Extrémně suchá pokožka kojence, co jste používali?

pajinahk
11. lis 2016

ahoj holky, můj 4. měsíční syn má strašně suchou pleť, dělají se mu až takové červené flíčky suché šupinyté pleti.. doktorka nám doporučila olejovou lázen od Linola a krém lipobase z lékarny ale problém přetrvává 😢 , poradte co jste používali za dobrý krémík, seba ani weleda nezabrali..

petrasipkova1
11. lis 2016

to je běh na dlouhou trat, používám už přes rok Oilatum do koupele a Lipobase a super, ale trvá to než se to zlepší.

pajinahk
autor
11. lis 2016

@petrasipkova1 děkuji moc za odpověd, začali sme používat olejovou lázen a krémík tak před 3mi týdny, předtím sebu.. a neměla jsem pocit zlepšení, vydržím, je mi prcka moc líto. Snad bude brzy lépe.

bonulinka
11. lis 2016

Zkus položit otázku i s fotkou sem https://www.modrykonik.cz/group/6098/detail/.

plachetnicka
11. lis 2016

Ahoj, nám pomohl po mnoha jiných pokusech A-DERMA Exomega krém. Je drahý, ale mazala jsem dcerce ráno a večer celé tělo a vydržel dlouho. Na obličej ho od té doby používáme celá rodina včetně manžela už 4 roky 🙂 Do koupele jsme první dva roky (potom i synovi do jeho roku) dávali CutisHelp Balnea...bonus je, že nemastí vanu. Teď na mytí všech dětí používáme Oilatum (mýdlo, sprcháč i šampon), občas do koupele (i pro sebe) Linolu nebo ovesnou koupel. Na různé pupínky, škrábance, podráždění nedám dopustit na A-DERMA Dermalibour créme.

summer2012
11. lis 2016

Ahoj, mám 2 letého chlapečka a prakticky od narození řešíme s přestávkami totéž...osvědčilo se střídat přípravky, navíc nám zabírá La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ relipidační balzám a pak Uriage Xémose relipidační zklidňující krém pro velmi suchou citlivou a atopickou pokožku ...oboji trochu dražší ale zas stačí málo a vydrží dlouho... 😉 chce to prostě vyzkoušet, každému sedne něco jiného

brnohrot
11. lis 2016

Vždy jsem malého mazala jenom domácí měsíčkovou mastí po každém vykoupání a s pokožkou pak nebyl nikdy žádný problém. 🙂

pajinahk
autor
11. lis 2016

@bonulinka děkuji, zkusím
🙂

pajinahk
autor
12. lis 2016

@summer2012 děkuji moc, juknu po tom a vyzkoušíme 🙂

pajinahk
autor
12. lis 2016

@plachetnicka vesnou kopel jsem již zkoušela a je také fajn, tu konopnou lázen zkusíme také, četla jsem ted o ni a je fajn že nešpiní vanu 🙂)