dobrý večer,nedávno jsem na internetu (bohužel již nevím kde)našla, že existuje červená čočka,která je velmi zdravá a dobře stravitelná.je možno ji vařit i pro děti.máte s ní někdo zkušenosti?od kdy se může dětem vařit a na jaký způsob? děkuji
cleopatro, červenou čočku seženeš ve zdravé výživě. Je moc dobrá, moje starší dcera ji miluje, Ale dávala jsem ji až v 15 nebo 16 měsících. Takže jak říkala kitka poraď se s doktorkou.
loupaná červená čočka mi taky chutná, dělám kaši, polévku nebo ji dávám do zeleninového "kotlíku"
Ahoj, znovu otevírám toto téma, třeba mi někdo poradí: nejsem moc zdatná ve vaření, takže musí se červená čočka před vařením namočit? A musí se pak scedit, nebo se voda odpaří? Díky.
Nikdo mi neporadil, tak jsem to zkusila, takže čočku není třeba máčet, já jsem ji nejprve orestovala na másle a pak dala vařit ve dvojnásobku vodu, což bylo asi málo, protože byla ještě tvrdá, tak jsem přilila ještě trochu a asi dohromady za dvacet minut bylo komplet jídlo hotový! Takže doporučuju, s osmahlou cibulkou je to vážně dobrota a má to daleko od jídelnových čoček 🙂 .
červenou čočku taky doporučuji 😉 je moc dobrá.
Ahoj Cleopatro, cervena cocka je vhodna pro deti a je i mnohem rychleji uvarena nez ta hneda. Navic se rozvari uplne na kasi, takze ji nemusis ani mixovat (teda mensim detem). Muzes zacit ji pridavat do zeleninovych polevek, pozdeji i samostatne nebo jako prilohu, zalezi jak bude detem chutnat. Nase mala ma treba mnohem radeji zluty a zeleny hrach. A odkdy se muze davat se radeji porad s detskou doktorkou, nekteri doporucuji lusteniny uz od 9 mesicu, nekteri od roka, takze to je vec nazoru.