Duphaston a Clostilbegyt. Máte zkušenost?

barulikkk
29. čer 2020

Ahoj holky, kvůli ztrátě menstruace mi byl předepsán duphaston a clostilbegyt. Mám z toho strašný strach a upřímně se mi do těch léků nechce. Máte s nimi někdo prosím zkušenosti? Negativní i pozitivní, cokoliv!!! A co váha? Hýbala se Vám nějak? Děkuji.

tasimia
29. čer 2020

@barulikkk brala jsem clostilbegyt, mi teda nepomohl a přibrala jsem asi 4kg 🙂. Pokud máš strach tak je neber, nikdo tě nutit nemůže.

lenka997
29. čer 2020

Duphaston beru asi půl roku , předtím jsem brala Utrogestan. Mám PCOS, takže MS samovolně nechodí. Záleží čistě jen na tobě, jelikož se snažíme tak mi ani nic jiného nezbývá než brát to. Zkoušela jsem x různých přírodních léčiv, ale nic nezabralo. Clostilbegyt jsem brala a 4. Měsíc díky němu otěhotněla, bohužel skončilo ZT. Přibrala jsem, ale ne určitě kvůli těmto lékům. ( Hypofunkce štítné žlázy).

amazonkajanik
29. čer 2020

Brala jsem duphaston a změnu váhy jsem nezaznamenala,jelikož jsem do dvou měsíců otěhotněla ...😊

e7
29. čer 2020

Měla jsem clostilbegyt a díky němu otěhotněla hned na poprvé ale já neměla ovulaci ani menstruaci takže jsem to všechno měla hnané přes hormony a nelituji toho 😊 (měla jsem ze stresu rozházenou štítnou žlázu). A žádné přibírání, nevolnosti nebo něco takového se nekonalo. Já bych se toho nebála, kdybych měla opět problem jako byl tak bych do toho šla klidně znova.

andyskarsgard
29. čer 2020

Já jsem brala duphaston cca 8 let, jinak by mi nikdy nedošla menstruace, k těhotenství nam nepomohl, před 2 lety jsem měla clostilbegyt, taky mi k těhotenství nepomohl. Žádné změny váhy, ani jiné příznaky jsem po užívání nikdy nezaznamenala. Jinak já mám Pcos.

klokanka31
30. čer 2020

@barulikkk Já oboje brala několik let, nepomohlo mi to. Akorát u clostíka prý nežádoucí účinek vyšší šance na srůsty, mimoděložní těhu apod. Pak jsem oboje prášky vysadila, po pár měsících jsem otěhotněla ale mimoděložně... Nevím, jestli to zavinily prášky nebo to byla náhoda...