Prosím o radu. Jsem ve 2. Trimestru. Mam pylovou alergii a dr. mi předepsal zyrtec. Ten mi vůbec ale vubec nezabírá. Jsem hotova. Myslíte, že mi predepisou jiné léky? Třeba na pohotovosti nebo gynekolog? Dnešek jsem přežila ale představa, že to budu muset vydržet ještě cca měsíc je hrozná. Obavam se, ze na alergologii by me ovjednali az na podzim 😂. Děkuji pěkně za odpověďi.
@blondynka400 no tak třeba rýma, bolest hlavy ze pšikani, únava, slzeni oči atd.....😏 není mi z toho prostě dobře. Dnešek byl šílený a kdybyCh to měla každý den až do července, tak nevím. Jen se ptam...a léky volne prodejne jsou podle mě podobné jako zyrtec, který mi nepomáhá.
Moc neporadím, jen si vzpomínám, že jsem na tom byla podobně. Mě se vyloženě špatně dýchalo, ale kupovala jsem léky z lékárny a alespoň se to zmírnilo. Zkusila bych se zeptala gynekologa co říká treba na Flixonase? Ten myslím funguje jinak než zyrtec.
@nerez777 všechny nejsou stejné. Záleží na účinné látce, třena Claritine má jinou. Je třeba vyzkoušet co zabírá a nezabírá. Ono proto alergii toho moc jiného stejně není, ač je to na "recept".
To jsou věci, s kterými se dá žít. Blbé je, když se člověk fakt dusí, pak to může ublížit i mimi, ale to co popisujete s tím se dá žít a miminku bude lépe. A po pár dnech bez chemie bude lépe i vám, uvidíte ,-) Taky jsem si kdysi neuměla bez léku život představit 😀
@blondynka400 já vím, že jsou horší věci ale jen se ptám. Asi mi nic jineho nezbyde, než vydržet no....začínám nesnášet to jaro 😣😂
@nerez777 já to též nesnáším 😅😀 Ale člověk si časem zvykne a je to pak lepší.... Já právě kdysi začala v těhotenství a zjistila tak, že se dá žít s alergií lépe 🙂 Jestli ale i tak stojíte o chemii, zkuste jinou účinnou látku, třeba bude fungovat lépe. V době před těhu vám zabíralo co?
@blondynka400 minulý rok jsem měla stejně problémy až jsem si udělala z alergický rýmy. Rymu zastydlou a dostala jsem na antibiotika. Pak mi doktor na nosnim napsal nějaký silnější ale už nevím jaký 🙈 ty bych podle mě stejně nemohla. Jinak v předešlých letech normálně zodac a zabiral.
@blondynka400
senna ryma dokaze byt pekny hnus,beru zodac a sice se ma brat jednou denne ale vzala jsem ho vecer a musela jsem ho vzit i rano protoze to se nedalo.kasel,bolest v krku,ryma,oci jsem si malem vyskrabala
@zelenaesmolda ano vím, že je to hnus. Právě proto, že se s ní celý život potýkám.... Ale "chemie" není řešení, naopak je to po ní v dlouhodobém horizontu ještě horší.
@nerez777 dcera ma tez pylovou alergii- letos jsme uspesne zkouseli prirodni pripravky perillu,roiboos (caj) a dalsi caje na alergii (od serafin) plus sirup na alergii od joalis... zkuste zkonzultovat toto s lekarem a treba v tehotenstvi muzete pouzit,kdyz to muzou i deti 🙂 jde v podstate o bylinky.
@leneee
@nerez777
roibos mi jeden rok na alergickou rýmu docela pomáhal. Je potřeba ho pít hodně silný.I v těhotenství by měl být v pohodě. Na pálení očí jakékoli zvlhčující a ochranné kapky o očí. letos jak je sucho, tak se mi ta alergie zdá být mnohem horší. Nejlepší by bylo zalézt do postele pod pořinu (hlavně i s hlavou) a měsíc prospat 😉
@konidana souhlas, letos je to špatné... Hlavně na oči ☹
@nerez777 Já jsem taky alergická na pyly a na jaře je to vždycky hrůza. Nicméně léky se snažím celkově moc nebrat, pouze když je už fakt nejhůř. Většinou to řeším kapkami do očí, mořskou vodou do nosu, často oplachuji obličej, často si mýji vlasy. Je to spíš taková snaha o zmírnění příznaků. Ale je fakt, že ven se mi taky někdy nechce...
Já jsem si tedy v nejhorší dny jak v těhotenství, tak i teď při kojení výjimečně kortikoid stříkla do nosu. Perfektně funguje i na oční přiznaky. Vyprávění, jak se s alergií dá přežít a Není to tak hrozný, pouštím jedním uchem tam a druhým ven, zrovna letos je mi fakt naprosto strašně, kromě očí, nosu a krku mám i chřipkové přiznaky ve smyslu bolestí kloubů, svalů, zad, teplotu a únavu.
Ja dostala v těhotenství zodac a do nosa avamys.. bylo to lepsi o dost ..
Ahoj.. nečetla jsem příspěvky, tak promiň jestli něco zopakuju.. Já na tom v těhotenství byla stejně, ale držela jsem se dál od všech léků.. Jediné co jsem nemohla přežít byla rýma a pomohl mi do nosu Sterimar Allergy. To mi rýmu zmírnilo a pak už se i to ostatní dalo přežít..
Mě dr řekla, že to musím vydržet, bohužel, občas, že si můžu vzít zyrtec, trochu mi zabíraly homeopatika
Ahoj, obě mé děti měli alergie (syn od 3 let, dcera od 6 měsíců). Já byla alergická na penicilin. Kvůli dětem jsem se touto broblematikou začala více zajímat a zjistila jsem, že se dají veškeré alergie zcela vyléčit. Já, mé děti a další lidé, kteří chtěli pomoci už žádné alergie nemáme. Napsala jsem na téma alergií u dětí i článek https://zivotvrisimaterstvi57.webnode.cz/l/aler..., můžeš si ho přečíst, třeba tě tato cesta inspiruje 😉
@calvac pardon, asi jsem se někde ucvakla, teď už by mělo být vše v pořádku 🙂 https://zivotvrisimaterstvi57.webnode.cz/l/aler...
Léky na alergii jsou prodejné bez receptu. Zkuste něco s jinou účinnou látkou. Každopádně žádné podobné léky nejsou v těhotenství ideální. Co máte tak za šílené stavy, že se to nedá "vydržet"? Ono bez chemie je člověku lépe, jen to chvíli trvá, než se tělo začne chovat jinak.