Covid doma. Má rouška v bytě 2kk smysl, nebo je to jedno?

15. led 2021

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, chlap měl covid a už je po 10 denní separaci negativní, já měla příznaky 7.den od jeho pozit.testu teď jsem vlastně 5.den od svého pozit. testu. Moje otázka je, máme roční holčičku, zatím bez příznaků, já od pondělí doma jen s rouškou, furt umyvam ruce, desinfikuji povrchy, kterých se dotýkám atd. už mi z té roušky trošku asi hrabe, sundam ji vždy až dám malou večer spát. Myslíte, že to má svůj smysl nebo je to v bytě 2kk stejně jedno a už by to malá dávno chytla?
Hledám buď povzbuzení do dalších 5 dnů, že smysl to má a nebo už to sundám a konečně se pořádně nadechu, ještě teda přiznám, že pokašlávám

makovice88
15. led 2021

Hele doma to fakt nenos! To radsi poradne vetrej..

orisek56
15. led 2021

Chytla... Tomu nezabranis. Spíš pořádně vetrej, půst ledový vzduch, tak jako u každého jiného virového onemocnění.

moncicakhj
15. led 2021

Manžel to měl prý taky a absolutně jsem to neřešila. Občas kašlal. Máme necelý 2 roky syna, bez příznaku. A já byla 1.trimestr těhotenství a taky bez příznaků. Normálně jsme se i líbali, funí na mě. Prostě doma by se to chytlo, když je to tak hrozně nakažlivý!

apollo20
15. led 2021

To nemá smysl, byli jsme ve stejné situaci, jak už tu někdo psal, to buď už stejně chytla, nebo to vůbec nechytí. Doma se tím netrap, co máš, to dodržuješ, u nás malá zřejmě přišla o chuť, jinak bez příznaků. My jsme byli k.o. Total :/ Opatrujte se 🙂

apollo20
15. led 2021

@moncicakhj máš nějaké příznaky s odstupem? Ja byla v 5M a teď cca po dvou měsících od Covidu mám potíže s dýcháním, přítel taky.

levandule_k
15. led 2021

@apollo20 No jestli jsi teď cca 7M, tak ty potíže s dechem můžou být i z toho, jak miminko tlačí na bránici.

hojda
15. led 2021

@levandule_k přítel těhotný není🙂

katule1990
15. led 2021

Mám dvouměsíční miminko, který je pořád nalepený na mě. Když jsem zjistila, že jsem pozitivní, tak jsem to vůči malýmu rouškou neřešila. To bych v tý roušce musela i spát. Brala jsem si ji jen, když jsme byli blízko s manželem, ale stejně to chytil. Takže větrat, mýt si ruce, ale rouška podle mě doma moc smysl nemá.

hezz17
15. led 2021

Svagr pozitivni, rodice, se kteryma zije negativni 🤷🏻‍♀️

lentilkah
15. led 2021

Doma bych rousku nenosila. Je to proste bud a nebo. Svagrova byla pozitivni a chytila to jen dcera. Manzel se synem ne. A to byli vsichni pohromade. Ty dva se pak nakazlili asi za dva mesice od babicky, kde byli na kratke navsteve.

levandule_k
15. led 2021

@hojda Ještě, že tak 🙂

autor
15. led 2021

Moc vám holky děkuji za reakce 🙂 roušku jsem sundala, svoboda!! :D 🙂 hodně větrám, tak uvidíme v pondělí na výtěru u malé

hezz17
15. led 2021

A je tak zasadni vedet, jestli to ma rocni dite? 😑

martiniquest
15. led 2021

Proboha, na rousku doma se vykasli. Bud to chytne nebo ne. Rouska stejne nikoho neochrani, jste spolu 24hod denne. Musela bys mit respirator - i v noci, pokud spite spolu

martiniquest
15. led 2021

@hezz17 vedet to treba neni, ale kdyz posle roční dite na test hygiena nebo doktor, tak tam jit musi, pokud nechteji mit rodice popotahovacky

surikata131
15. led 2021

My jsme se s manželem na roušku vykašlali, když nám vyšly testy, tak jsme stejně s malou už několik dní byli bez ničeho, spí s námi v jedné posteli (spát s rouškou se nedá a ona odmítá postýlku 😂), se mnou je 24h denně...

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
15. led 2021

@hezz17 máme mít roční prohlídku a třetí dávku hexa, tak proto

autor
15. led 2021

@martiniquest jojo, sice jsem ji měnila každou hodinu ale mi jasný, že moc nepomáhala, tak alespoň ty první dny, co jsem kašlala, a spala jsem mimo, to ještě přes víkend na pohovce vydržím, ložnice je malá

hezz17
15. led 2021

Jo, tak to chapu. To je jasné. Tak snad...🙂

lentilkah
16. led 2021

Jak ted pises o tom ockovani- tim spis bych mozna chtela vedet, zda ten covid ma. Aby nebyla bezpriznakova a jeste jste ji hned po nakaze nedali ockovat. Pokud testovat nedas, stejne bych s ockovanim nejakou dobu pockala. To se nezblazni a rocni prohlidka uz vubec ne.

ruzova_pastelka
Autor odpověď smazal
Zobraz
vikinkav
16. led 2021

Jenom bacha, respirator chrani naopak tebe, ne ty okolo. Vse co dychas jde ven tim pruduchem, jen se zvenku nedostane nic k tobe...

autor
16. led 2021

No říkala jsem si, že dr řeknu, že to třeba o nějaký týden posunem... Protože my byly s malou na výtěru a byly jsme negativní a za dva dny po jsem byla já pozitivní, takže bych tomu radši čas u malé dala... a ještě já byla po manželovi pozit. až jeho 7.den,takže hned jsem to taky nechytla 🙂

apollo20
16. led 2021

@levandule_k z toho to není, máme to oba..

priefi
16. led 2021

Očko určitě posun. Poslední dávka může být naočkována až v 18m