4měsíční syn nedrží hlavu, ani koně mu nejdou pást

aqeris
3. lis 2015

Ahoj holky, našemu prckovi je už přes 4 měsíce a pořád ani náhodou nedrží hlavu. Ani koně mu nejdou pást. Na bříšku mi blinká 😢 Doktor mi teď ukázal cvik, jak ho povzbudit k držení hlavy. Malej u toho strašně brečí a mě to připadá hrozně drastický. Mám ho chytit za ramínka a zvedat 5cm nad podložku, samozřejmě bez podpory hlavy. Vždycky mu u toho hrozně visí hlava. Neznáte některá nějaké šetrnější cvičení prosím? Díky za rady

sara84
3. lis 2015

Zasla bych na rehabku, uz by mel trosku drzet a past. My byli, sestra nam ukazala na nafukovacim misi, polozit na brisko, drzet za stehna, palce na dupku a pomalicku do predu do prefu do zadu kyvat a jemne do stran, libilo se mu to a velmi rychle posilil zada. Jinak je fajn knizka Rozvijej se detatko. Jsou tam i tipy co s miminky jde cvicit. 🙂

aqeris
autor
3. lis 2015

@sara84 moc děkuji

hrosatko87
3. lis 2015

Ahojky...měli jsme stejný problém. Blížil se čtvrtý měsíc a hlavičku stále neuměl držet. Dr nás rovnou poslala na neurologii a ta zase na rehabky. Hned při první návštěvě RHB mi fyzioterapeutka řekla, co dělám špatně. Neustále jsem mu jistila hlavičku. Při nošení, přenášení, zvedání....prostě při každém jeho pohybu byla moje ruka pod jeho hlavičkou. Což bylo zle. Při první návštěvě mi ukázala, jak s ním mám manipulovat a na další návštěvě o týden později už zvládl na pár vteřin pást koníky.
Takže za mně taky určitě navštívit RHB. Poradí tam mnoho užitečných věcí. My tam nejít, tak Patrik nejspíš ještě teď stále jen leží na zádech a nedělá nic.

lenbela
3. lis 2015

Měly jsme to samé. Pediatrička nás poslala na rehabilitaci, sestra mi ukázala cvik Vojtovy metody, a doporučila ještě vyšetření na neurologii. Nějaký drobný nález tam byl, dcera byla sledovaná, ale nic hrozného. Každopádně rehabilitace a poctivé cvičení opravdu pomohlo. Chodily jsme tam asi 6 měsíců, od sestry jsem dostala rady na cviky, které malou rozvíjely. Pak jsme tam byly na jakési kontrole ještě jednou, když malá začala sama chodit bez opory, což bylo v 18-ti měsících.
Vše se dostalo do normy a je moc šikovná.