Prosím o radu, už teď jsem si všimla, že je Barunka přes noc poštípaná od komárů ☹ A to je teprve začátek léta. Nemáme v oknech sítě...😒
Vím, že existuje spousta opduzovačů hmyzu, ale mám obavy jestli jsou pro dítě bezpečné, zda nejsou zdraví škodlivé.
Jak to děláte Vy??? Prosím poraďte
Díky
Jandalinka: já jsem to tam také nenašla, ale ono to tak divně zapáchá, ty odpuzovače...
Jaké používáte?
Raid do zasuvky
určitě ne ty obyčejné...Biolit nám zapáchá a odpuzovače s přísměsí zeleného čaje apod.také odmítám.Nejlepší obyčejný bez vůně Raid
taky existuje síťka na postýlku 😉
My jsme používali biolit-takové zelené vyměnitelné polštářky-když dojdou, jsou bílé...
tak to se po těch sítích mrknu
díky
síť jsme vyzkoušeli,ale neosvědčila se.U nás komáři lítají i přes den,takže mívám vlastně přístroj v zásuvce skoro celý den i noc. 😉
ted je nakej novej, Raid na den i noc...
já dávám taky destička Raid, nebezpečný je to snad jen pro rybičky..a to by to ještě muselo b ejt vhozený do akvárka 😅
SISS 😀 😀 😀 😀
tak já také koupím ten Raid do zásuvky...
jsou to vyměnintelné destičky nebo tekutina?
ja mam tekutinu 🙂
já mám tekutinu,je to praktičtější a nemusíš nic vyměňovat každý den 😉
tak teda v řecku jsem vyfotila komára přímo vedle odbuzovače. Pomáhalo jen vymlátit je a utemovat okna, což je ale dost nepříjemný bez klimatizace.
tak mě Mudra Raid, apod nedoporučila 😒 ...výhledově pořídíme sítě do oken a zatím mám malou pod v noci moskytierou, přes den je to v klidu..
laura:a jaký důvod mudr. uvedla?!
když je otevřené okno, tak topodle mě neva, ale možná by z toho mohla bolet hlava, občas MUDrové něco nedoporučí, protože s tím nemají zkušenost.
používáme taky raid tekutej.
leninn - my máme sítě v oknech a řekla bych, že je to nejlepší........
raidy a podobné do zásuvek se nemají používat ani v místnostech kde jsou rybičky. je to pro ně prý toxické......
Hankah: my výhledově, až budeme měnit okna za plastová, také plánujeme sítě, ale to ještě potrvá a teď to musíme nějak řešit, protože přes dnešní noc měla tři pěkné štípance, chudinka...
Mám strach, aby ji nebodl nějaký infikovaný, zase nebyla žádná zima a je jich moc 😢 😒 😠
Asi nám nezbyde, než koupit také ten tekutý raid, nebo tu síť na postýlku, ale to zase Jandalinka psala, že se jim neosvědčila...
Ale něco udělat musíme, a to co nejdřív...
Moc díky za zkušenosti 😲
ahoj, my máme v ložnici v okně síť. sousedka má sítě, ale ne s rámem, nějak se to nalepí do okna, takže to jde vlastně do každého okna. Raid bych si do ložnice nedala kvůli malé, prostě mi to nepřijde zdravotně moc ok, ale netvrdím, že můj názor je správný, paštika taky není ok a malá ji jí 😀
když my máme ta velká stará vyjklápěcé okna...
do nich právě žádná síť nejde...
koupili jsme starší baráček...
vyklápěcí 😅
My teď používáme Raid, ale když byla Adu malá koupili jsme tu lampu proti lítajícímu hmyzu, ale vydává trochu světlo , což by jí teď budilo a navíc to prskne, když tam vletí komár, můra a vlastně dostane ránu 😖
Macanet: tak to už raději ten Raid...
leninn, zkuste nějaký OBI nebo něco takového, jak píše janda79, jsou i sítě, které jdou nalepit na okno, jsou dost velké i na balkonové dvěře. dej to na jednu půlku okna, tu otevírej večer a druhou přeba přes den, taky otvíráme jen půlku, druhá je zavřená..........
my dáváme síťku proti komárům přes postýlku,sehnali jsme ji v běžném obchodě s dětským zbožím
Hankah, ale my máje jen jedno velké vyklápěcí okno, na to prostě síť nejde....takové ty staré typy oken, co se vyklápějí spodem okna dovnitř místnosti a vrchem okna ven...jako tykové ty točící dveře do hypermarketů... ☹
Ssaara: podívám se po těch síťkách
kolik tak asi stojí?
lennin:normálně dávám odpuzovač proti komárům do zásuvky. 😉 Nikdy jsem nenašla a nepíší,že by to bylo nebezpečné pro miminka 😖