6,5měsíční chlapeček si neustále cucá paleček

pavlisek1511
13. dub 2015

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, chlapeček 6,5 měsíce si stále cucá paleček - ve dne, v noci prostě furt. Když ho krmím, tak to za každou lžičkou následuje opět cucání palečku, takže neustále dohřívám jídlo. Snažím se mu při krmení dát do ruky hračku, aby si ruce zaměstnal jinak, ale né vždy funguje, pak je samozřejmě zamatlaná hračka, on i sedačka. Nemáte nějaký fígl jak to trochu eliminovat? Je mi jasné, že ho na dudlík už nenaučím (když mu ho dám tak se mu zvedá žaludek), ale už mi to neustále dudání celkem vadí. Děkuji moc, Pavlína

tkanicka
13. dub 2015

asi tě nepotěším, dceru to úpně přešlo až před třetím rokem, byla jsem z toho nešťastná, ale jediné řešení by bylo prst useknout. Když byla starší, tak na to šlo už upozornit, ale zase čím víc jsem upozorňovala, tím víc potom cumlala. Nejhorší to bylo venku, když si hrála na písku a hned šup do pusy. Ale přežili jsme to. Nakonec se jí i zoubky srovnaly a to je nemá mít po kom rovné.

andrrriiik
13. dub 2015

Ahoj,já mám to samé,malý si taky cucá palec,a když mu dám při krmení hračku,hned do pusy,a je to zapatlané 😀 Já to neřeším,je sice fakt,že má dudel,ale jen na spaní,nebo na uklidnění.Myslím si,že s tím stejně nic neuděláš 😉

pajiji
13. dub 2015

@pavlisek1511 A co zkusit jiný tip dudlíku..Tvůj chlapeček nebyl do té doby zvyklý na žádný??

pavlisek1511
autor
13. dub 2015

@tkanicka Pokud si ho bude cucat "jen" do 3 let, tak to bude ještě ráda, některé děti si prý paleček cucají ještě na základní škole.

olusenka
13. dub 2015

já bych po zkušenostech u nás zkoušela fest dudlíky, jiné druhy. Syn si sice necucal palec ale prostřední dva prsty (ono je ve finále jedno, který prst to je), začal na 6měsících, teď jsou mu 3 roky a čtvrt a cucá vesele dál a má pěkný předkus a hrozí mu rovnátka. Dudlík měl chvíli asi od 4 do 5měsíců. Kdybych věděla, co bude, radši bych mu tehdy strkala ten dudlík víc vehementně. 🙂 Dudlík se pak nějakým způsobem snad dá přeci jen pryč ale prsty nebo palec? Dudlík je měkčí a nekřiví zuby tolik, ale zubařka říkala, že si těmi prsty nebo tím palcem ještě víc tu čellist "vytahuje".

pavlisek1511
autor
13. dub 2015

@pajiji Dudlíků různých tvarů a velikostí máme doma spoustu, ale nic mu nejde. Když má dobrou náladu, tak mu dudlíček v rámci hry strkám do pusinky a nechávám mu ho na hraní, to ho pak hlodá ze všech stran, jen né z té co bych chtěla 🙂 Dudlík používal do cca 3 měsíců a pak jak když utne, přešel na paleček. Dokonce měl z toho i predilekci a museli jsme kvůli tomu cvičit, teď už je to dobré. Jinak do pusinky narve vše co najde - plenku, přebalovací podložku, ale prst je favorit číslo 1.

pavlisek1511
autor
13. dub 2015

@olusenka Právě, dudlík se dá vyhodit, prstíky jsou navždy. No nic, budu více zkoušet a tiše doufat 🙂

kaijko
13. dub 2015

@pavlisek1511 dcerce je 22m a cuca si porad palec. Dudlik mela jako mimi jen kdyz byla v kocarku nabalena a nesel ji dat palec do pusinky..Uklidnuje ji to. K tomu si mota vlasky. Pritel, tatka male si ho cucal jeste ve skole a muj bratr do 1.tridy. Ani jeden nema nic se zuby ani palcem, tak spoleham, ze to tak bude i u nas. Zubarka nam rekla, ze to zatim na zoubkach nejde poznat.. Ted jsme odplenkovali, tak chvilku pockam a asi zkusim nejaky figl-potrit palecky necim.. Ale bojim se toho, ze to ocuca a pojede dal..

olusenka
13. dub 2015

@pavlisek1511
@kaijko jo, já zkoušela všechno možné, zavázat, natřít tím hořkým speciálním lakem, zabere to na chvilku, pak to sundá/ocucá apod. ☹ Ať je to u Vás lepší.

alisek
13. dub 2015

Sama jsem ta co to prováděla..dle mamky až do 5ti let..hrůza, prý mi na to sypali pepř, pálivou papriku, a bůh ví co ještě, odnaučila nějak sama..ani nevědí sami jak..ale bohužel mi to deformovalo h. čelist, jediné štěstí že to není prakticky vidět..každý zubař na mně zírá jak na zjevení a díví se že nemám viditelný předkus..neporadí co s tím, sama nemám zkušenosti u svých dětí, mám je naučený na dudlík ale kamarádky dcerka nyní 21měs. si cucá paleček a nevypadá to že by brzy přestala..taky si s ní nevědí rady.

lv
13. dub 2015

eh neradostné čtení..Ev má za 6týdnů 3r, cucá si taky palec, dudlíky nechtěla, stejně jak se tu píše, pohrála si s nimi, ocumlala okousala z každé strany a hurá na svůj palec. Teď tedy už jen na spaní, nebo když je unavená, uřvaná..ale to už celkem funguje hláška palec ven, vyndá ho..vysvětluju, že už nemůže, jen malé děti cucají a ona je velká holka..ale když usíná, nefunguje nic..v noci necucám jen tak hodinku u usínání. Když ji vidí naše zubařka, tak šílí, že si zničí celou pusu, že bude mít předkus /ale moje zubařka obecně hučí kvůli všemu/.
plánuju se k tomu potavit čelem a mezi 3-4rokem to odbourat.

veruska007
13. dub 2015

Naše beruška si taky cucá palec. Za radu, jak to odnaučit, budu vděčná. Ještě si k tomu vždycky vytrhne jeden vlas, omotá kolem palce a cucá. Dělá to od narození, zkouším možné a nemožné a nechce se toho vzdát. ☹