autosedačku na předním sedadle, tak musím airbag vypnout, ale jak je to, když chci vézt malou na zadním sedadle? A pokud se tam airbagy taky vypínají, tak i u vetších sedačeknebo jen u vajíček, které se dávají proti směru jízdy? Prozkoumávala jsem návod od výrobce, ale nenašla jsem to tam.
Kdybys potřebovala deaktivovat jiné airbagy, udělají Ti to v servisu, já jsem u původního auta neměla možnost sama si airbag vpředu vypnout, tak jsem si to nechala udělat, napíchnou auto na PC a za 10 min je to OK
já bych se na to zeptala v obchodu, protože se dříve nepředpokládalo, že i vzadu jsou airbagy. většinou bývali jen vepředu a pokud bych vezla vajíčko vzadu, tak bych asi byla klidnější kdyby tam byl airbag vypnutý
Já chápu, že airbag musí být vypnutý, ale proč jen vpředu? Když dám autosedačku o sedadlo dál, tak tam už vypnutý být nemusí?
asi proto, že vzadu jsou úplně jiné airbagy než vpředu 😉
Viděla jsi někdy jak vypadá boční a hlavový airbag? To je úplně něco jiného než ten mega obrovský vepředu.
Když budeš mít na zadní sedačce vajíčko tak hlavový airbag ti je jako k čemu? Na nic...a kdyby se spustil při nárazu boční tak to rozhodně nenadělá takovou škodu jako to, kdyby jsi měla vajíčko vpředu a zapnutý airbag.
Kdyby s tím byl problém, tak to asi výrobci aut všude uvedou a budou všude nálepky, že se musí vypnout i zadní airbagy pokud tam vezeš dítě 😉 To je přece jasný, žádný výrobce by toto neriskoval.
Dělala jsem ve značkovém servisu několik let a nikdy jsem se tam nesetkala s tím, že by někdo chtěl vypnout zadní airbagy kvůli autosedačce 😲
Zeptej se na to nějakého odborníka nebo si cinkni do autorizovaného servisu, tam ti určitě poradí...
Lendy1, díky moc, už jsi mě přesvědčila 😀 . Už jsem do autorizovaného servisu posílala mail, ale ještě mi nikdo neodpověděl.
vypíná se jen u spolujezdce, když máš vajíčko na předním sedadle. Na zadním sedadle se nic vypínat nemusí 😉 a v našem autě to třeba ani nejde vypnout jiné airbagy (což je logické kvůli bezpečnosti) - jen ten airbag u spolujezdce 😉
Všude v návodu najdeš, že se vypíná jen přední airbag.