Jaké sýry pro roční dítě?

marry16
24. pro 2017

Ahoj maminky, chtěla jˇbych se zeptat jaké sýry dáváte mrňouskům ? Začali jsme teď s veselou krávou, ale četla jsem na netu , že ta není moc prospěšná.Děkuji za rady a přeji Vám krásné vánoce ! 🙂)

septums
24. pro 2017

Gervais, Lučina, eidam, mozzarella a tavenak určite ne, nejim ho ani ja..

adelinka89
24. pro 2017

Tak hlavně Veselá kráva nemá se sýrem nic moc společného.. Začala bych s Lučinou namazanou na pečivu a do ruky klidně ten Eidam😉

hz
24. pro 2017

@adelinka89 Ja zacinala presne jak pises-Lucina, kterou dodnes syn miluje a z tvrdych syru gouda, Lerdamer, emental...

35_a_budu_mamka
24. pro 2017

Davam mozzarellu a cottage, Lucinu bych take davala, ale nechce ji.

hanka303
24. pro 2017

Veselá kráva bez Eček má označení fér potravina, takže bych to zase tak tragicky neviděla. Jinak jak píšou holky přede mnou mozarela, Lucina, Gervaise, cottage, eidam, gouda. 🙂

neeva
24. pro 2017

Nas malý ma 19 měsíců. Syr basti od roka, nejradši ma lucinu, gervaise a eidam. Tavene nedáváme.

viridie
24. pro 2017

Já ještě přihodím ricottu, také chutný sýr nejen pro batolátka 🙂

bayt
24. pro 2017

@marry16 Tak tavené sýry jsou hrozné, ty nejíme ani my dospělí. Samá sůl a fosfáty, brrr. To bych dítěti nedávala. Celkově bude asi u sýrů problém se solí, tu děti nesmí, bohužel ji má věšina dětí nadbytek a někdy pak mají zdravotní problémy.

Třeba Eidam má ve 100 gr. cca 1,5 gr soli, takže stačí dva plátky a roční dítě už je ten den se solí "přes limit". Tavené sýry mají ještě dvakrát tolik soli. Nejlepší je lučina, mozzarella, cottage, ricotta, mascarpone...

magdalenax
24. pro 2017

Dost jsme se zasmály s obchodní zástupkyní (nejmenované mlékárny), jak dětem kupují Kiri. V Kiri jsou tavicí soli, které zničí absolutně veškerý vápník, kterým se výrobce chlubí.
Takže, rozhodně Lučina

sthanina
24. pro 2017

@marry16 Ahojky, když jsem nakoukla do kuchařky pro kojence, tak tam byl uvedený chedar... ten jsem dávala a pak lučinu a eidam...

magdalenax
24. pro 2017

@sthanina No, to my blbci dávali taváky, tenkrát nám o tom nikdo nic moc neříkal. Namazal se chléb bez kůrky a hotovo. Mít dítě dneska, tak mu tavák také nedám

sthanina
24. pro 2017

@magdalenax Taky jsem na nich vyrostla🙂 jde spíš o to složení, tenkrát a teď...

bylinka36
24. pro 2017

V roce zerve, lucinu, mozzarelu, postupne pridala i riccotu, mascarpone, syry parmazanoveho typu, nejcasteji grand moravii a ted uz obcas dostane i goudu, lerdamer a dnes i eidam nastrouhany na chlebickach, bez neho to neni ono 😉