Ahojte holky, potřebovala bych poradit.... Jaká jsou omezení ve stravě pro kojící maminku... Náš včera pustili domů a ještě v tom všem tak trochu tápám☺️🤔
Ahoj, přesně jak u koho 🙂 malému je přes půl roku a já do dnešního dne nemůžu nic co je kynuté tzn. obsahuje droždí. Navíc mu nedělá dobře ani fenyklový, kojící atd. čaj. Prdíkuje jako o závod. Ovoce zvládá od narození ale některé kombinace zeleniny mu taky nedělalo dobře. Takže zkoušej zkoušej a zkoušej.
Nic extra ostrého nebo nadymaveho. Obecně potravin u kterých mas obavu zkusit dopoledne nebo k obědu. Kdyby náhodou nějaké bolení bříška, tak se to projeví odpoledne ale v noci se vyspíte v klidu.
@zuzan88 Jedla jsem vše kromě mléčných výrobků, protože malý trpěl na bříško a mléčný má na to prokazatelně vliv. Trošinku to i pomáhalo. U ničeho jiného se prý vliv neprokázal a já ho ani nesledovala. Nejraději si dopřávám pálivý kari 😃 Prcek po standardních třech měsících naprosto v pohodě.
já zjistila, že mu nějak nevadí nic. Chce to zkoušet a postupně zařazovat věci, jediné, co snad dělá často problém jsou mléčné výrobky kvůli ABKM, kterou má dnes kdekdo.
Jak bylo řečeno, je to různé. Já se třeba první 4 měsíce skoro pořádně nenajedla. :D Dělalo mu problém fakt všechno. Pak najednou nic. Takhle ze začátku bych se vyhnula luštěninám (max třeba červenou čočku a málo) a čerstvému pečivu, to se dá nahradit něčím jiným. Ještě nám dělal problém česnek a čerstvá zelenina, jako paprika a rajčata. Stejně si myslím, že většina dětí má první 3 měsíce problém, než se to v těch jejich bříškách upraví ať držíš kojící dietu nebo ne... kup si pro jistotu espumisan a nějaká probiotika.
jinak na prdíky nás spíš než dieta a espumisan zachránilo tohle: https://www.modrykonik.cz/blog/ji_tuli/article/cviceni-na-prdiky-opravdu-fungujici-73hqzb/
Ja napriklad nemohla vegetu, masox apod.
Espumizan máme, sme zatím částečně i na dokrmu. Chtěla sem vědět, jestli je opravdu něco co se nemůže nebo by nemělo😊
Ahoj, já se ze začátku vyhýbala nadýmavým a ostrým věcem (cibule, brokolice, květák, česnek) a výraznýmu ovocii. Ale časem jsem zjistila že na prdy nějak extra netrpí a dnes jsou malýmu tři měsíce a jím uplně vše. Občas se mi osypal po ovoci třeba višně nebo hrozny, ale za dva dny to zmizelo a když jsem to jedla příště tak už se nic nedělo. Ale v zásadě žádná omezení nejsou. Na podporu kojení jsem si dělala často zasmaženou kmínovou polévku s vejcem a proti bolení bříška jsem ještě pila fenyklový čaj.