Léčebný lázeňský pobyt pro 6,5letou, prosím o info

misanka22
10. únor 2016

Prosím o rady, informace či zkušenosti s léčebným lázeňským pobytem pro dítě (6,5), které trpí opakovanými problémy s dýchacím ústojím, v lázních nejlépe na Moravě nebo ve Slezsku.

Chtěla bych tam s malou jet taky jako doprovod ... tak sháním info 🙂 Tím, že do 6let hradí pobyt zákonného zástupce pojisťovna a Sofi už je starší (6,5), tak si budu pobyt muset uhradit sama (což mi nevadí, jen s jakou částkou mám asi počítat).

S čím jste byly spokojené, a co třeba nedoporučujete.

Moc děkuji!!!!

sara84
10. únor 2016

Ja jsem byla se synem v Luhacovicich a dobre a znami si hoodne chvali Zlate Hory. Jako doprovod si nachystejte cca 20-30tis :(

misanka22
autor
10. únor 2016

@sara84 20-30tis???? ty vogo ... tak tolik jsem nečekala ☹ zkusíme přes revizního lékaře proplatit můj doporovod, to mi poradila kamarádka ....

andelka
10. únor 2016

@misanka22 tak pokud neschválí doprovod, tak rodič musí jet jako samoplátce a to je drahé dost. Dál se může částka navýšit (i když je doprovod placený pojištovnou) o nadstandard, což je sociálka na pokoji, ale to nebývá až tolik, někde záleží na sezoně. V Luhačovicích to přijde až na 9tis. podle ubytování a období. Ve Zlatých Horách nadstandard asi 3500 za ten pobyt. My jsme měli vše hrazené, pokoj bez sociálky, a navíc mě to vyšlo asi na 5tis. ten měsíc taková ta režie okolo, hračky, oblečení, jídlo, pití, výlety, dílničky..něco pochybí..
Byli jsme ve Zlatých Horách,ale tam je beznadějně plno až do podzimu. Jeseník totéž. Zkouším Metylovice.
Obecně pokud to jde, napřed si zjisti termín, a pak teprve doložíš návrh. Jinak hrozí reálně, že v době platnosti poukazu nestihnou dítě přijmout jaký je nával.

lenbela
10. únor 2016

Když jsem byla před 1,5 rokem v lázních (Kynžvart) se svojí dcerou, tak tam byla maminka s chlapcem starším 6-ti let (myslím, že mu bylo 7 nebo 8 let) a měla vše hrazené pojišťovnou. Měla nějakou zprávu od psychologa ( psychiatra???), že syn je na ní závislý a nedoporučuje odloučení od matky. Takže taková možnost je nebo byla.

misanka22
autor
10. únor 2016

@andelka Děkuju moc za posyktnuté info! Sofi je na mě strašně fixovaná, ona sama by to nedala ... to ten pobyt raději oželíme ... zkusím to tedy nějak ošéfovat 🙂 a ještě jednou díky! A ty Metylovice jsou jaké???

andelka
10. únor 2016

@misanka22 no to nevím. Zkušenosti jsou různé.
Určitě jde jet se starším dítětem,ale je potřeba posudek psychologa,který doprovod doporučí.
Můj bude mít v květnu 6, ale mám ještě mladšího a oni mají stejnou indikaci,takže ještě skoro dva roky můžou jezdit s doprovodem. A později můžou spolu,tím že budou dva,tak v 6 a 8 by mohli bez doprovodu.

sara84
10. únor 2016

Ja jsem v Luhackach podepisovala ucet pro pojistovnu a syn+ ja jako doprovod bylo okolo 50 tis. Nastesti pojistovna platila. A z 28 dni pobytu byl maly 11dni nemocny, zavreny na pokoji :( Jeste se ted k tomu plati to ubytovani, zdarma je jrn leden az brezen. A plus to okolo, min 2-3 tis. ( ja nechala jen 1tis v lekarne za leky na teplotu, kasel, rymu atd pro sebe a syna. ) Je to draha sranda. Znami jezdi do tech Zlatych Hor, misto si rezervuji rok dopredu, ale maji super vysledky, mladsi syn nastoupil ted do skolky a od zari byl 1x nemocny! A nestoji to tolik a jste v horach!

andelka
10. únor 2016

@sara84 Luhacky mají doplaceni dost,ty jsem vzdala.
Zlaté Hory teď obsazovaly léto,takže tam teď tak podzim. Ten systém je tam úplně na hlavu. A pokoje se socialkou jdou pryč hned. Moji byli nemocní i tam,odjížděli se zánětem průdušek. A celý rok taky,ale někdy to pomůže po několikerém opakování pobytu.