Červená plíseň v koupelně - jak se jí zbavit?

kukujda
20. pro 2014

Ahoj! Mám dotaz - taková ta červená plíseň/povlak v koupelně na dlaždičkách. Jak se jí zbavit nejlíp napořád, proč vzniká a jaký čistící prostředek na to použít... Díííky 🙂

lejla29
20. pro 2014

Já používám Savo proti plísni, nebo obyčejné Savo. 🙂

foogy
20. pro 2014

Je to vodou, mně se to dělá taky - máme železitou vodu. Tím pádem se toho napořád nezbavíš. Ale jak píše lejla, ideální na to je Savo proti plísním. Nastříkat, nechat působit a smýt a je to pryč.

kukujda
autor
20. pro 2014

@lejla29
@foogy Tak vodou to u nás není, máme v baráku stejnou vodu a našim to dělá a nám ne :-/ Spíše jsem si říkala jak na denní údržbu, přece jenom to savo už je taková poslední pomoc..

lejla29
20. pro 2014

@kukujda Je to špatným odvětráváním. Je tam moc vlhko. Aspoň proto je to u nás. Nám doporučili aspoň na 10 minut denně úplně otevřít okno, což jde blbě, když žádné okno nemáme, takže otvírám okno ve vedlejší místnosti a nechám pořádně provětrat, aby se vyměnil vzduch. A 2x do roka myji Savem.

lenicka07
20. pro 2014

na běžnou údržbu můžeš zkusit Hagesan, mají přípravky na běžný úklid koupelny, přípravek proti vodnímu kameni, sanitární lesk... to vše mám vyzkoušeno
jinak větrat, v případě nouze použít Savo proti plísním

polaks
20. pro 2014

@kukujda Najlepší je sanitol proti vodnému kameni,je fakt skvelý,stačí postriekať,nechať minútku pôsobiť a potom suchou handrou utrieť,akurát,že sa toho nedá zbaiť na furt,len to teba každý týždeň umyť a žiadny povlak nebude.

hojda
20. pro 2014

JE to plíseň? nejsou to spíš mastné zbytky mýdla?

kukujda
autor
20. pro 2014

@lejla29
@lenicka07
@polaks Díky za rady holky!